Android vagy iOS a jobb?
Az iOS eleve a legbiztonságosabb fejlesztés, feltörhetetlen! A Samsungnak is van saját védelme a telefonjaira, de más Androidos telefon is lehet biztonságos, ha kellően odafigyelsz (nem dőlsz be a felugró reklámoknak, csak Google Play-ből töltesz le dolgokat, külföldi/ismeretlen számú hívásokat eleve elutasítasz, stb.) !
Kezelésben az Android viszont nagyobb szabadságot nyújt, nem ütközöl falakba.
Hogy összeségében melyik a jobb, szubjektív dolog, kinek melyik jön be jobban. Ha van lehetőséged valahol, nyomkodj meg mindkét rendszerből pár különböző típusú telefont, és majd eldöntöd, hogy Neked melyik jobb.
#12 vagyok. Pedig szerintem Magyarország nagyobb része, talán 60:40 arányban inkább Androidot használ, mégsem aggódnak komolyabban a biztonság miatt, nem arra alapoznak, hogy “ha elveszítenék a telefonjukat” ! Nagyon pesszimista vagy, és már eleve a legrosszabbra gondolsz! Biztos helyen kell tartani, ahonnét nem esik ki, és nem is látszódik, és nincs baj!
Amúgy tudtommal Android is ugyanúgy letilt, ha valaki 3x elrontja a kódot. És szerintem csak márka, nem hinném hogy kategória függvénye is lenne egy telefon biztonsági rendszere!
"Nekem iPhone Xs-em van és ha elveszíteném a telefonomat, az iCloud tudtommal senkit nem engedne belépni, (még a gyártó se tudná feltörni?) és emiatt biztonságosabbnak tartom mint az androidot, amit simán fel lehet törni egy hard resettel."
Ha az adatokat titkosítottan tárolják a háttértárolón (márpedig Android 10 óta tudtommal ez a default és az iOS estén is), akkor rohadtul tök mindegy, hogy mit csinál az Android vagy az iOS, mert akkor sem tudják ésszerű erőforrások mellett feltörni a telefon adatait, ha fejre is állnak. Ez a lehetőség gyakorlatilag minden épkézláb operációs rendszeren adott, természetesen nem csak telefonokon.
Ez azonban csak a te adataidat védi, a titkosítás ellenére ugyanúgy ki lehet üríteni egy telefon háttértárát. Apple telefonokat ugyanúgy lopnak mint bármilyen másik telefont, nem érdekel senkit sem a te nyaralós képed meg az iCloud fiókod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!