Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 720p telefont vegyek vagy ne?

720p telefont vegyek vagy ne?

Figyelt kérdés

Jelenlegi telefonom 2160p is tud ha youtubot nézek

Fogok különbséget látni? Ha pld nem videót nézek?

Filmet és videókat is tévén szoktam nézni.

Motorola G34 ről van szó

Azt olvastam még róla hogy melegszik. Ez nem tudom hogy igaz-e.

2024. febr. 8. 19:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudom élőben megnézni.

Tényleg ennyire rossz a 720p?

Miben látnám ezt a hátrányt?

Azért az nem tetszene ha képeket nézek és nem lenne olyan szép

Vagy ha a háttérkép is csúnya lenne.

Néztem videókat is 720p 1080p össze hasonlításáról, és nem nagyon látszik különbség

2024. febr. 9. 13:10
 12/19 A kérdező kommentje:
Ha pl közelről nézem és chatelek,olvasok üzenetet, akkor látnám hogy ez 720p, és nem 1080p ??
2024. febr. 9. 14:05
 13/19 A kérdező kommentje:
Illetve ha fényképezek és vissza és megnézem a képeket
2024. febr. 9. 14:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok, az enyémen ilyen kijelző van:

DISPLAY

Type Super AMOLED

Size 5.6 inches, 80.1 cm2 (~76.5% screen-to-body ratio)

Resolution 720 x 1480 pixels, 18.5:9 ratio (~293 ppi density)

Itt igazából nincs nagy gondom a 720p-vel. A nagyon apró betűknél jön csak elő, hogy nem olyan szép. A színek is tök jók az amolednek köszönhetően.

Viszont valamilyen Galaxy M szériás telefonon, jóval nagyobb képátlóval, szintén 720p kijelzővel egyszerűen ocsmányak voltak a betűk, meg az egész kép az én szememnek, ahhoz képest amit megszoktam. És leírás alapján nem is gondoltam volna hogy élőben ilyen rossz lesz. De a gazdájának teljesen megfelelő, észre sem vette, nem is zavarja. Messengerre meg hasonlókra kell, arra tökéletes neki, azt mondta.

Szóval sajnos ha nem tudod élőben kipróbálni, és tesztekből sem derül ki hogy milyen, akkor szerencsét kell próbálni. Alacsony igény mellett biztos nem olyan rossz, ha meg valaki Galaxy S szériáról akar váltani, az biztos rosszul lesz tőle.

2024. febr. 9. 14:35
 15/19 anonim ***** válasza:

"Ha pl közelről nézem és chatelek,olvasok üzenetet, akkor látnám hogy ez 720p, és nem 1080p ??"

Persze hogy látnád. Főleg közelről látszik. De van egy remek hírem, totál értelmetlen a kérdés. Az említett G34-nek NEM HD kijelzője van, hanem egy totál iparági standard felbontása: 2400 x 1080 pixel.

Egy ennél jóval drágább Samsung A54 hasonló képernyőméretnél pedig: 2340 x 1080 pixel. Van a családban ilyen, gyönyörű a kijelzője, semmi baja sincs az enyémhez kéepst sem, pedig az enyém még ennél is jóval drágább.

2024. febr. 9. 15:58
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Folyt köv:

[link]

Legalábbis én itt is és minden általam megnézett webáruházban az általam említett felbontással találkoztam, nem pedig azzal, amit a gsmarena írt.

Szerintem itt az lehet a bökkenő, hogy a szoksásos kretén megoldásként különböző készülékeket árul a gyártó különböző régiókban. A kínai belpiacos tuti 720p-s, lehet hogy itt mi már nem azt kapjuk, de a helyedben elmennék megnézni valahol. Ha ez nem opció, akkor rendeld meg egy megbízható webshopból és 14 napig elállhatsz a vásárlástól.

2024. febr. 9. 16:02
 17/19 anonim ***** válasza:

#11 "Tényleg ennyire rossz a 720p?"

Igen

"Miben látnám ezt a hátrányt?"

Homályos kép pl, nem olyan éles, mint egy 1080p.

"Néztem videókat is 720p 1080p össze hasonlításáról, és nem nagyon látszik különbség"

Videón nem fog átjönni. Én telefonjaim több, mint 10 éve csak 1080p-sek. Nem rég megfogtam egyet, amiről nem tudtam addig, hogy 720p és néztem, hogy mi baja van a kijelzőnek, miért ilyen homályos minden és furcsa.

2024. febr. 9. 16:49
 18/19 anonim ***** válasza:

minden telefonon beállítható a 2160p youtube-on, ennek nincs köze a kijelző felbontásához, mert ez csak a videó felbontása. lehet a mostani telód is csak 720p, nem?

720p szerintem azoknak jó, akiknek már nem olyan jó a látásuk. pl nagyszüleimnek, akiknek ilyen 150% nagyítást kell beállítani az amúgy is nagy betűket. egyszerűen látszik... aki sokat használja és látja a kijelzőt, annak nincs értelme vacakolni kicsi felbontással, annak kell a 1080 legalább. vagyis FHD+

16:02

te G32-t linkeltél. a kérdező a G34-ről kérdez. G34 meg nincs itthon, én nem látok. Szóval kérdező, mit szeretnél? honnan szülted ezt a G34-et? Ha boltban csak G32 van, ami FHD+ egyértelműen, és nem csak HD+

2024. febr. 9. 22:19
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

“Jelenlegi telefonom 2160p is tud ha youtubot nézek"

“Az nem a kijelző felbontásától függ.”

Ezt mondjuk kifelejtettem, de így van! Minden videónak megvan a saját mérete (felbontása). Ha a hardver elég erős hozzá, akkor a telefon gond nélkül lejátsza, az pedig már más dolog, hogy a kijelzőn milyen lesz a látványa!

Amúgy manapság már nem igazán luxus, kb. 70 ezer Ft-tól fölfelé a legtöbb telefon simán viszi a 4K-t (2160p-t) !

Amúgy tényleg abszolút semmi nincs a közeledben, ahol ki tudnál próbálni kiállított modelleket, például Media Markt, Euronics, Tesco, Auchan, Aqua, FirstPhone ? Szerintem sokat segítene!

#4 és #7 voltam

2024. febr. 9. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!