Telefon tud olyat, hogy gps nélkül lerajzolja a megtett útvonalam alakját?
És ezt miben nem GPS-el teszi meg?
Mégis milyen telefon, miért olyan nehéz ezt leírni? Milyen telefon, hogy nincs benne gps vevő?
A gps vételhez egyébként nem kell internet, de ha gugli mapszot használsz, ahhoz általában kell. Viszont track-et (nyomvonalat) rögzíteni bármelyik túra-alkamazás tud.
#3, ha letiltod a gps-t (van amelyik telóban le lehet), akkor is a mobiltelefon cella adatok meg a toronytól való távolság alapján lehetséges elég jó helymeghatározás.
Ha épp amúgy is mobilnetezel, mondjuk csak lekérdezi az emailjeid a teló a háttérben, akkor ez minimális extra energiafelhasználással jár. Valamint a látható wifi hálózatok alapján is egész pontosan kiderítheted, hol vagy (városban). Használják is a telefonok ezeket a módszereket. A gps azért fogyaszt rendesen.
Szóval ha megnyitod a Google térképet, de a gps le van tiltva, akkor is kb. jó helyre be szokott tudni tenni. Kivéve, ha kinn vagy a pusztában vagy egyáltalán nincs internetkapcsolatod. Ugyanerre képes a Google térkép a háttérben is (folyamatosan, akkor is ha nincs megnyitva), ha engedélyezed neki.
Hogy pontosan mit akartál kérdezni, azt nem tudtam dekódolni, de remélem, válaszoltam.
Akkor miért nem azt kérdezed amit akarsz kérdezni? :D
Sokkal előbb és sokkal pontosabb választ kapnál ha nem kellene megfejtenünk hogy mi jár a fejedben. Azt kérdezd meg amit tudni szeretnél, nem kell feladványokat adni nekünk, az egy másik weboldal.
Meg tudja hatázorni a telefon a helyzetét anélkül is hogy van benne GPS. A mobil antennák segítségével hozzávetőleges helyzetet tud adni. Az irányokat pedig a gyorsulásmérőből giroszkópból is tudja számolni.
#7, 8
Most adtatok két egymásnak ellentmondó választ (ha jól értem, amit írtok).
Jah, mert nem tudjuk milyen telefonról beszélsz kérdező.
Az enyémben van pörgettyű és tudja merre van az előre.
Figyeljmá': mi lenne ha megkérdeznéd végre konkrétan amit kéredzni akarsz!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!