Törvényes ahogyan apróhirdetésekben árulnak telefont, elektronikai cikkeket?
Gondolok én weboldalakra mint pl hardverapró. Vannak akik naponta 3-4 telefon, videokátyák vagy gépet adnak el, tehát bevétel céljából csinálják. akik egyszerű magánszemélyek.
Egy példa jelenleg: Több tizezer forinttal olcsóbban árulják a most előrendelhető Samsung galaxy s24 ultra telefont. Ami hivatalosan 600.000 forint, de már 480.000 körül árulják, Hivatalos 3 év garanciával, névre szoló számlával, hogyan tehetik ezt meg?
Tehát ez nem számítana bevétel szerzésnek ami után adózni kéne? Lehet ebből gondja a vevőnek aki mitsem sejt?
Névre szóló számlát én is tudok prezentálni, de azután természetesen adózni is kell, meg a szokásos dolgok.
Ez nem illegális.
Tudtad? A "hivatal" figyelemmel követi a hirdetési portálokat, állítólag némelyikkel megállapodásban is vannak, adatszolgáltatás tekintetében.
Hogy lefüleljék, aki nem vállalkozóként akarna vállalkozni.
Amennyiben valaki kereskedelemmel foglakozik, akkor bizony lenne számla adási kötelezettsége és minimum valami adószámos magánszemélyként kéne csinálnia.
Én pedig kötve hiszem, hogy minimum ÁFA csalás nélkül lehet ma egy USA-ban (adók nélkül) forintra számítva 455 ezres telefont 480 körül úgy árulni, hogy ne legyen vastagon veszteséges.
Elöször is, az illetö feltehetöen nem az üzletben veszi meg az árukészletet, lehet, hogy nagykeráron valahonnak, esetleg külföldröl, másrészt az adó mellett is még böven marad neki haszon.
Egy üzletben árulni meg sokkal ráfizetésesebb, mert az üzlethelyiséget bérelni kell, van rá rezsi és egyéb kiadások, kell alkalmazott, amikre szintén elég sokat kell fizetni a munkabéren kívül is, az legalább 40% plusz költséget jelentene, azaz inkább ráfizetne.
Az internetes üzleteknek ez az egyik elönye, hogy nincsenek mellékköltségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!