Hogyan tároljam a nem használt telefonjaimat?
Van pár régi telefonom (2016-2021 között gyültek össze), mindegyik működik, de csak egy telefonból tudom kivenni az akkut. Hány %-on tároljam őket?
Jelenleg az egyik 31%, másik 68%, harmadik 45%. Így jók, vagy töltsem 100-ra?
Állandó 20-80% között tartani optimális, az tesz legjobbat az akksinak, akár használatban lévő telefonról van szó, akár csak bekapcsolva tárolni. Se csutára lemeríteni, se fullra feltölteni nem ajánlott, mindegyik csökkenti az akkumulátor élettartamát, és ezt a gyors merülés is jelzi!
Ha hirtelen sokat merül, akkor érdemes megnézni, mik vannak bekapcsolva rajta (pl. wi-fi, Bluetooth, stb.), mert azok is merítik, és azokat kikapcsolni, ha úgyse használod a telefonokat, illetve a kijelző fényerejét is lejjebb venni, amennyire lehet!
Most hogy feltöltődtek, elkezdtem meríteni őket, 10 órás fhd videót indítottam, már 1 óra 20 perce megy max fényerőn rajtuk, de még mindig 85-83-82%-on van a 3 telefon. Úgyhogy az akksijuk még biztosan jó.
8: Lehet annyit sem érnek...
Samsung J3 2016, Huawei P30 lite, LG K22 telefonokról van szó. Egyik sem egy erőgép, eléggé lassúcskák ezért lettek lecserélve, de mindig eltettem ezeket tartalék gyanánt. Talán a P30 lite-ot odaadom egy rokonnak, csak meg van repedve, ki kellene cserélni a kijelzőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!