Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nem kapom meg a megerősí...

Miért nem kapom meg a megerősítő smseket? Se a Telekomba, se az OTP internetbankba nem tudok belépni, mert nem jön át a verification sms.

Figyelt kérdés
Küldölfön élek már lassan 1 év, eddig nem volt ezzel probléma, mindig megkaptam az smseket. De 2-3 hete a vásárlásaimról se kapok üzenetet. Egy régi Samsung telefonom van, nem is használom, csak ha a bankba kell belépni. A tárhely nem telt meg, tudok smst fogadni otthonról, és hívni is tudok, csak a banki sms nem jön meg. Hogy tudnám kideríteni mi lehet a probléma?

2024. jún. 17. 13:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Én az mbh appal jártam ugyanígy. Bementem a bankba. Ott is produkálta a hibát. Újratelepitettem az appot, ahogy a bankban mondták.

De a probléma nem oldodott meg. Így mérgemben atrakok egy nagyobb összeget a revolut kártyámra és onnan fizetgetek, ott nincs ilyen probléma.

2024. jún. 17. 14:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Aha, csak én külföldön vagyok, be sem tudok menni, írtam nekik emailt, azt mondják lehet spamba megy vagy megtelt a telefon tárhelye, de egyik sem igaz... se otp direktbe se az internetbankba nem tudok belépni, mert nem jön sms, akkor ez az ő hibájuk lehet? vagy a telefonommal van baj? nem tudom elérni egyáltalán a felületeket..
2024. jún. 17. 14:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát ez volt nálam is. Illetve még most is ez van. Egy két SMS megjon olyan 4-5 perc múlva, de addigra már a másik felület kileptet idő tullepes miatt. De látod hiába mentem be személyesen, akkor sem lett rá megoldás.

Mindenhonnan rendesen megjon minden SMS. Kivéve az utaláshoz szükségesek.

2024. jún. 17. 14:41
 4/8 Szolovjov ***** válasza:
Én is így jártam. Semmi sem segített, mígnem átraktam a SIM-et egy másik készülékbe. Utána rögtön működött minden. Előzőleg 2 SIM volt az előző telefonban. Most külön telóban van a kettő.
2024. jún. 17. 15:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Érdekes.. Kipróbàlom én is. Köszi 😀
2024. jún. 17. 15:33
 6/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

KETTŐS KÉSZENLÉTI SIM, AVAGY DUAL SIM STANDBY

A Dual SIM Standby telefonoknál mindkét SIM aktív és folyamatosan kapcsolódik a hálózatra, és ameddig egyik SIM sincs használatban – azaz úgynevezett Standby módban vannak -, mindkettő elérhető. Amint az egyik SIM-kártya használatra kerül, inaktiválódik a másik.

Ez a gyakorlatban azt eredményezi, hogy ha a SIM1-en felveszed a telefont és beszélgetsz, a SIM2 addig “a szám jelenleg nem kapcsolható” üzenetet küld a hívó félnek.

Ennek hátterében az áll, hogy a Dual Standby SIM-kártyás telefonok csak egy rádió adó-vevővel rendelkeznek, szemben a hamarosan ismertetésre kerülő Dual SIM Active mobilokkal. A pozitív hozadéka ennek az egy rádiós megoldásnak a magasabb akkumulátor élettartam.

A legtöbb Dual SIM-es okostelefon ezzel a móddal rendelkezik és az esetek legnagyobb részében tökéletesen kiszolgálja a felhasználó igényeket. A mobil beállításai között megadható, hogy a SIM2-re érkező hívásokat is a SIM1 fogadja, így a SIM2 szabadon alkalmazható SMS-ezésre, vagy bármilyen személyes használatra. Dual SIM Standby található például a Sony Xperia 10 II-ben, az LG Velvet-ben, illetve a Samsung termékcsaládban is.

KETTŐS AKTIVITÁSÚ SIM, AVAGY DUAL SIM ACTIVE

A Dual SIM Active azt jelenti...

[link]

2024. jún. 17. 15:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Hú, 6-os, ez menő válasz, de én nem nagyon értem hogy van ez. Nekem dual sim-es telom van, de csak a 1-esben van kártya, a másikat egyáltalán nem is használom, csak egy sim kártyám van.

Szóval semmi nem változott, pár hónapja mégis akadozik, vagy egyáltalan nem is jön meg bank SMS - e.

2024. jún. 17. 15:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Nekem is csak 1 sim kártya van benne, megpróbáltam átrakni az új telefonomba a régi sim kártyát, most hívni tudok haza, de engem már nem tudnak hívni és az sms se jön el, most már végképp nem értem :((
2024. jún. 18. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!