Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Android vagy iOS a jobb?

Android vagy iOS a jobb?

Figyelt kérdés
Melyik a biztonságosabb?
febr. 9. 14:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%
Mindkét rendszer megfelelően biztonságos.
febr. 9. 17:15
 12/21 anonim ***** válasza:
A Samsung S szériájában hardveres titkosító chip van a Knox védelemhez. Ha a védett tárolójára mentesz bármit akkor ezzel titkosítja, és csak a te telefonodon lehet kikódolni. Ha sikerül is valakinek megszerezni valamit akkor is csak értelmetlen bithalmazt lát.
febr. 9. 22:17
 13/21 anonim ***** válasza:
24%

Az iOS eleve a legbiztonságosabb fejlesztés, feltörhetetlen! A Samsungnak is van saját védelme a telefonjaira, de más Androidos telefon is lehet biztonságos, ha kellően odafigyelsz (nem dőlsz be a felugró reklámoknak, csak Google Play-ből töltesz le dolgokat, külföldi/ismeretlen számú hívásokat eleve elutasítasz, stb.) !

Kezelésben az Android viszont nagyobb szabadságot nyújt, nem ütközöl falakba.

Hogy összeségében melyik a jobb, szubjektív dolog, kinek melyik jön be jobban. Ha van lehetőséged valahol, nyomkodj meg mindkét rendszerből pár különböző típusú telefont, és majd eldöntöd, hogy Neked melyik jobb.

febr. 10. 00:55
 14/21 A kérdező kommentje:
Nekem iPhone Xs-em van és ha elveszíteném a telefonomat, az iCloud tudtommal senkit nem engedne belépni, (még a gyártó se tudná feltörni?) és emiatt biztonságosabbnak tartom mint az androidot, amit simán fel lehet törni egy hard resettel. Viszont az Applet drágállom nagyon, főleg ezeket az újabbakat. Gondolkoztam hogy ezután samsungot vennék valamely A kategóriásból. Csak félek, hogy nem olyan biztonságos.
febr. 10. 09:51
 15/21 A kérdező kommentje:
Ha sokszor sikertelenül írják be a jelkódot (mert a Face ID ugye csak engem old fel), akkor az iCloud közbe fog lépni valahogy? Pl már csak iClouddal lehet feloldani a telefont, ha sokáig sikertelenül adják meg a jelkódot? (Pin kód a másik lehetőség, ha nem old fel a Face ID)
febr. 10. 09:53
 16/21 A kérdező kommentje:
12# akkor az S kategória biztonságosabb, mint az A kategóriás samsung? Még a ”fapados” S23 is beletartozik a biztonságosabbak közé?
febr. 10. 09:55
 17/21 anonim ***** válasza:

#12 vagyok. Pedig szerintem Magyarország nagyobb része, talán 60:40 arányban inkább Androidot használ, mégsem aggódnak komolyabban a biztonság miatt, nem arra alapoznak, hogy “ha elveszítenék a telefonjukat” ! Nagyon pesszimista vagy, és már eleve a legrosszabbra gondolsz! Biztos helyen kell tartani, ahonnét nem esik ki, és nem is látszódik, és nincs baj!

Amúgy tudtommal Android is ugyanúgy letilt, ha valaki 3x elrontja a kódot. És szerintem csak márka, nem hinném hogy kategória függvénye is lenne egy telefon biztonsági rendszere!

febr. 10. 10:20
 18/21 anonim ***** válasza:

"Nekem iPhone Xs-em van és ha elveszíteném a telefonomat, az iCloud tudtommal senkit nem engedne belépni, (még a gyártó se tudná feltörni?) és emiatt biztonságosabbnak tartom mint az androidot, amit simán fel lehet törni egy hard resettel."

Ha az adatokat titkosítottan tárolják a háttértárolón (márpedig Android 10 óta tudtommal ez a default és az iOS estén is), akkor rohadtul tök mindegy, hogy mit csinál az Android vagy az iOS, mert akkor sem tudják ésszerű erőforrások mellett feltörni a telefon adatait, ha fejre is állnak. Ez a lehetőség gyakorlatilag minden épkézláb operációs rendszeren adott, természetesen nem csak telefonokon.

Ez azonban csak a te adataidat védi, a titkosítás ellenére ugyanúgy ki lehet üríteni egy telefon háttértárát. Apple telefonokat ugyanúgy lopnak mint bármilyen másik telefont, nem érdekel senkit sem a te nyaralós képed meg az iCloud fiókod...

febr. 10. 11:35
 19/21 A kérdező kommentje:
Én csak a bankkártya adataim miatt félek. Nincs olyan adat ami szupertitkos lenne. Csak a kártya adatok, mert le van töltve a bank app, hogy tudjam nyomon követni azt hogy mennyin van és a bevétel,kiadásokat is figyelem.
febr. 10. 12:11
 20/21 A kérdező kommentje:
Egy iPhone 8-nál nem tudtuk sehogy se kitörölni az iCloud-ot. Azért gondoltam, hogy sokkal biztonságosabb lehet az iOS, de az ára és az akkumulátor üzemideje nem tetszenek nekem.
febr. 10. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!