Mire érdemes lecserélni az Iphone 11-et?
Iphone 11-em van biztos szeretném lecserélni.
Mit ajánlotok? Mindenképp iphone-t szeretnék a továbbiakban.
Iphone 13, 14 vagy Pro esetleg?
Most erre mit mondjunk?
IPhone-ok esetében nem olyan nagy a választék. Nézd meg a telefonokat, és a jellemzőiket, a külsejüket, és persze az árukat. Hasonlítsd össze őket, pro-kontra, és azt válaszd, ami neked, és a pénztárcádnak a legmegfelelőbb.
Hiába mondom, hogy vedd meg az IPhone 14 Pro max 1 TB-os változatát 800000 forintért a mediamarkt-ben, miközben csak 400000 forintot szánnál a vásárlásra. Persze az IPhone 14 Pro max 1 TB a legteteje, tehát mindenképp azt kell megvenned, ha van rá pénzed, mert az 1 TB tárhely biztos, hogy jó lesz valamire az elkövetkezendő 6-7 évben, de ha nincs pénz rá, akkor a választás arra korlátozódik, amire van.
Ami kifér a csövön.
Mire érdemes lecserélni?
Ha így nézzük, akkor egyikre sem. Használd, amíg tudod a 11-et, aztán, akkor vegyél, ha már használhatatlan. Új telefon pénzbe kerül, ha van egy jelenlegi, ami működik, akkor úgymond pénzkidobás. De az embernek vannak igényei, ami mindig költségekkel jár. Ha mégis cserélni akarsz, fogadd el az előttem válaszolók tanácsait.
Szerintem 13 lenne a legjobb választás, esetleg 14 / 14 Plus, ha a 13-hoz képest minimális (maximum 50 ezer) a felár.
Pro telefont azért nem javasolnék, mert egy átlagos felhasználó nem igazán használja ki az előnyeit, esetleg a 120Hz kijelző miatt éri meg, de akkora felárat nem ér ez sem, hogy több, mint százezer forinttal többet fizess érte. Persze a többi Pro funkció is szuper, valószínűleg az első pár napban állandóan azzal szórakozna az ember, hogy jaj de jó, 15-szörös Zoom, látom a szomszéd tehenét “közelről”, de a mindennapi használatban kétlem, hogy szükség van ilyesmire, főleg egy 11 után.
Én most váltottam XR-ről: a 13 és a 14 Plus között vacilláltam (14 is ott volt a lehetőségek között, de akkor már inkább Plus). Árban egymáshoz képest méltányosak voltak ((újonnan) 13 260 ezer, 14 285 ezer, 14 Plus 300 ezer), de végülis a 13-at választottam, mert ez is egy nagyon szuper, időtálló telefon lesz.
A pletykák szerint egyébként az iPhone 15 szériában a sima, tehát nem Pro modell is jócskán fejlődni fog, érdemes lehet megvárni. Ha ilyen kedvező marad az árfolyam (€, $), akkor az árak csökkenése várható, már ami az Apple hivatalos oldalát illeti, hiszen a jelenlegi árak 450-es $-ra vannak kalkulálva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!