Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az iPhone 15 Pro megéri?

Az iPhone 15 Pro megéri?

Figyelt kérdés
Szerintetek jó telefon? Akinek van már annak van vele bármi problémája?

2024. febr. 20. 09:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

Az iPhone-ból a Pro család csak azért létezik, hogy megteremtse az igényt a váltásra. Ugyanis nem nyújt sosem annyival többet, mint amennyivel drágább és az emberek ki sem használják a plusz tudását.

Hidd el, nyugodtan megvagy a sima 15-ös iPhone-nal is. De ha mindenáron Pro kell, akkor mindig az egyel vagy kettővel korábbi Pro-t vedd. Most pl. a 13 Pro elég jó árban van a tudásához képest.

De alapjában véve tartom, hogy a Pro csak pénzkidobás. Én hiába keresek nettó 1 millió fölött, vettem egy sima 14-et és tökéletesen elég.

2024. febr. 20. 15:24
 12/22 anonim ***** válasza:

#11.

Akkor az érdekelne, ha a konkurencia belerak mindent, ami a Pro-ban van, miért is lenne pénzkidobás?

Pont azért ennyire butított a sima, hogy az utolsó fillért is kiszedjék a userből, mondom mindezt IOS userként.

Egy S24 inkább a 15 Pro-hoz van közel, vagy az is pénzkidobás?

Ráadásul, most az Apple már a SoC-ból is igyekszik kicsit azért spórolni, hogy az alapmodell minden rosszabb ár/értéket képviseljen.

A 120HZ és az 5x veszteségmentes Zoom pedig minden csak nem pénzkidobás...(valószínűleg többen használnák, mint a széles látószögű kamerát)

2024. febr. 20. 17:37
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

"Egy S24 inkább a 15 Pro-hoz van közel, vagy az is pénzkidobás?"

Igen. Egyik csúcsmodell sem éri meg az árát. Ár/érték arányban nagyon rosszak.

Van, akinek mániája a 120Hz, én használtam 120Hz-es kijelzőt, semmi extra. Igen, kicsit egyenletesebb volt rajta a görgetés. Nagy dolog...

Az 5x zoom sem izgat, mert ha csak gyorsan le akarok fotózni valamit, arra a sima iPhone 14-em tökéletes, ha meg komolyan fotózni akarok, ahhoz van rendes fényképezőgépem.

Az alap iPhone modellek is tudnak mindent, amit kell. A Pro kifejezetten azért van, hogy legyen mire vágyniuk a fanatikusoknak, akiknek mindig mindenből a legújabb, legjobb kell. Rajtuk keresnek sok pénzt. Hát hajrá!

2024. febr. 20. 19:09
 14/22 anonim ***** válasza:

#13.

"Egyik csúcsmodell sem éri meg az árát. Ár/érték arányban nagyon rosszak."

Ezt írtam egyik előző hozzászólásomban is, bár amúgy ha leosszuk 7 évre, meg ha az eladási árát is nézzük akkor azért nem jön ki rosszul a felhasználó belőle. iPhone jobban tartja az árát, és még az infláció sem nagyon hat rá...

"Igen, kicsit egyenletesebb volt rajta a görgetés. Nagy dolog..."

Nem azzal van a gond, hanem hogy mindenhol általános dolog. Ezen nincs mit magyarázni, amikor az összes középkategóriás telefonban ott van.

Felesleges bemesélni magunknak, ez abszolút az Apple hülyesége(mint írtam én is Apple user vagyok de ez az üzletpolitika nekem sem szimpatikus).

Felsőkategóriáról beszélünk, valaki ott hagy 300-400 ezret és olyan telefont kap, amiben olyan hiányosságok vannak, amik 130-140 ezres androidos telefonokban is ott vannak.

De már az SE vonalon is nevetséges, hogy ott egy széles látószög kamera nem kerül bele 230 ezer Ft-ért...

Nyilván jó a Pro vonal, de én úgy gondolom akkor a simát kéne sokkal olcsóbban adniuk és a Pro-t belőni oda ahol most a sima van. Mert pl. a Samsung a sima S szériából sem spórol ki olyan sok mindent.

2024. febr. 20. 20:09
 15/22 anonim ***** válasza:

Személyes vélemény, de én továbbra sem látom létjogosultságát ennyi pénzért a sima szériának. Nagyon az S24 alá kéne belőni, mert most úgy áll a dolog, hogy csak kb. annak jó választás az iPhone 15, aki lemond olyan dolgokról, amit igazán meg kéne kapnia azért a pénzért.

15 Pro meg valódi csúcstelefon, csúcstelefon áron.(kicsit szerintem túl is van lőve, a 15 Pro Max nyilván az S24 Ultra(vagyis a Note széria utódja) ellen megy harcba szóval azt nem is venném ide)

2024. febr. 20. 20:11
 16/22 anonim ***** válasza:
74%

"Az iPhone 15 Pro megéri?" Mire éri meg? Csak akkor éri meg hogyha kihasználod amiért fizetsz.

Hogyha tiktokot akarsz görgetni rajta meg youtube videókat nézni akkor nem. semmi értelme mert arra jó egy 50e forintos telefon is.

Hogyha ki tudod használni a teljesítményét meg a kameráját akkor megérheti.

2024. febr. 20. 22:16
 17/22 anonim ***** válasza:
72%
#14 Az üzletpolitika nekem se tetszik, mert tényleg minden túl van árazva, de itt bejátszik az is, hogy csóró ország vagyunk. USA-ban a sima 15 hivatalos Apple alapára 800 dollár, ami 290 ezer ft. És ahogy itthon is, ott is megkapod kereskedőktől olcsóbban. Itthon meg 400-ba kerül. És ott átlag négyszer annyit keresnek, szóval mintha itthon kerülne 80-ba.
2024. febr. 20. 23:07
 18/22 anonim ***** válasza:

#16.Mindenki erre használja a telefont, elvégre erre való.

A 15 Pro és mondjuk az A53 is.

Csak éppen nem mindegy, mennyi ideig tudod használni és milyen élmény maga a telefon használata is.

Arról nem is beszélve, hogy mindenki közösségi médián lóg és képeket lő, szóval a telefon a legjobb eszköz ott és akkor képalkotásra, ott meg elég jelentős különbségek vannak egy belépős és egy csúcskategóriás kamera között is.(még ha széttömöríted low light-ban akkor is köröket ver rá a jobb kamerás telefon és nem mindig napsütéses-ideális időben készülnek azok a képek)

2024. febr. 21. 14:01
 19/22 anonim ***** válasza:
Hát, a mai generáció valóban a közösségi médián lóg, de én pl. évente 3-4 postnál többet nem teszek ki Facebookra. Nincs kényszerem folytonosan a saját életemet kiteregetni. Telefonnal fotózgatni szoktam, de azt max a családnak küldöm tovább, ha továbbküldöm. Ehhez nekem semmi szükségem csúcskategóriás mobilra.
2024. febr. 21. 14:58
 20/22 anonim ***** válasza:

Sokan kijárnak fesztiválokra, utazgatni, élményeket szerezni stb. Ők pedig megörökítik, és ez a többség. Még egy családi fotón valóban nincs jelentősége...(bár az megint egy másik korosztály, generáció és össze sem lehet hasonlítani a felhasználói szokásukat)

Nekik azért nem csak nappali képkészítésre kell és a kameraszoftverek is úgy vannak megírva jelenleg, hogy ne kelljen RAW+szerkesztési folyamaton végigmenni hanem bárki tudjon egy tűrhető képet lőni. Szándékosan gyengébb is a kamera az olcsóbb árkategóriában, hogy a fiatalok a csúcskészülékek felé tereljék.

2024. febr. 21. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!