Mennyire megbízható az okosórák vérnyomás mérése?
Köszönöm a sok választ.
Esetemben nagyon fontos lenne egy olyan eszköz ami bármikor bárhol egyszerűen használható.
Sajnos túl vagyok 3 infarktuson ezért fontos volna tudnom mikor mennyi a vérnyomásom. De most elbizonytalankdtam, hogy van e értelme az okosórának.
A Samsung watch-om kb. 2 éve használom erre is. Ugyanazt méri, mint a hitelesített csuklós, kicsit többet mér a felkaros, mert az mindig úgy összeszorítja a karom, hogy arra picit emelkedik a vérnyomásom.
Bármelyikkel is végzem a havi kalibrációt, ugyanez marad az arány.
Érzékeli a szívritmus zavart. Rosszullétet, balesetet (ezeket a gyorsulás szenzora).
Nekem is Samsung telefon/óra kombóm van. Kórházban dolgozom, van némi fogalmam rola. Szóval..Vérnyomás mérésre egyáltalán nem használható, mivel ahogy többen is írták alapból a csuklós sem ajánlott, mivel a csuklón az erek sokkal távolabb vannak a szívtől, nem a valós eredményt mutatja. Valamint az erek állapota is befolyásolja, ha érelmeszesedésed van, fals az egész. A kalibráció során a szenzor figyeli a pulzust és utána a mérésnél konkrétan tippeli az eredményt. Felejtős.
Viszont az EKG az abszolút használható, szívritmus rendellenességet, pitvarfibrillációt simán kijelzi! A pulzusmérő is kiváló. (SW 6 van jelenleg, ezt teszteltük elég rendesen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!