Telefonvásárlás után sokszor “EDGE” térerő, néha pedig “Nincs szolgáltatás”. Mi lehet ez?
Adott egy iPhone 15 Pro. Használtan vásároltam pár hete. Minden tekintetben meg vagyok vele elégedve, kivéve a címben említett problémát.
Elég gyakran “eldobálja” az 5G térerőt, és EDGE-re vált. Van, hogy nem csak mobilnethez nincs térerő, de kompletten “Nincs szolgáltatás”-t ír, mintha nem lenne bent SIM.
Németországban tartózkodom, és Netfone-os vagyok.
Mi lehet a probléma, és hogyan lehetne orvosolni, ha lehet egyáltalán?
Előre is köszönöm a válaszokat!
nincs szolgáltatás azt jelenti hogy olyan helyen vagy ahol vagy le van årnyákolva vétel vagy nagyon messze vagy minden adótoronytol.
tegnap olyan helyen autoztunk páromal ahol elöször edge vėtel lett a mobiladat végül nincs szolgåltatåst jelzett a telefonom ,de én tudom hogy van olyan hely ahol autoval mentünk ahol nincs semilyen vėtel .
Magyarországon a hanghívásokat a 2G-s hálózatra irányítják, mert az a hálózat másra nagyon nem jó, de egyelőre nem akarják megszüntetni. Ezért "megy el" hívás közben a mobilnet.
Legalábbis ez volt a rendszer pár évvel ezelőttig. Azóta én mind a telekomtól, mind a vodafontól kaptam sms-t, hogy ha szeretném, mehetnek 4G-n a hívásaim, annak minden előnyével (lehet közben netezni, kijelzi a bejövő hívást telefonálás közben is). Nem tudom, hogy ez szolgáltatói vagy készülékbeállítás.
Erre még rájöhet pluszban, hogy Németországban nem biztos, hogy van még 2G lefedettség. Ha a hívás után nagyon nem akar visszatalálni, egy repülős üzemmód be-ki segíthet.
Elnézést, azt még elfelejtettem, hogy az előző telefonomon (iPhone 11) is előfordult, de jóval ritkábban.
Illetve, kedves első válaszoló: Munkahelyemen vagyok majd’ egész nap. Nagyrészt okés az 5G, de néha “eldobja”, mint mondtam. Így azt, hogy területi-térerősségi probléma lenne, én nem gondolnám.
Mindenesetre köszönöm a Te, és mindenki más válaszát is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!