Lehet-e külön magyar nyelvet (és billentyűzet kiosztást) telepíteni a kínai ROM-mal rendelkező mobilokra?
Ennyiből - konkrét gyártó és típus ismerete nélkül - aligha lehet megmondani.
Jó esetben fenn van az XDA Developers fórumán:
és van hozzá egyedi firmware, esetleg valamelyik közismertebb firmware-gyártó - például a LineageOS:
által támogatva van, de ezt így látatlanba nem lehet megmondani.
Arról nem is szólva hogy Kína és kis hazánk más-más távközlési régióban van:
így megeshet, hogy a rádiós interfész nem lesz kompatibilis a helyi körülményekkel.
Ezért azt ajánlom kérdezz rá a forgalmazótól, hogy:
- lehet-e rá egyedi firmware-t rakni
- kompatibilis-e a hazai hálózattal (ITU 1-es régió)
Ugyan nem Kínában, de régebben Szingapurban vettem mobilt és tabletet. Mindkettő simán átállítható volt magyarra.
Volt rajtuk pár speciális kinai program pl. valami tiktok szerűség, ahol kinai tinik ugrándoztak "neglizsében", s próbáltak kínaiul kapcsolatot teremteni.
Ezeket töröltem.
Kérdező: mi van, ha beérkezéskor jól megvámolják a telefont, valamint ha bármi probléma van vele, a garanciát hol fogod majd érvényesíttetni?
A különféle kockázatok miatt én nagyon tartanék e vásárlástól.
Vannak nagyon megbízható, használt/újszerű telefonokat áruló boltok, amelyek még pl. fél év garanciát is adnak, ha az olcsóság a lényeg, én inkább ott vásárolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!