Miért egyre nehezebb rootolni az androidos telefonokat?
Figyelt kérdés
Régen alapból feloldott bootloaderrel jöttek ki az androidos telefonok. Elég volt felrakni egy custom recoveryt, és mehettek föl a custom romok. Rootolni is egyszerűbb volt. Utána jött a lezárt bootloader. Rootolni így is lehetett a telefont, a bootloader feloldása kissé bonyolultabb volt, de volt rá rejtett beállítás. Az újabb Android verzióknál viszont már nem is tudsz rootolni, ha a bootloader nincs feloldva. Még ezzel sem lenne olyan nagy probléma, de néhány gyártó már nem is teszi lehetővé a bootloader feloldását, így gyakorlatilag rootolhatatlanná téve a telefonokat. Mivel custom romot sem lehet rájuk rakni, a támogatási idő lejárta után teljesen elavulttá válnak. Miért jó az, hogy ellehetetlenítik a felhasználók azon részét, akik komolyabban értenek az Android rendszerhez, és a legtöbbet akarják kihozni a telefonjukból?
jan. 7. 22:51
1/9 anonim válasza:
Itt Gyakorin ebben a kategóriában 10 éve a csapból is az ilyen kérdések folytak “hogyan lehet rootolni ezt a telefont?”, komolyan mondom, a kérdezők 70%-a rootolási mániában szenvedett, alighogy megvettek egy telefont, legelső dolguk máris a rootolás volt rajta, én viszont már akkor sem értettem a dolgot: egy átlag hétköznapi felhasználó mi olyat csinál egy telefonnal, amit rootolás nélkül nem lehet?! Miért akar mindenki “telefonprogramozó” lenni, és többet kihozni a telefonjából, mint amire tervezték?
Én támogatom a gyártóknak ezt a lépését, a helyükben én már akkor is megléptem volna ezt a szintet! Akinek komoly szoftveres tervei vannak, ügyeskedjen PC-n vagy laptopon!
jan. 7. 23:59
2/9 anonim válasza:
1:
Én régebben csak custom célból rootoltam a telóm. Módosítottam a boot animációt, beállítottam sztereóra a telefont (felső hangszóróból is szólt a hang), feleseleges stock appokat töröltem.
jan. 8. 00:26
3/9 anonim válasza:
Kérdező: Így a legkönnyebb bezárni az embereket a saját ökoszisztémába, megszüntetni a kiskapukat, stb. Na meg ugye az adatgyűjtés.
Első: Ha nem érted, minek foglaltál ellene állást? Mivel lesz neked rosszabb, ha mások nem úgy szeretnék használni a telefonjukat mint te? Miért lenne neked jó az, ha már korábban szopatták volna a felhasználókat?
Ennyi erővel én is írhatnám, hogy ha nem tetszik a dolog, vegyél almát.
jan. 8. 00:32
4/9 anonim válasza:
van egy tabletem már rėg lejårt tåmogatási ideje azt még netezésre filmet nėzni facebook tökéletes .
lányom telefonjån még mindig az az android van amivel 3 éve kijött semmi gond vele .
én ahogy az 1 vålaszolo sem ėrtem ezt nagy rootolás mániåt .
jan. 8. 05:56
5/9 anonim válasza:
Régebben amikor még nem volt ennyire kiforrott az Android rendszer talán volt értelme a custom romoknak és a rootolásnak, annak idején én is próbálkoztam ilyenekkel de azóta benőtt a fejem lágya és kinőttem ezt a romolós f.szságot. Fontosabb számomra mostmár a megbízható stabil működés illetve az hogy csak kiveszem a dobozból a telót és egyszerűen minden működik mókolás nélkül. Ezért is váltottam iPhone-ra, bár ma már szerencsére az Android is ilyen (legalábbis a drágább kategóriában biztos).
jan. 8. 07:36
6/9 A kérdező kommentje:
Régen egy androidos telefon root nélkül annyit ért, mint egy darab tégla. Most azért valóban jobb a helyzet. Ugyanakkor több dolog miatt még mindig fontos, hogy rootolva legyen a telefon. Például, hogy a build.prop-ban át tudd írni a dpi-t, hogy minden kisebb legyen és több dolog férjen el a képernyőn. Vagy hogy olyan biztonsági mentést tudj csinálni, ami az alkalmazás datáját is tartalmazza, és ezt vissza is tudd állítani. Ott vannak még az Xposed modulok, amivel olyan módon szabod testre a telefonod, ahogyan akarod. És ott van még a Lucky Patcher, amivel ki tudod venni az alkalmazásokból az idegesítő reklámokat. És nem is beszéltem még a Kernel Adiutorról.
jan. 8. 09:31
7/9 anonim válasza:
A legtöbb felhasználót hidegen hagyja mindez.
A gyártók meg egyre biztonságosabb szoftvereket szeretnének, ez meg egy kockázat, így megszabadulnak tőle.
jan. 8. 10:45
8/9 anonim válasza:
kėrdező senkit nem érdekelnek már ezek ,legtöbb ember többre ėrtékeli hogy milyen jó kamerája milyen gyorsan tölthetö stb mint ezek mokolos dolgok.
jan. 8. 15:04
9/9 anonim válasza:
Manapság már csak egyetlen értelmét látom a rootolásnak. De Igazából már annak sincs szinte semmi. Az pedig a gyárilag előtelepített appok teljes törlése. Régen jó dolog volt, a kis belső tárhelyek miatt. Mostanság már akkorák a belső memóriák hogy még úgyis ha nagyon sokat fényképezel nehezen telik meg. Illetve olyan gyorsak hogy az appokat sem érné meg áthelyezni az sd kártyára mert az csak rontana a sebességen. Főleg hogy egyre kevesebb telefont lehet bővíteni, mert akkor elveszi a sim helyét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!