Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 2017-es iPad Pro megér 75 ezret?

2017-es iPad Pro megér 75 ezret?

Figyelt kérdés

10.5"-os. Azért ezt néztem, mert nem sokkal drágább mint egy iPad 7, de jobb a kijelző, a kamerák, a processzor, a hangszórók, és 2Gb RAM helyett 4Gb.

Videónézésre, filmezésre, használnám.

75 ezer Ft a Pro, míg egy iPad 7 65-70 ezer.

2024. máj. 29. 20:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem egy 2016-os pro van. Már nem használom, mert jelenleg nincs szükségem tabletre, de pont tegnap volt a kezemben, és jót mosolyogtam azon, hogy egy 8 éves eszköz ilyen príma a mai napig. 2016-ban egy 8 éves, 2008-as számítógép majdhogynem használhatatlan volt.

Filmnézésre nekem mindig kényelmetlen volt, de pl újságolvasásra elővenném (ha lenne rá időm), mert a kijelzője még mindig nagyon szép.

2024. máj. 29. 20:52
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod 1-es!

Én tokban használnám, amit le lehet támasztani asztalra, így nem kellene tartanom. Meg munka közben is így használnám néha.

2024. máj. 29. 21:22
 3/12 anonim ***** válasza:
47%

Nem. Mégis mit várnál egy 7 éves használt tablettől, ahol vélhetően azonnal egy aksicserével kellene indítanod? Az aksicserével megnövelt árnál minimálisan többért már korrekt, még több évig támogatott, ennél erősebb, nagyobb háttértárral rendelkező, jobb üzemidejű, szebb kijelzőjű tabletet lehet kapni, igaz nem iOS-el. De ha ragaszkodsz az iOS-hez, akkor is egy ennél újabb használt eszközben gondolkodnék...

"2016-ban egy 8 éves, 2008-as számítógép majdhogynem használhatatlan volt."

Nyilván ez csakis attól függ, hogy az a számítógép a maga korában mennyire volt modern. A szüleimnél van egy korábbi, több mint 6 éves, kb. középkategória alja laptopom, az SSD miatt (is) az a mai napig pikk-pakk bootol és a hétköznapi dolgokat pöccre indítja.

2024. máj. 30. 10:44
 4/12 A kérdező kommentje:

3- köszönöm neked is a válaszod.

Nyilván a legjobb ha OLED kijelzős lenne, de 75 ezerért szerintem nem árulnak használtan. Legalabbis ami szép állapotú beégésmentes.

Amúgy nem ragaszkodok az iOS-hez, Lenovo illetve Samsung is szóba jöhet.

2024. máj. 30. 16:23
 5/12 anonim ***** válasza:

"Nyilván a legjobb ha OLED kijelzős lenne, de 75 ezerért szerintem nem árulnak használtan. Legalabbis ami szép állapotú beégésmentes."

OLED kijelzőset annyira nem árulnak, hogy konkrétan az idén megjelnő (vagy megjelent?) új iPad Pro-kban lesz először az Apple tableteknél ilyen kijelző. A Samsungnál is csak a legdrágább szegmensben van ilyen.

2024. máj. 30. 17:12
 6/12 anonim ***** válasza:
66%

70k körül fair ár, csak arra ügyelj hogy ne legyenek rajta “fehér árnyék foltok” amik jellemzőek ezekre a 10,5es kijelzőkre akkoriból

Amúgy ez még mindig !Támogatott! és a legújabb iOS-el rendelkező tablet amin még a mai napig is minden szépen fut 120hz-el (az A10X Fusion, még a mai napig is megeszi reggelire a budget Snapdragon meg Mediatek-es stb Procikat, meglehet nézni a teszteket aki nem hinné, és ez tény.)

Tökéletesen megfelel a mindennapi alap felhasználásra

Fontos dologok amiket figyelembe vennék vásárlásnál:

Ne legyenek rajta a már fentebb említett árnyékok (vagy legalább csak szélén legyen, egyéni vélemény)

Akku 80-85% felett legyen, bár ezt nehéz megállapítani a neten, anélkül hogy nálad lenne már)

És olyan 65-70k max amit adnék érte.

Én kb 1 éve lőttem egyet 60ért, 93%-os akkuval,(170 ciklus) tökéletes állapotban 1 darab kis árnyekkal az alján.

Mai napig köszöni jól van :)

2024. máj. 31. 02:21
 7/12 anonim ***** válasza:

"múgy ez még mindig !Támogatott! "

Még igen. És meddig?

"az A10X Fusion, még a mai napig is megeszi reggelire a budget Snapdragon meg Mediatek-es stb Procikat"

Ömm, hát az A10 manapság egy meglehetősen gyenge processzornak számít, nyilván vannak ennél sokkal rosszabbul teljesítők is, de a "megeszi reggelire" azért megmosolyogtató kijelentés. Persze, jobb mint a legócskább processzorok, de hát na. :D Azért, mert a Skoda Fabia lehagyja a Trabantot, még nem lesz egy erőgép az sem.

2024. máj. 31. 09:38
 8/12 anonim ***** válasza:

Mondj 1 jobban felszerelt és jobban teljesítő új tabletet 100k-ig akkor :) hallgatlak

Aprópénzekről beszélünk épp, főleg tablet kategóriában, 70k körül erősebb és jobb tabletet nem igen találni, hogy nem egy mai darab az tény, de igen jól teljesít :)

De az igazi persze egy M4-es iPad Pro lenne, szóval :)

Amúgy valszeg idén még talán megkapja az idei iOS-t de ha nem is akkor is 2 évig még a biztonsági frissítéseket

2024. máj. 31. 14:57
 9/12 anonim ***** válasza:

"Mondj 1 jobban felszerelt és jobban teljesítő új tabletet 100k-ig akkor :) hallgatlak"

Bármelyik újabb használt iPad, ami újabb ennél? Vagy újként ott van 100 körüli árral a Xiaomi Pad 6, ami ennél kategóriákkal erősebb mindenben?

De kicsit hadd kötözködjek, hozok egy hasonlatot, ha már autók: idetolnék neked egy Trabantot, hogy tessék, ez egy nagyon jó autó 50 ezer forintért. Erre te azt mondanád, hogy ez egy kalap kaka. Én pedig visszavágnék, hogy akkor mutass jobb autót ennyi pénzért. Érzed mi a baj? :)

100 alatt nincs nagyon ajánlható új tablet (az említett Xiaomi van a legközelebb ehhez). Használtat pedig nyilván foghatsz ki jobbat ennél. :) Ha 75 ezer a keret, akkor nincs értelme megvenni 75-ért az első szembe jövő szemetet. Várni kell pár hónapot, gyűjteni még mellé és venni egy olyat, ami mondjuk 120-ért (hasra csaptam) jó lesz még 4-5 évig, nem pedig 75-ért megvenni ezt, amire kapásból költeni kell és 1-2 év múlva úgyis kuka.

2024. máj. 31. 15:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Természetesen értem mire gondolsz, de ha már autókkal példázunk, a 2017-es iPad Pro az akkori Flagship volt, szóval a trabant példa nem helytálló, legyen inkább S-Merci. Én meg hozok neked egy mostani új (vagy csak szimplán újabb) Fiat Tipó-t, na melyik a jobb? :)

“ Bármelyik újabb használt iPad, ami újabb ennél?” Ez így nem teljesen igaz, újabb Pro? Jobb, újabb Air? Jobb de újabb “natúr iPad”? Csak a 2021-es től talán.

Véletlen van az is itthon, nem érezném sokkal jobbnak mint a 2017-es Pro-t hát akkor milyen egy 7. Vagy 8. Gen

De viszont a Xiaomi Pad 6-ot és Huawei Mate Pad 11,5-et is próbáltam, elmegy de semmi több, úgyhogy nem mondanám jobbnak, “erősebbnek” meg semmi képp (lásd tesztek, ugyebár)

2024. máj. 31. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!