USB kábelekben van elektronika, chip vagy IC?
Egyre több ilyen reklám fotót látok, de nem igazán tudom elképzelni, hogy létezik ilyen.
Az elektronika a telefonban és a töltőben van.
Legalábbis szerintem.
Meg nekem az is fura, hogy a kábel mégus honnan tudná, hogy milyen telefon, milyen akku vagy esetleg milyen az a töltő.
"Egyre több ilyen reklám fotót látok, de nem igazán tudom elképzelni, hogy létezik ilyen."
Elég nagy a baj ha már a saját szemednek sem hiszel!
"Az elektronika a telefonban és a töltőben van."
A töltő alatt adaptert/tápegységet értesz?
"Meg nekem az is fura, hogy a kábel mégus honnan tudná"
Elmagyarázták többen ahogy látom, de azt is látom hogy nem értetted meg, csak a saját mantrádat nyomod.
Ezt hívjuk mi itt a gyakorin tipikus kérdezőnek....
Van egy válasza és ahhoz kreál egy kérdést és addig b.szogatja a válaszolókat amig azt nem mondják amit ő kitalált legelőször válaszként.
"A kábel meg vagy elbírja vagy nem."
Pont ezért jó ha van benne valami ami érzékeli hogy elbírja-e. Ha nincs benne, akkor melegedéssel, füsttel és a szigetelés elolvadásával jelzi képességei határának elérését, átlépését. Ha szerencséd van, akkor időben észreveszed. Ha nincs, akkor a tűzoltók szirénájára ébredsz, vagy arra sem.
"Ez az 5 volt 500 mA valahogy nem állja meg a helyét."
Mer' mér' nem?
Hát bocs ha nem hiszek egy számítógépes rajznak.
Azt értem...
Úgy, hogy ha fogsz 4 vezetéket, ráforrasztod a csatlakozókat és használod, akkor biztos, hogy a 9 vagy 12 volton fog töltődni a telefon.
(Újabb telefon persze.)
"...akkor biztos, hogy a 9 vagy 12 volton fog töltődni a telefon."
Nem. Nem biztos.
DE, biztos!
Én kipróbáltam, te nem.
De ha csak annyit megteszel, hogy utána olvasol, akkor rájössz, hogy a + 2 vezetéken küld vissz egy jelet a telefon, hogy hány voltot kér a töltőtől.
"Én kipróbáltam, te nem."
Te USB C-ről beszélsz amúgy?
Igen.
Lehet venni panelre forrasztott csatlakozót.
Az egyik vége persze normál usb, az megy a tápba.
Itt egy kép, nagyjából ilyen:
"Igen."
Na ezért nem ugyanarról beszéltünk...
Ott is gondolom az adat kábeleken megy a jel.
De amit én láttam és amiről beszélek az tényleg olyan, hogy az egyik vége normál usb a másik a C-s.
"Ott is gondolom az adat kábeleken megy a jel."
A jel igen, de az csak 5V-ot tud kiadni.
USC C - USC C kábel úgy tudom, hogy akár 20 V-ot is tud.
Ezekkel a kábelekkel lehet manapság a laptopokat is tölteni.
Vagy nem jól tudom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!