Melyik telefont ajánlanátok?
2 telefonon gondolkozok, amit minimum 5 évig használni is szeretnék.
iPhone 15 pro max
Samsung S24 Ultra.
Melyik érné meg jobban?
Mind a kettő csúcskategória. Mind a kettő ki fog szolgálni 5 évig. Döntsd el te.
Van aki az iphonet pártolja van aki az andoridot.
A kérdést odáig le lehet egyszerűsíteni, hogy iOS vagy Android. Mindkettő high-end készülék, tehát ez nem dönti el. Mindegy ki mit ajánl, azt vedd, amelyik rendszert te jobban szereted.
Én személy szerint az iOS-t preferálnám és javasolnám, de ez vallási vita, nincs értelme belemenni. Amelyik rendszer neked jobban bejön, azt vedd.
Az előző kettő jól leírta. Talán annyit érdemes még hozzátenni, hogy ha nem olyan rendszert veszel, amilyened eddig volt, akkor az átszokás egy kicsit nehéz lehet.
Illetve, ha iPhone mellett döntesz, és nem sürgős, akkor most már érdemes megvárni a szeptembert, amikor az iPhone 16 széria megjelenik - lehet, hogy a most legújabb 15 árához közeli összegért sokkal jobb telefont kapsz, vagy magának a 15-nek csökken az ára.
Azért nem ilyen triviális a dolog, hogy IOS vagy android.
Az S24 Ultra sokkal jobban felszerelt telefon: kamerában, ott a DEX is, meg az S Pen.
Igazából én hiába vagyok IOS párti de az S24 Ultra-t sokkal jobb telefonnak tartom.
Nem vagyok ebben olyan biztos, hogy ez így fog maradni.
A Samsung is ráállt a szoftveres támogatásra, sok évig használható lesz.
Szóval valószínűleg az is tartani fogja az árát, az idő majd eldönti.
Nem azért veszünk telefont, hogy tartja az árát, hanem hogy számunkra jó legyen.
Akinek meg ennyi pénze van, hogy zsebből kifizet egy csúcstelefont, annak fölig nem szempont...
Azért egy S7 Edge-hez képest nagyon más kategória mindkettő.
Másrészt hosszútávon egészen más.
Én megtettem az Android -> IOS váltást, és gyökeresen megváltozott a felhasználásom. Mindenre ICloud-t használok, felhőalapú megoldásokra rendezkedtem be.
Android egyszerűen sokoldalúbb, sokrétűbb. Neked kell eldönteni megéri-e váltani.
Véleményem szerint nem, manapság a csúcs Samsungok simán vannak olyan gyorsak és megbízhatók, sokáig támogatottak, jó a Samsung ökisztéma is.
Nem tudok az Apple mellett úgy érvet mondani, talán a faék egyszerű rendszer és kiszámíthatóság szól mellette, na meg ők kevés telefonnal jobban lefedik a felső és csúcskategóriát, mint a Samsung.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!