Áramrázással mikor kell orvoshoz menni?
Eleve tudja minden szakember, hogy hiába fogod meg a fázist önmagában, az nem ráz, amennyiben nem záródik az áramkör a föld, illetve vagy nulla felé.
Az USB dugasztáp elszigetelt a hálózattól, ilyen jellegű zárlatára nincs sok esély, a hosszabbító műanyag részei nem ráznak és a valószínűség törvényei szerint, a leírt két esetnek egyszerre megtörténése a lottó ötösnél alacsonyabb.
Kicsit szedd össze magad jobban szerintem, a fizika nem boszorkányság.
2024. márc. 12. 10:48
Mivel a töltőkábelben nincsen 240V, ezért ezen a ponton el is bukott ez a történet.
2024. márc. 12. 12:46
13/30 A kérdező kommentje:
Jobban jártam volna, ha külföldieknek írok
#13 Mi ez a konteógyártási mánia? Szerintem pszichiátria... paranoid nárcizmus a diagnózis (?).
2024. márc. 12. 13:04
#16 milyen gyártás? Az általános iskolás fizika tényeit nemigen lehet figyelembe nem venni. Vagy te ilyen szektás vagy?
2024. márc. 12. 13:21
Rázott már meg töltőkábel. Semmivel sem több egy csípésnél. Hasonló ahhoz, mint amikor az ember 9V-os elemmel szórakozik. De biztosan én vagyok én itt a konteós. Mellesleg a szakmámból adódóan az áramokkal és feszültségekkel is tisztában vagyok. Egy töltőkábel nem tudja az egész testet berázni a leírt módon.
2024. márc. 12. 13:23
Valami nem kerek a történetbe.
A töltőkábel szigetelt és a hosszabbító kapcsolója is műanyag. Mégha gáz lenne a házban a villannyal, ez ilyen formában nem történhet meg.
Nem igazán tud rázni, hacsak nem vizes kézzel taperoltál a hosszabbító dugaljainál közben.
A töltős eset még mindig érthetetlen.
Lehet csak sztatikus feltöltődés volt és pánikba estetek.
2024. márc. 12. 13:59
Ertem, hogy szaki vagy, tehat biztos tudod, hogy mi nem kerek, de az miert lenne kerek, hogy kamu kerdest ir ki emiatt? Mi celja lenne ezzel?
2024. márc. 12. 14:02
Simán lehet probléma az elektromos hálózattal, vagy egyes eszközökkel. Egy helyre egyszer úgy hívtak ki, egy családi házba, hogy még a garázsajtó is rázott. Mivel itt nem tudunk távolba látni, sem diagnosztizálni gondolatátvitellel, így muszáj lesz valakinek a helyszínen megvizsgálni hogy mi történhetett. Praktikus okok miatt leginkább egy villanyszerelő lenne az ideális, és nem a szomszéd bácsi pacemakerrel.
2024. márc. 12. 15:10
20/30 A kérdező kommentje:
A statikusság részével egyet tudok érteni, hiszen hajat vasaltam, de a telefontöltős esetbe sajnos ezt már nem lehet belemagyarázni
Kapcsolódó kérdések: