Nem vágytok néha vissza a "buta telefon" korszakba?
Nekem a Nokiák kimaradtak, Ericsson volt, de egyik sem hatott meg.
Ez csak egy eszköz, noha vannak szépen megtervezett dolgok, de általában a telefonok engem nem nagyon érdekelnek.
Itt van egy új Nokia:
De.
Akkoriban volt értéke mindennek.
Zenéknek, filmeknek, sms ek nek, beszélgetéseknek is.
Nem csak a telefon miatt volt jobb a 90s/2000s évek, de batározottan másabb volt sok minden.
Pl feladtál egy hirdetést az Expresszbe, hogy állást keresel', és a munkáltatók hívtak. Elkérted a Nő számát, megadta, nem mindenkinek, ennek is volt értéke.
Másabb volt, ja, az meg hogy jobb e, szubjektív, szerintem igen.
Értékes volt sok minden, ami ma nem.
De, hiányoznak. Nem azért, mert jobban néztek ki (ráadásul nekem a tiednél korábbi telefonok tetszenek a legjobban), hanem azért mert nagyon rossz hatással van a megánéletre és az adatvédelemre. Sok helyen már telefonos app nélkül a parkolási díjat (vagy az elektromos autó töltését) sem tudod kifizetni, kártyával sem. És persze minden cég külön app, mindegyiknek kell pontos helymeghatározás, célzott reklámokat akar küldeni, stb. És ez csak a jéghegy csúcsa.
Arról nem is beszélve, hogy mindegyik hatalmasra nőtt miközben elvesztettünk egy csomó (számomra) hasznos funkciót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!