Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 2017-es iPad Pro megér 75 ezret?

2017-es iPad Pro megér 75 ezret?

Figyelt kérdés

10.5"-os. Azért ezt néztem, mert nem sokkal drágább mint egy iPad 7, de jobb a kijelző, a kamerák, a processzor, a hangszórók, és 2Gb RAM helyett 4Gb.

Videónézésre, filmezésre, használnám.

75 ezer Ft a Pro, míg egy iPad 7 65-70 ezer.

2024. máj. 29. 20:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Ez így nem teljesen igaz, újabb Pro? Jobb, újabb Air? Jobb de újabb “natúr iPad”? Csak a 2021-es től talán."

Akkor másképp mondom: bármelyik használt tablet, ami jobb ennél. Mondjuk egy egy generációval újabb Pro például? Nem fogom most beleásni magamat, hogy hányadik Air az mondjuk, ami ennél lényegesen jobb.

"De viszont a Xiaomi Pad 6-ot és Huawei Mate Pad 11,5-et is próbáltam, elmegy de semmi több, úgyhogy nem mondanám jobbnak, “erősebbnek” meg semmi képp (lásd tesztek, ugyebár)"

Lásd tesztek miatt mondtam, hogy erősebb. A Pad 6-ban lévő processzor erősebb és modernebb. Ami nem is csoda.

"szóval a trabant példa nem helytálló, legyen inkább S-Merci. Én meg hozok neked egy mostani új (vagy csak szimplán újabb) Fiat Tipó-t, na melyik a jobb? :)"

Lehet ezt a példát csavargatni, meg előhozakodni azzal, hogy egy újabb Fiat Tipo valószínűleg kopó alkatrészekből el lesz még egy évtizedig, a lefingott S Mercire meg rá kéne költeni a Tipo árát, de mindegy. A lényeg: nem veszünk autót 50-ből és tabletet sem (kellene) vastagon 100 alatt. Cipőt sem veszünk 500 forintért és bort sem 300-ért.

2024. máj. 31. 16:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Állapottól függ.

Ha jó (újszerű) állapotú felújított készülék garanciával, akkor megéri. A felújítás röviden annyit jelent, hogy szervizben alaposan átnézik, cserélik az akkumulátort, meg az egyéb elhasználódott alkatrészeket.

Ha viszont nem az, az akkumulátor jó eséllyel, vagyis inkább biztos cserére szorul, ez elég jól megemeli az árat és határozottan nem éri meg.

Jelenleg a legújabb iPadOS 17 verzió van rajta, de a 18-at valószínűleg már nem fogja megkapni. Biztonsági frissítéseket viszont igen, még pár évig. Túl régi iPadOS verzión nem fut minden alkalmazás, persze az iPadOS 17 még nem régi, ezért kb. 3 évig nem lesznek vele ilyen problémák, ahogyan jelenleg az iPadOS 15 verzió is még teljesen jól használható. Ezt követően viszont már bele futhatunk olyan alkalmazásokba, ami nem telepíthető, mert túl régi a szoftvere hozzá, ahogyan öregszik, egyre több ilyen lesz, de mint írtam az elsőkre kb. 3 év lehet számítani, tehát ekkor el kell majd gondolkodni a cserén.

Szeretek mindent havi amortizációban számolni, ez az értékvesztést mutatja. Jelen esetben 3 évvel számolva ez kb. 2000 Ft-ra jön ki.

Egy iPad 9 felújított állapotban 110.000 Ft, ez előreláthatólag megkapja még az iPadOS 20 verziót is, ehhez további pár évig biztonsági frissítéseket, így ez a készülék kb. 6 évig lesz teljeskörűen használható. A havi amortizáció kb. 1500 Ft-ra jön ki.

A fenti példából látszik, miért jó a termék amortizációját nézni, mert ez mutatja meg reálisan, mennyit ér egy készülék, illetve mennyire drága. Viszont az iPad Pro picivel erősebb, mint az iPad 9, ami miatt elfogadhatónak tartom a havi 2000 Ft-ot. De mint írtam, ezért az árért elvárásom, hogy szép állapotú és felújított legyen garanciával, különben nem éri meg.

2024. jún. 4. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!