Régi telefon android miért nem tölt be bekapcsolás után?
Nem vagyok szakértő, illetve ennyi információból nehéz pontos diagnózist leszűrni, de szerintem annak a telefonnak vége. Ha meg is lehet csinálni, akkor többe kerülne mint amennyit ér.
Számítógépek esetén 2 féle tárhely típust szokás használni: HDD (alias: merevlemez) és az SSD. Előbbi előnye, hogy rendkivül sokszor át lehet írni a tartalmát, hátránya viszont, hogy fizikailag sok helyet foglal és lassabb mint az SSD.
A telefonok kis mérete miatt ezért csak az SSD jöhet szóba, ugyanakkor pont ezért meg is vannak erősen számolva a napjaik.
Valószínüleg pont egy olyan szegmens sérült, ami a rendszerbetöltéséhez elengedhetetlen. Bár célszerű lenne pont ezért a rendszerbetöltőt, a rendszert és a saját fájlokat külön-külön particióra tenni, így nem befolyásolnák egymás müködését, de az adott telefonnál nem tudom hogy volt ez megoldva.
A mai számítógépekbe szánt SSD-k már valamivel strapabíróbbak, illetve használnak egy olyan trükköt, hogy a névleges mérethez képest szándékosan túlméretezik őket, de ezt a plusz tárhelyet addig nem engedi használni, amíg nem kezd el degrarálodni az alaptárhely.
Ha valami hülyeséget írtam nyugodtan javítsatok ki.
Szoftver az a rendszer. Szoftver hiba esetén is lefagy a logó.
Ha felteszed tölteni, mutatja a százalékot?
Ha mutat százalékot, akkor nem akku. Ebben az esetben van mégegy amit ki próbálhatsz.
Ez egy gyári beállítás visszaállítás.
Ez még régi, szóval nem biztos, hogy kellesz megadni utána olyan email címet amit már használtál ezen a készüléken, de azért jobb ha tudod, hogy van ilyen eset is, szóval jobb ha tudod az email címet.
Persze ha nem tudod, arra is van megoldás.
Ha a factory reset után sem indul, akkor már szoftverezni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!