Szerintetek melyik telefonnal jobb szelfizni? Amelyiknek oldalt van a kamerája, vagy középen? (Szelfikamera)
Aki nem tartja magát fotogénnek, így nem szeret fényképezkedni, az nem is fog, így pont hogy annak tökmindegy! A képminőséghez semmi köze, a távolság meg jelentéktelen a két pozíció között, szóval szerintem is tökmindegy!
Én mindenképp olyat veszek, aminek középen van, de csak azért, mert nekem úgy jobban tetszik a telefon, számomra esztétikusabb, ennyi.
Nagyjából igazad van, de ha középen van a kamera akkor olyan mintha jobban bele néznél. Ha meg oldalt, kicsit lehet hülyén nézzünk ki
Vagy valami ilyesmi. Szerintem én is csak olyat fogok venni aminek középen van
#5, bezzeg régen, amikor még csak 16:9 képarányú telefonok voltak, senkinek nem volt vele problémája, viszont most a 20:9 meg hasonló arányoknál hirtelen mekkora probléma lett - “jaj, kitakar egy kis részt! 😱” - pedig még így is nagyobb rész jelenik meg egyszerre a tartalmakból, mint a 16:9-es korszakban! Filmek úgyis csak 16:9-ben mennek, a többit meg tudod kellően mozgatni, nem maradsz le semmiről!
De ha ennyire zavar, szoftveresen el is tudod rejteni a lyukat, és sokkal nyugodtabb lehetsz, mint a kiemelkedő “pop up”-kamera megbízhatatlan mechanizmusa miatt, nem véletlenül nem terjedt el jobban!
#6 A filmek nagyrésze 21:9-es. Legalább ha már valami okosságot akarsz mondani, helyesen tedd. 2024 van és nem 2010. Az idők telnek, a technika fejlődik. Régen internet nélkül is meg tudtak élni az emberek...
Egyetlen ok miatt nem terjedt el, drágább a mechanika, mint a képernyőbe egy lyukat vágni, nem volt megbízhatatlan.
#8 "Pont hogy inkább töredékük 21:9-es"
🤣🤣 Te mikor néztél utoljára filmet? Ezer éve használják a 2.39:1-es képarányt.
"tv-ből is miért 16:9-es a legtöbb modell?"
A tvk 99,99%-a 16:9-es és, hogy miért, az nagyon egyszerű: tv műsorok, videókamerák 16:9-et használnak és az a legideálisabb felbontás normál használatra. Ha filmet nézel, ott lesz alul és felül a két csík, hacsak nem a 16:9-es verzióját nézed, mert igen, létezik olyan verziójuk is a filmeknek, mert levágják a két szélét. a 21:9-es tvk pedig nem is túl praktikusak.
"Felbontás, képkockasebesség - ezekkel mindenben variálnak, képaránnyal max. a játékokban!"
Ez mégis mit akarna jelenteni és mit akarsz ezzel mondani?
Le teszteltem!
Amelyiknek közepen van a szelfi kamerája, azon sokkal jobban és normálisabban nézek ki.
Bár az is rájátszhat hogy másabbak a kamerák, de tuti az is számít hogy hol helyezkedik el.
(Furcsáltam is hogy miért néztem ki a régi telómon mindig olyan sz@rul... xD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!