Ha az okostelefont erősebben oldalra mozgatjátok akkor ti
is hallotok a kamera környékéről zörgő, zavaró
hangokat?
Figyelt kérdés
A samsung, huawei, honor, xiaomi, iphone stb telefonokat ha erősebben mozgatjátok fel le, balra jobbra, akkor nektek is zörgő hang hallható a kamerák környékéről? Olvastam, hogy elvileg az optikai képstabilizátor miatt mozog kis mértékben a kamera, de azt nehezen akarom elhinni, hogy egy 300-400-500-ezer forinba kerülő telefonnál hangos zörgő hangnak kell megjelennie, ha mozgatjuk a telefont. Pár hete vettem egy samsung galaxy s23 ultra telefont, és a napokba véletlenül vettem észre, hogy ha erősebben mozgatom, akkor zörgő hangok jönnek a kamera környékéről. Ez elvileg gyárilag elfogadott dolog az optikai képstabilizátor miatt, de engem nagyon zavar.
Előfordulhat, de sosem szoktam rázni a telefonomat. Mi az az élethelyzet nálad, amikor (azon kívül, hogy kíváncsiságból kipróbálod), előjön ez a probléma?
2024. jan. 24. 09:35
2/20 anonim válasza:
Zörgőt igen, de zavarót nem.
Nem csak a képstabi miatt zörög. Az autófókusz miatt is kell mozgatható lencsetagnak lenni, úgyhogy még az is zörög.
Elég érzékeny lehet a füled, mert ezek nagyon pici alkatrészek és nagyon halkan zörögnek.
Ez minden olyan kamerán, lencsén így van amiben van AF és képstab, legyen az akár egy 4 millió forintos profi fotós/videós obi. A szenzorstabilizátoros gépeken a stabilizátor frekvenciájás is lehet hallani.
Olyan miatt nyivákolsz ami természetes. Ennyi erővel azért is sírhatnál, hogy miért zörög az autó motorja, miért susog a szél a fák lombjai között, miért dobog a szíved és miét csobog a víz.....
Ha ennyire zavarnak a hangok akkor menj el orvoshoz!
De addig is amig vársz az időpontra egy jó tanács: Ne rázd a telefont és ne hallgatózz!
2024. jan. 24. 09:46
3/20 A kérdező kommentje:
Videó felvételt készítettem, és közben erősebben mozgattam, hogy megnézzem, hogy a telefonban lévő optikai képstabilizátor hogyan reagál. Ekkor vettem észre, hogy koppano hangok hallhatók. Egy ismerősömnek az iphone 14 pro max telefonján ugyan ilyen hasonló hangok hallhatóak. A samsung hivatalos oldalán van tályékoztatás, hogy teljesen renben van, hogy a kamerában a lencse mozog, mivel így tudja a képek, és a videó felvételek alapján stabilizálni a felvételeket. Akkor lemne nagy baj, ha lencse nem mozogna. Viszont ha a 10. optikai zóm vagy a 100.hibrig zóm be van kapcsolva, akkor ez a hang teljesen megszünik, mivel a benne lévő mágnes magához húzza a lencsét, és stabilizálja, és így már nem tud mozogni. De engem, meg az ismerőseimet nagyon zavarja ez a hang.
2024. jan. 24. 09:57
4/20 anonim válasza:
Akkor az ismerőseidnek is kérj időpontot az orvoshoz!
Vagy szedjetek xanaxot videózás előtt!
2024. jan. 24. 10:01
5/20 A kérdező kommentje:
Gratulálok a szép válaszodhoz. Te meg ennyi erővel elmehetsz kapálni a sivatagba. Ez nem pont úgy van ahogy mondod. Tegnap bementünk a media márkt-ba, telefonboltba , árkádba, és megnéztünk 5- samsung galaxy s23 ultra telefont, és közülük kettőnek elég hangos volt a rázás közben a kamerának a hangja, a másik háromnak, meg az erős rázás ellenére sem volt semmilyen hangja. [link]
Ha normálisan nem tudsz válaszolni, akkor nagyon gyorsan húzz el innen.
2024. jan. 24. 10:14
8/20 anonim válasza:
Kipróbáltam :) Tényleg zörög valami. De nem zavaró. És egyébként sem szoktam rázni a telefonomat.
2024. jan. 24. 10:14
9/20 anonim válasza:
Milyen eredményt vársz ettől a kérdéstől? Igen, halljuk. És akkor mi van?
2024. jan. 24. 10:28
10/20 anonim válasza:
Amúgy meg tényleg nem indokolt rázni a telefont, és akkor nincs ilyen gond. Videót sem úgy készítesz, hogy rázod, hiába van benne stabilizátor.
Egyébként meg bármilyen fényképezőgépet veszel, ha 5 milliós objektív van rajta, annál is tapasztalni fogod ezt. Mert ez ilyen. Mint ahogy az autónak forog a kereke és annak is van hangja, a lazán függesztett mozgó alkatrészek mozogni fognak, ha szétrázod.
Ha tudnád, milyen precíz cuccok ezek, nem is nagyon ráznád egyébként.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!