Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi ez a 120Hz fetisizmus?...

Mi ez a 120Hz fetisizmus? Miért ennyire ugrik erre mindenki?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy egyesek hajukat tépve siránkoznak hogy a nem Pro iPhoneban nincs 120Hz? Miért baj ez? Tud venni 120Hz-es iPhonet ha akar, mert van. Tud venni Androidos készülékeket is 120Hz-el...

És a moziban amikor 24Hz-en nézi a filmet ott miért nem kiabálnak hogy hol a 120Hz? A LED lámpák sem mennek 120Hz-en! A bankautomata, jegyautomata, stb sem 120Hz-es! Az autók fényszórója is jóval kevesebb Hz-en működik. A számítógépek 90%-a 50-60Hz-en jeleníti meg a dolgokat. A 120Hz-es kijelzőn is csak 24-30-60 képkocka jelenik meg egy filmnél, videónál, játéknál.

És még sorolhatnám napestig.

Mégis azt a szerencsétlen nem Pro iPhonet cseszegeti mindenki hogy nem 120Hz-es.

Miért?

Tud valaki értelmes választ adni erre?

2023. dec. 31. 16:12
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
25%
Pont azért, amiért a szintén full értelmetlen 100x-os zoom sincs és azért is cseszegetik. Mert iphone. Valakinek az a fétise, h iphoneokot fikáz.
2023. dec. 31. 16:45
 2/21 anonim ***** válasza:
48%
Kedves kérdező, kit érdekel?
2023. dec. 31. 16:49
 3/21 anonim ***** válasza:
84%

Én pont le... mások véleményét.

Ha nekem a sima Iphone tetszik azt fogom megvenni.

Ha nyomógombos telefont veszek magamnak ahhoz sincs senkinek köze.

Mellesleg ez a 120Hz nem egy akkora dolog amiért hiány érzetem lenne.

2023. dec. 31. 17:06
 4/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
71%

"jateknal" nem ha birja a hardver akkor akar 240Hz es monitort is kihasznalhatja (240fps el)

aztan biztos vannak olyan kamerak amik 60 felett is tudnak venni (ugy ahogy 8K kamerak is vannak)

2023. dec. 31. 17:07
 5/21 anonim ***** válasza:
29%
minek kamera egy telefonba ?
2023. dec. 31. 17:50
 6/21 anonim ***** válasza:
27%

Mert a gyártók ezekkel is vakítják a parasztot.

Olyan a kijelző pixelsűrűsége, amit csak nagyítóval látsz? Kevés, mert a másik gyártónak még sűrűbb!

Tökéletesen sima képet ad a frissítési frekvencia? Szar, mert a másiknak ennél is gyorsabb!

20 megapixellel kiváló képet ad a kamera? Egy takony, mert a másiknak már 80 megapixeles!

És a paraméterek bűvöletébe hajtott vásárló rábukik és fizet.

2023. dec. 31. 18:21
 7/21 anonim ***** válasza:
42%
Én egyet értek veled. Szarok az iPhonok? Egyértelműen igen, de ez csak az egyik fogyatékosságuk a készülékeiknek és ha nem tetszik nem kell megvenni
2023. dec. 31. 18:41
 8/21 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem semmi baj nincs egy 60 Hz-es kijelzővel. Nekem is 60 Hz-es iPhonem van, egy sima 13-mas, bár őszintén már ott is gáznak számított, hogy egy 300+ ezres telefonban 60-as van. A 14-nél már nem kicsit volt gáz, hanem nagyon, a 15-nél meg már röhejes. A világon semmi más oka nincs annak, hogy kihagyják a 120-as (vagy legalább 90 Hz-es) kijelzőt, hogy legyen legalább pár dolog, ami miatt lehessen mutogatni a Prora, hogy az jobb, azt vegyed jóval drágábban. És ez ebben a bicskanyitogató. Egy kifejezetten drága és jó telefont direkt kiherélnek, csak azért, hogy ne legyen konkurenciája a házon belüli drágább tesónak. Kimondva is már évek óta az megy, hogy a "sima" iPhone úgy készül, hogy a tavalyi Prot lerontják...
2023. dec. 31. 18:57
 9/21 anonim ***** válasza:
57%
Filmnézésnél nem látok különbséget, de a menü lapozásakor nagyon is. Engem idegesítene ha 90hz-nél kevesebbet tudna a telefonom.
2023. dec. 31. 23:43
 10/21 anonim ***** válasza:
55%

Mert használati élményben ég és föld a 60 és a 120 Hz, de ezt csak az tudja, aki már használta mindkettőt. Ha nem volt még a kezedben 2-3 napig egy 120 Hz-es telefon, akkor nem is fog hiányozni, ha viszont láttál már ilyet, nagy eséllyel nem fogsz visszavágyni 60-ra.

Arról nem is beszélve, hogy egy 128 GB-os iPhone 15 320.000 forintnál kezdődik. Ezért az árért kapsz egy 60 Hz-es kijelzőt. Ellenben a Motorola Moto G53 5G-t már 50.000 forintért hozzád vágják, és mégis ott van benne a 120 Hz-es kijelző, miközben a több mint hatszor(!) drágább telefonból ezt kispórolták. De leírom másképp is. Titeket, felhasználókat rövidít meg az Apple azzal, hogy korlátozza a képernyő frissítési frekvenciáját, és ti ezt véditek.

És lehet jönni azzal, hogy de a Moto hol kap xy éves támogatást, csak az a baj, hogy ott van például a 160.000 forintos Samsung Galaxy A54 5G, ami 4 évig fog rendszer, és 5 évig pedig biztonsági frissítéseket kapni. És ez még mindig csak félár, nézzétek meg nyugodtan, hogy mit kínál a konkurencia 320.000 forintért.

2023. dec. 31. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!