Melyik telefont ajánljátok 200 ezer forintig, az alábbi kritériumoknak megfelelően?
- SD kártya bővítési lehetőség
- Jack csatlakozó
- Az első kamerája ne olyan legyen, mint pl a Samsung A14-nek, hogy "belelóg", hanem csak a kis pont a kijelzőn.
- Android 14
- Gyorstöltés
Szeretem, amikor kikeresitek a legidiótább kritériumokat, és megkérdezitek…
Annyira átlátszó, hogy amikor kiírjátok, nem pirultok bele?
"- SD kártya bővítési lehetőség
- Jack csatlakozó"
Ezzel gyakorlatilag kiesett majdnem az összes telefon ebben az árkategóriában. Manapság ezek a tulajdonságok szinte csak az olcsó telefonokon vannak meg.
"- Az első kamerája ne olyan legyen, mint pl a Samsung A14-nek, hogy "belelóg", hanem csak a kis pont a kijelzőn.
- Android 14
- Gyorstöltés"
Ez viszont lényegében minden telefonra igaz... feltéve ha a gyorstöltés alatt megelégszel a 20-25W-al, lényegesen efölött csak kínai telefonok vannak.
De komolyan vettem a kérdést, és egyetlen, még ajánlható telefon felel meg ennek, a Xiaomi Redmi Note 13 Pro. 90-120 ezer közti áron van.
Bár ennél szerintem ezerszer jobban járnál egy Pixel 7a-val, egy Samsung A55-el, vagy még egy csomó másik telefonnal, csak hát azok nem felelnek meg a kritériumokból az első kettőnek.
Néhány dolgot jobb, ha tudsz:
Gyorstöltés: kb. 15-20 watt fölött minden annak számít, és ezt manapság minden okostelefon tudja, legrosszabbul a legtöbb Samsung, de 25 watt azoknál is standard.
Android 14: még eléggé új fejlesztés, csak az idei kiadású telefonok kapják meg már alapból ezt, a legtöbb és régebbi típusok még Android 13-mal jönnek ki, de többségük már frissíthető 14-re.
SD kártya bővítési lehetőség: egyre ritkább, kezd elavult lenni. Nekem is fontos a fizikailag bővíthető tárhely, de abszolút nem ragaszkodom SD-hez, mert minden mostani telefon csatlakozója OTG-képes, ami által pendrive-ot is tud írni-olvasni. Csak egy OTG-kábel kell hozzá, vagy eleve kétvégű pendrive.
Jack-csatlakozó: szintén egyre ritkább, de csak párezer Ft-ért kapható USBC-Jack átalakító adapter.
Hivatalos megnevezésük:
“belelóg” - notch (noccs)
“kis pont a kijelzőn” - kameralyuk
Amúgy a feltételeiddel eléggé leszűkül a kör, normális telefonból csak Motorolák és Xiaomik vannak:
Motorola Moto G73
Motorola Moto G84
Xiaomi Redmi Note 13 (4G)
Xiaomi Redmi Note 13 (5G)
Xiaomi Redmi Note 13 Pro
Inkább Xiaomi-t mint Moto-t, mert a Xiaomi jobban ráállt a frissítésre.
Arra kell figyelni, hogy idei modell legyen.
Meg a Poco háza táján is érdemes szétnézni, pl. X6 Pro jó kis telefon.
"SD kártya bővítési lehetőség"
Utoljára a Nexus One-omban volt ilyen. Soha nem hiányzott.
"Jack csatlakozó"
Legtöbb telefonban nincs. Lehet élni nélküli. Szar, de ez van.
"Az első kamerája ne olyan legyen, mint pl a Samsung A14-nek, hogy "belelóg", hanem csak a kis pont a kijelzőn."
A belógó a notch, a pont a hole-punch
"Android 14"
Idei és értelmes gyártó telefonjai már rég azon vannak
"Gyorstöltés"
Ezer éve nem láttam olyan telefont aminek ne lenne..
Pixel 7a jó telelfon.
Ez a legjobb ár érték arányú telefon ma. Tesztelve, minden játék, emulátor is szépen fut rajta.
#6 "Ez a legjobb ár érték arányú telefon ma."
Ez egy hulladék 😂
"Ez a legjobb ár érték arányú telefon ma. Tesztelve, minden játék, emulátor is szépen fut rajta."
Én mondjuk ebben az ársávban ezerszer inkább választanék egy SoC-ban és hardveres támogatásban jóval erősebb A35-öt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!