Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi ez a 120Hz fetisizmus?...

Mi ez a 120Hz fetisizmus? Miért ennyire ugrik erre mindenki?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy egyesek hajukat tépve siránkoznak hogy a nem Pro iPhoneban nincs 120Hz? Miért baj ez? Tud venni 120Hz-es iPhonet ha akar, mert van. Tud venni Androidos készülékeket is 120Hz-el...

És a moziban amikor 24Hz-en nézi a filmet ott miért nem kiabálnak hogy hol a 120Hz? A LED lámpák sem mennek 120Hz-en! A bankautomata, jegyautomata, stb sem 120Hz-es! Az autók fényszórója is jóval kevesebb Hz-en működik. A számítógépek 90%-a 50-60Hz-en jeleníti meg a dolgokat. A 120Hz-es kijelzőn is csak 24-30-60 képkocka jelenik meg egy filmnél, videónál, játéknál.

És még sorolhatnám napestig.

Mégis azt a szerencsétlen nem Pro iPhonet cseszegeti mindenki hogy nem 120Hz-es.

Miért?

Tud valaki értelmes választ adni erre?

2023. dec. 31. 16:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%
A felhördülés oka az, hogy az Apple ezáltal terel a drágább készülék felé és ezt nem is titkolják. Alapból méregdrága már az alsó modell is, nemhogy a 120 Hz-es verzió.
jan. 1. 14:58
 12/21 anonim ***** válasza:
56%
Mert gáz. Ennyi. Megveszel többszázezerért egy olyan telefont, amiben régebbi hardver, gagyibb kijelző és usb 2.0 van, mikor olcsóbban lehet kapni olyat amiben új hardver, jobb kijelző és usb 3.2 van.
jan. 1. 20:31
 13/21 anonim ***** válasza:
16%

"és usb 2.0 van"

Na az ezen való felháborodás viszont tényleg hiszti. A csúcs Xiaomikban ugyanúgy 2.0 van.

jan. 1. 20:35
 14/21 anonim ***** válasza:
62%
#13 Elég gáz az is xD 2016-ban már USB 3-volt a Pixel 1-en
jan. 1. 22:53
 15/21 anonim ***** válasza:
29%

"#13 Elég gáz az is xD 2016-ban már USB 3-volt a Pixel 1-en"

Oszt hányszor dugod rá a számítógépedre a telefont, hogy külső merevlemezként használjad? Én évek óta nem másolgattam semmit kábelen, úgyis minden felhőben van.

Mármint tök jó tényleg, ha van 3.0, de igazából mivel még a felső kategóriában sem iparági sztenderd, ezért kevésbé gáz, mint a 60 Hz, mert az már tényleg kínos.

jan. 2. 10:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert más telefonokba már akár 100ezer forint körüli összegért beleteszik,akkor nehogy már egy közel 400ezres telefonból meg kispórolják. Egy ilyen drága telefontól mint az Iphone már egyszerűen elvárható hogy a legjobb,vagy legalábbis közel a legjobb specifikációkat pakolják bele.
jan. 3. 02:19
 17/21 anonim ***** válasza:

#15 "Oszt hányszor dugod rá a számítógépedre a telefont, hogy külső merevlemezként használjad?"

A telefont nem külső merevlemeznek használjuk, miért használnánk annak? Ha le kell tölteni a 4K-s videót a telefonról, hogy esetleg megvágd a gépen, USB 3-on ezerszer gyorsabban fog átmásolódni a gépre.

"Én évek óta nem másolgattam semmit kábelen, úgyis minden felhőben van."

Egyéni probléma, a felhőben tárolt videóim tömörítettek, ahogy a fotóim se.

"Mármint tök jó tényleg, ha van 3.0, de igazából mivel még a felső kategóriában sem iparági sztenderd, ezért kevésbé gáz, mint a 60 Hz, mert az már tényleg kínos."

Míg 60Hz-el is bőven lehet ugyanúgy használni a telefont és semmiben sem hátrál, addig az USB 3 hiánya észrevehetőbb és nagyobb probléma, hogy nincs. Abból a szempontból gáz, hogy több száz ezerért nincs 90Hz legalább, mert olcsóbb telefonokban van, de egyébként meg nem mindegy, hogy hány Hz-en görgeteg a facebookot? De, teljesen mindegy. És miért ne lenne sztenderd az USB3? A picit is értékelhető telefonokat gyártó gyártók már USB 3-at használnak ideje.

jan. 3. 03:32
 18/21 anonim ***** válasza:
30%

"Egyéni probléma, a felhőben tárolt videóim tömörítettek, ahogy a fotóim se."

Nem igazán értem ezt a mondatot, lévén hogy semmi értelme.

"Míg 60Hz-el is bőven lehet ugyanúgy használni a telefont és semmiben sem hátrál, addig az USB 3 hiánya észrevehetőbb és nagyobb probléma, hogy nincs. "

Neked probléma. Mint említettem, számomra nem. És hidd el, hogy a felhasználók döntő többségét annyira nem érdekli a 3.0, hogy azt sem tudják, hogy létezik ez a szabvány. A telefongyártók pedig ezt tudják és ott spórolnak, ahol tudnak.

"A picit is értékelhető telefonokat gyártó gyártók már USB 3-at használnak ideje."

Mint már írtam is: nem. Rengeteg gyártó, rengeteg drága készülékében USB 2-es csatlakozó van. Ez a téma egyedül azért lett felkapva, mert most a 15-ös iPhone nem kapta meg azt, amit a Pro.

Egyébként szerintem is használható marad a telefon 60 Hz-en, főleg hogy a fogyasztott videós tartalom 99,9999%-a 24, 30 vagy 60 FPS-es. Sőt, még az USB 2.0 esetén sem dől össze a világ, főleg egy iPhone esetén, ahol a kábelen másolgatás gyakorlatilag értelmezhetetlen.

jan. 3. 11:25
 19/21 anonim ***** válasza:

"Nem igazán értem ezt a mondatot, lévén hogy semmi értelme."

Egyéni szociális probléma. se->is elírás.

"Neked probléma. Mint említettem, számomra nem. És hidd el, hogy a felhasználók döntő többségét annyira nem érdekli a 3.0, hogy azt sem tudják, hogy létezik ez a szabvány. A telefongyártók pedig ezt tudják és ott spórolnak, ahol tudnak."

Igen, nekem az és bárki másnak, aki össze akarja kötni telefonját valamilyen másik eszközzel. Filléres dologról van szó, nincs mit spórolni rajta.

"Mint már írtam is: nem. Rengeteg gyártó, rengeteg drága készülékében USB 2-es csatlakozó van."

Gyerünk sorold. Google, Samsung, OnePlus, Sony, Motorola USB 3-at használ flagshipjeiben. Más picit is figyelemre méltó márkát nem tudok mondani.

jan. 3. 20:11
 20/21 anonim ***** válasza:
30%

"Egyéni szociális probléma. se->is elírás."

Hát az tuti egyéni szociális probléma a részemről, ha nem tudod leírni, amit szeretnél. :)

"Gyerünk sorold"

Google - a 2023-mas modelleken váltott 2.0-ról, tehát éppen csak most :)

OnePlus 10T - USB 2.0 (az OnePlus mint figyelemre méltó márka jelenleg?)

Xiaomi 13-mas széria: 2.0

Motorola Edge 40 - 2.0

Nem fogom végignyálazni az összes típust, de azért nem kell túl sokat kotorászni a márkák drágább modelljei között sem ehhez...

Hidd el, az Applet ismerve akkor lesz a sima modellben USB 2.0 fölötti bármi, ha már semmilyen kicsit is konkurens termékben nem lesz 1-2 éve... A 60 Hz-et is már ezer éve lelépte mindenki, mégis csesznek rá.

jan. 3. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!