Középkategóriás Samsung. Ha gagyi akkor így jártam.
Egy 10%-kal jobban merül
4G is jobban meríti, aki nem használ mobilnetet és letiltja 4G-t, meglepődhet, mennyivel tovább bírja az akku.
Egyébként ezt a nagyobb teljesítményigény okozza, hogy többet kivesz az akkuból, minél rövidebb a hullámhossz.
Régen a 3G is jobban merítette, mint a 2G, aztán 4G, 3G ugyanez. Ez azóta sokat változott fogyasztás terén.
Mostani telefonommal 4G-t használok, mert nem fizettem elő az 5G-s mobilnetre (T-mobil). Viszont most nyáron mindenkinek elérhetővé tette a szolgáltató az 5G-t és bekapcsoltam. Nem érzem, hogy jobban merülne, 10%-okkal biztosan nem. Felső kategóriás telefonom van, nem alsó vagy közép, lehet ez az oka, jobb az energiafelhasználás. :)
"Felső kategóriás telefonom van, nem alsó vagy közép, lehet ez az oka, jobb az energiafelhasználás. :)"
Inkább az oka hogy a felső kategóriás telefonod energiafogyasztása sokkal nagyobb mint alacsonyabb kategóriás társaié, amit akkuteljesítménnyel kompenzált a gyártó.
Mivel a 4G-5G miatti különbség azonos, arányaiban ez a teljes készülék energiafelhasználásához képest sokkal elenyészőbb.
"Felső kategóriás telefonom van, nem alsó vagy közép, lehet ez az oka, jobb az energiafelhasználás. :)"
Hjaj. Nem, az én iPhonom is jobban merül az 5G-től. A valódi oka ennek vagy az, amit Szirty írt, vagy pedig az, hogy valójában nincs 5G hálózat a lakhelyednél. A Telekom simán 5G-nek hazudja a 4G-t is...
Tényleges 5G csak Budapest belvárosának kisebb részén, a Balaton környékén pár helyen és néhány nagyobb város egy-egy picike területén van.
Én pl. most a szüleimnél vagyok látogatóban egy falucskában, az iPhonom állandóan 5G mobilnet kapcsolatról ír, miközben 60-70 km-re van a legközelebbi hely, ahol van valódi 5G hálózat.
Iphone 15 Pro-m van.
5G-t ír, de gyengébb a térerő, mint 4G-n, sebesség néha több sokszor hasonló. Az újabb chipek hatékonyabban kezelik az 5G-s kapcsolatot. Lehet többet fogyaszt, de elenyésző, főleg ahhoz képest, mikor bejött a 4G és azt használtam a 3G helyett. Ott érezhető volt a különbség. Itt is már csak a gyengébb térerő miatt és adótorony keresés miatt is megnövekedhet az energiafelhasználás.
Ja, attól, hogy felsőkategóriás egy telefon, nem azt jelenti, hogy alapból többet fogyaszt, mivel spórol mindennel, ha kell a teljesítmény, akkor nem fog. A másik az Ios optimalizáltsága, de ez egy másik dolog. Androidosban meg nagyobb az akku.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!