Tènyleg hozzá lehet adni egyszerre kèt ujjlenyomatot a telefonokhoz úgy hogy mindkèt szemèly feltudja oldani?
Tiktokon láttam egy videót hogy úgy adta hozzá kèt szemèly az ujjlenyomatát hogy a beállításkor hol az egyikük hol a másikuk tette oda az ujját mikor a telefon kèrte hogy èrintse meg más szögből az olvasót.
Itt a videó is róla:
Ez bonyolult, és értelmetlen. Elméletben működik, de csak akkor, ha pont azt a részét sikerül elkapnia az ujjlenyomat-olvasónak, amelyet épp akkor rögzített.
Egyszerűbb, ha több ujjlenyomatot rögzítesz a telefonon. Amikor a beállításokban az ujjlenyomatodat már felvetted, ott egy gomb, hogy másik ujjlenyomat használata.
A telefont nem érdekli, hogy milyen kézről van az ujjlenyomat. Az enyémen három van beállítva: a jobb mutató s hüvelyk, és a bal kicsi.
A videóban látottakal viszont a készítők fognak sz0pni. Nem véletlenül kell annyit tapogatni a telefont az elején, az a lényege hogy az egész ujjlenyomatod szkennelje be, hogy bármelyik részét érinted oda, felismerje.
Kipróbáltam, hogy a 2 hüvelykujjamat egynek szkenneltem, s nem mindig fogta el a feloldásnál, mert ugye akkor pont nem az a része ért a telefonhoz, amelyiket ismert.
Androidoknál nem tudom hogy van, de iPhoneonon 5 ujjlenyomatot lehet hozzáadni. Lehet akár 5 ujjad, vagy 1 ujjad ötször, vagy 5 ember különböző ujjai.
A videóban látott trükk viszont nem tudom hogyan lehetséges. Ha a telefon nem ismeri fel hogy két különböző ujj ér hozzá beállításkor, akkor az elég komoly biztonsági probléma. De hát a droidokban lévő arcfelismerés is olyan hogy egy templomi freskóra is felold, miért ne lenne az ujjlenyomat érzékelésük is ugyanolyan szar? 🤷♂️
8
Honnan kéne a telefon tudja, hogy 2 különböző ujjról van szó, mikor nem az az egész ujjlenyomat felismerés lényege, hogy kitalálja, hogy valami lehet-e egyrészt emberi ujjlenyomat, ha meg igen, akkor úgy mintázódik-e az egyik fele, mint ami a másikből kikövetkeztethető lett volna, hanem hogy jegyezze meg, s ismerje fel, hogy az-e vagy sem?
Amúgy én vagyok az aki, ki is próbálta a két hüvelyujjával. Próbáltam a balnak csak a bal részét, a jobbnak csak a jobb részét olvastatni. A balnak a jobb részét nem is ismerte fel, mivel az nem volt megadva. Szóval az ujjlenyomat FELISMERÉS teljesen jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!