Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hosszú túrákhoz milyen okostel...

Viljam Fiser kérdése:

Hosszú túrákhoz milyen okostelefont tudtok ajánlani,amely kizárólag csak térkép megjelenítéshez szükséges?

Figyelt kérdés
Az akku. 5000mA-nél ne legyen lehetőleg kevesebb,a kamera,processzor nem számít milyen,csak legyen jó az üzemideje, a keretem olyan 50k.

febr. 6. 08:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
#10 hát nem tudom, én hétfő reggel 7-kor levettem az enyémet töltőről, most vagyok 14%-on...9 óra képernyőidővel azóta.
febr. 6. 22:35
 12/23 anonim ***** válasza:
30%

11

Én se tudom, de te biztos nem használtad 9 óráig az iránytűt/térképet.

Ugyanis, az állandó műholdkapcsolat nagyon eszi az akkut. Mivel a legtöbb túrahelyen nincs térerő, Wi-Fi meg végképp, így a telefon csak műholdra tud hagyatkozni.

febr. 6. 22:40
 13/23 anonim ***** válasza:
77%

12... szerinted az androidos telefonokban milyen akkumulátor van?

Segítek: pontosan ugyanaz a li-ionos akksi.

Szóval kár az "ájfónszar" hangulatot kelteni még ilyen kérdésnél is. Nem a GPS szívja le az akksit. Egy kicsi túragps elmegy 2 napig 2 AA-s ceruzaelemről ami kb 6Wh. Ezzel szemben egy 5000mAh-s telefon akku 18Wh.

"a legtöbb túrahelyen nincs térerő"

Alaszkában meg Nepálban így van. Nálunk elég elvetemült helyeken is simán van 4G...

"így a telefon csak műholdra tud hagyatkozni"

Ja amúgy az megvan hogy repülőgép módban is működik a GPS?

febr. 6. 22:52
 14/23 anonim ***** válasza:
49%

13:

Csak android eseten akár 10-20000 mah-es telót is kapsz töredék áráért.

Nincs ájfónszar hangulat, mert nekem is van egy újabb ájfón.

"Egy kicsi túragps elmegy 2 napig 2 AA-s ceruzaelemről ami kb 6Wh. Ezzel szemben egy 5000mAh-s telefon akku 18Wh."

Ez mind szép és jó, csak a telefon mindenféle folyamatot futtat, míg a gps kb semmit.

"Nálunk elég elvetemült helyeken is simán van 4G..."

Akkor menj fel egy hegy tetejére, vagy egy völgyesebb részre, és megnézzük lessz-e 1 csíknál több térerőd.

Az utolsó mondatodnak meg semmi értelme sincs.

febr. 6. 23:16
 15/23 anonim ***** válasza:
33%

13 válaszolo ,magyarorszågon is van olyan völgy ahol alig van térerő pár ėve nyaraltunk olyan helyen.

Németorszagban meg nem is egy hely van ahol nincs térerő semilyen .

febr. 7. 06:36
 16/23 anonim ***** válasza:
33%

"Az utolsó mondatodnak meg semmi értelme sincs."

A te mondataidnak nincs értelme... nem kell a GPS-hez térerő! Erre próbáltam utalni, de látszik nem volt térerő és nem vette be a kis agyad az információt.

"Ez mind szép és jó, csak a telefon mindenféle folyamatot futtat"

Amit ki lehet kapcsolni. 🤷‍♂️

"Akkor menj fel egy hegy tetejére, vagy egy völgyesebb részre, és megnézzük lessz-e 1 csíknál több térerőd."

és 15.: gyakorlott túrázóként mondtam ezt. Igen, természetesen nálunk is van sok hely ahol semmi térerő nincs. Nem is kell hogy legyen 10-15 km távolságvan az utolsó lekött településtől egy völgy aljában a zárt lombkorona alatt. De mint mondtam a gps vételhez nem kell térerő sem droidon, sem ájfóonon.

Ráadásul a nem kocaturistáknak van térképészeti ismeretük és be tudják tájolni a helyzetüket gps és térerő nélkül is. Úgyhogy bőven elég egy jpg-ben lementett térkép is.

Persze ha olyan hülye valaki hogy a nagykörúton is eltéved gps-el, akkor az inkább ne menjen ki a városból.

febr. 7. 08:45
 17/23 anonim ***** válasza:
67%

20000mAh-s telefon?

Na mutass egyet, kiváncsi vagyok! :DD

febr. 7. 08:50
 18/23 anonim ***** válasza:

Bazzeg, írd be árukeresőbe, ha érdekel.

De a kérdező esetében nincs értelme. Nem értem miért hoztok ilyeneket szóba.a jelenlegi akármilyen.okostelóján is tökéletesen el fognak futni a túratérképes appok, legyen az akár csak egy mapy.cz, vagy bármi. Aztán töltögeti powerbankról, ha kell. Ez a legegyszerűbb.

Amúgy a spéci gps eszközök is jók lehetnek. Mindenképp nagyobb üzemidő jellemzi őket, és mivel hogy kültéri használatra vannak tervezve, így fényvisszaverős kijelző elég elterjedt, tehát erős napfényben is jól látható a kijelző, ha az kellene. Ilyenekre lehet figyelni esetleges vásárlásnál.

Cserébe lehet bszakodni az offline térképpel ésatöbbi... nagy nyűg ám az. Én a powerbankos megoldásnál maradok egyértelműen.

Telefonvásárlás csak akkor jöhet szóba, ha telefon kell. Csak túrázásra semmi értelme egy külön telefonnak.

febr. 7. 11:13
 19/23 anonim válasza:

Én sem vennék külön telefont túrázásra, főleg nem 50.000 Ft-ért. De értem a logikáját. Eleinte én is egy okostelóval túráztam (igaz geoládáztam is közben, meg fényképeztem, meg telefonáltam, meg cseteltem). Egy középszerű ZTE volt, Locus Free appal, amit egyébként jónak tartok. (ekkortájt 2017-et írunk). Több problémám is volt. A túra végére lemerült a teló és amíg nem merült le, addig is néha "elengedte" a tracket, és amikor észrevettem km-ekkel később, akkor csak egy egyenes vonalat láttam az utolsó még valós koo és az aktuális helyzetem közt. Bosszantó. Az is eszembe jutott, hogy ha gáz van, a lemerült telefonnal bajosan lehet telefonálni. (mondjuk a powerbank jó megoldás erre). Online térképekkel nem nagyon foglalkoztam, mert az erdőben gyakran nincs térerő. (Párszor kipróbáltam geoládázáshoz a Geoládák appot, ami online térképet használ, de nekem nem jött be.) Értem, hogy a GPS-hez nem kell net, de az online térképhez kell az internet, amihez kell a térerő. Megjegyzem az erdőben több helyen van térerő, mint internet. És az is más, ha csak elküldesz egy röpke Messenger üzenetet, az egy kósza kis jelre "felül". Más ha idegörlő percekig arra vársz, hogy az a francos térképcsempe töltődjön már le, amin éppen kell neked. Murphy, hogy mindíg azok töltődtek le, amik épp nem kellettek.

Én egy túra GPS vásárlása mellett döntöttem. (Garmin Oregon 700) De az sem lehet megúszni 50.000 Ft alatt. Legalábbis újonan biztos nem. És vettem egy fényképezőgépet. Így a telefont tényleg csak kapcsolattartásra kell használni és így kibír egy napot.

Ha maradsz a telónál, akkor a fentiek miatt mindenképp olyan appot használj, amire offline le lehet tölteni a térképet. Én egy jó telót vennék minimum 100.000 Ft-ért és vennék hozzá egy powerbankot, biztos, ami biztos.

(1x-2x próbáltam powerbankkal operálni. Nekem az nem tetszett, hogy az ugyebár egy majdnem teló méretű tárgy, amit vezetékkel kötünk össze a telóval. Ez miatt már nem fért el a zsebemben, így hátra került a hátizsákba. Ekkor már funkcionálisan nem tudod arra használni a telefont, amire szeretnéd. Nem kaphatod elő megnézni, hogy merre kell kanyarodni, nem tudsz hirtelen lefotózni egy úton ügető nyulat, vagy egy szép pillangót és ha csörög, mert a kedvesed keres, akkor sem kaphatod elő hirtelen. Plusz, nekem volt még a negatívum, hogy a lépteim okozta rázkódástól kilazult a csatlakozásnál a kábel és 1 óra múlva, amikor újra elővettem, hogy na mostmár biztos elég lesz a töltés mára, kiderült, hogy pár %-on áll az aksi. Persze biztos én voltam a béna, biztos lehet ezt jobban is csinálni, de én ott és akkor mérhetetlenül csalódott voltam.)

febr. 7. 17:04
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Csakis iPhone 13 Pro Max 1Tb☝️🙂
febr. 7. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!