Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Telefonos csalók miatt nem...

Telefonos csalók miatt nem szoktam bemondani a nevem, amikor felveszem a telefont. Van értelme ezt csinálni?

Figyelt kérdés

Múltkor egy OTPs csaló próbálkozott be. Akkor még úgy vettem fel h “XY igen tessék”, mikor próbáltam kideríteni, hogy igazi vagy csaló, akkor visszakérdeztem, hogy mi a nevem és be tudta mondani. Valószínű inkább ahonnan a telefonszámomat szerezte ott volt a nevem is, de azért nagyon pici esély van, hogy a beköszönésből kapta el az infót.

Azóta kerülöm, hogy névvel vegyem fel a telefont, csak elég hülyén jön ki így a beszélgetés eleje, ha nem csaló van a másik oldalon.

Most többségében csalók hívnak ismeretlen számról, amit nagyrészét fel sem veszek (ha előre beazonosítható, hogy csaló). De épp most volt egy nem várt, fontos hívásom, ahol furán jöhetett le a másik fél számára, hogy így vettem fel a telefont.

febr. 16. 08:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%
Ha Ő hív, miért ÉN kellene bemutatkozzak?
febr. 16. 10:31
 12/20 anonim ***** válasza:
86%
Ismeretlen számokat nem veszek fel, ha ilyen hív akkor megnézem a kihivott.hu oldalon és ha ott még nem jelentették be, hogy csaló akkor esetleg visszahívom.
febr. 16. 10:49
 13/20 anonim ***** válasza:
13%

Gyerekek,bunkónak kell lenni, én már rég rájöttem. Első két szó nem tetszik lecsapom,azt jóccakát.

Ajtón kopognak meg kiszólni nincs itthon senki. Többet ez se jön, szerintem! 😁😁😁

febr. 16. 10:53
 14/20 Szervizmérnök úr ***** válasza:
31%

A vezetékes korban több bosszúság forrása volt, amikor felhívok valakit, bunkó módon nem mutatkozik be (én igen), elkezdem mondani a témát, majd benyögi, hogy ő nem is az, akit én hívni akartam.

Nem mondom, ma már talán másabb a helyzet.

Egyébként én a katonaság miatt is arra voltam beállva, hogy telefon felvesz, Gipsz Jakab tizedes jelentkezem!

Ott ez kötelező volt ugyebár, nem akartál egy őrnaggyal ujjat húzni.

febr. 16. 11:19
 15/20 anonim ***** válasza:
77%
14 Katona dolog. 😊😊😊
febr. 16. 11:41
 16/20 anonim ***** válasza:
79%

Most már kijelző van, a hívásból látni ki hív,

Szia Pisti!, így szoktam felvenni.

febr. 16. 14:51
 17/20 anonim ***** válasza:
14%
14# Tiszteletem tizedes úr!
febr. 16. 14:52
 18/20 anonim ***** válasza:
37%

14

Csak én nem végom, hogy hogy jött az össze, hogy felhívtál valakit, akiről elvileg tudod, hogy ki az, mivel felhívtad s valamit akarsz tőle, aztán mégse vele beszélgettél?

Vagy valami nagycsaládot hívtál fel, s bunkó módon nem voltál képes annyit benyögni, hogy Jucika otthon van-e, mert vele akarsz beszélni?

febr. 16. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:
67%

"kerülöm, hogy névvel vegyem fel a telefont, csak elég hülyén jön ki így a beszélgetés eleje"

Ma már mindenkinek saját mobilja van, akit hívnak általában ő veszi fel, régen egy telefon volt a családnak ahol akár 4-5 is laktak, bárki felvehette, ezért mondta, hogy ki az aki felveszi.

febr. 17. 09:42
 20/20 anonim ***** válasza:
17%

Én sosem vacakolok azzal hogy felvegyem vagy sem, és többet van hasznomra mint nem.

Nemrég szám nélkül jött a hívás, és a mitomén milyen hivatalból hívtak ahova elektronikus formában adtam be pályázatot, hogy valamit elfelejtettem kitölteni, illetve rossz helyre írtam be. Kérdezte hogy szándékos volt-e esetleg a dolog, mert így nagyjából esélytelen lesz felhasználnom a kért igazolást. És segített benne hogy kijavítja, és még aznap megkaptam a dokumentumot, helyesen. Nem kérdezősködött, célzottan olyan infóval nyitoptt, amit csak ő és az tudhat, aki kitöltötte a dokumentumot, nem ment a cicaharc hogy igazoljam magam.

Nekem ennyit megér, hogy pár köcsög is felhívjon esetleg és elküldhessem az anyjába.

febr. 17. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!