Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Érdemes lecserélni az iphone...

Érdemes lecserélni az iphone XR-t iphone 15-re?

Figyelt kérdés

5 éve van nálam az XR. Teljesen hibátlan, imádom, de csak jövő évig lesz támogatott.

Arra gondoltam, ezt megelőzvén még idén lecserélem, ha nem is sokért, de amennyit ér, eladom, és megveszem a legújabb mobilt, hogy azt majd 2-3 év használat után még akkor is jó áron tudjam eladni.

2024. jan. 22. 23:46
 1/7 A kérdező kommentje:
Vagy várjam meg a majd ősszel piacra dobott következő iphonet?
2024. jan. 22. 23:46
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Neked kell tudni, hogy mennyire engedhetsz meg magadnak egy több száz ezer forintos kiadást. Ha a jelenlegi jól működik és nem tudod nélkülözés nélkül kifizetni egy összegben az új telefont akkor hibás döntés lenne most cserélni.

Én az S24 Plus-on gondolkoztam, hogy jó lenne.. de hát még a 4 éves Note 10+-om tökéletesen működik és igazából csak van egy vágy, hogy milyen jó lenne egy új telefon, megnézni mennyit fejlődött és kitapasztalni, de összességében nincs rá szükségem, így én most még nem fogok váltani, mert így is úgy is, értékét fogja veszíteni. Inkább másra gyűjtök ami esetleg fontosabb lehet, vagy hogyha a jenlegi megadja magát vagy már nem felel meg annak a kritériumoknak ami nekem kell, akkor pedig azonnal lecserélem.

2024. jan. 23. 00:00
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem keresek kiugróan sokat, az átlagnál talán picit jobban, de jelenleg zsebből ki tudom fizetni, mert mindig “okosan” teszem félre a pénzt, próbál kerülni a törlesztőrészleteket ott, ahol csak tudom.

Igazából én is csak azért gondolkodom a cserén, hogy még ha valamennyiért is, de el tudjam adni a jelenlegit.

2024. jan. 23. 00:03
 4/7 anonim ***** válasza:
45%

Őszintén én hardcore Apple userként (most is 15 Pro Max ról írva, még mielőtt betámad mindenki) azt mondanám hogy a ‘natúr’ iPhone-ok nem érik/érték meg az árukat. Egyszerűen egy vicc mennyire le vannak butítva és mit kapsz ebben az árkategóriában máshol

Vegyük például a 15-öt

Na ne vicceljünk már de 2023/24-ben 60hz még mindig nevetséges, akkor az előző generációs Processzor/RAM meg úgy mindenről ne is beszéljünk amit már egyszer eladtak 14 Pro-ként,

DE, legalább az OLED-et elérték már, meg van Dynamic Island is, jameg USB-C, ez is haladás.

Szóval összegezve én nem venném meg a 15-öt csakis esetleg a 15 PRO-t, vagy várnék a 16-ra. Főleg ha úgyis kb megvagy elégedve a mostani XR-el

Aztán hogy idén Októberben vagy most válsz meg az XR-től nem hinném hogy sokat oszt szoroz árilag, már ha nem ejted el vagy vmi addig :)

2024. jan. 23. 00:47
 5/7 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Attól, hogy jövő évig lesz támogatott, nem jelenti azt, hogy használhatatlanná válik. Abban igazad van, most valamennyivel többet kapnál érte, mint egy év múlva, de eleve nem sokat ér.

Különbség van a 2 telefon között, nem kevés, mivel jó pár év eltelt XR és 15 között. Az, hogy le van butítva erős kifejezès, a hardverje kicsit kevesebb, mint a PRO/PRO MAX, ezt mindennapokban észre nem veszed általános használat mellett, így is nagy teljesítményre képes. A 60Hz-el nem volt baja senkinek, míg nem jelentek meg a 90-120 Hz-es mobilok. Utána már sz@r lett a 60Hz-es mobil. Érdekes.

Nekem is 15 Pro-m van, 12 Mini-ről váltottam. Semmi bajom nem volt vele, de kellett a családba egy telefon, így az enyém tovább vándorolt.

Ha nem veszel most telefont, megvárhatod az októbert, addig gyűjtögethetsz, vagy veszel most egyet. Ha elvagy a mostanival, akkor én még használnám, amíg tudom.

2024. jan. 23. 06:55
 6/7 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem nem érdemes.
2024. jan. 23. 13:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, mérlegeltem, és végül megrendeltem a 15 plust (leghosszabb üzemidő, nekem ez fontosabb, mint a pro extrái).

Találtam is olyat a rokonságban, aki megvenné a jelenlegit, így win.

2024. jan. 23. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!