Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi lehet a SonyEricsson zárkódja?

Mi lehet a SonyEricsson zárkódja?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most vettem elő a szekrényből a Sony Ericsson Satio telefonomat amit még a Telekomnál vásároltam. Nagy nehezen előkapartam egy sim adaptert, és el is fogadta a sim kódját, viszont a telefon kér utána egy zárkódot. Emlékeim szerint régen nem kért. Maga a telefon nem hinném, hogy zárolva lenne mivel nem részletre vettem hanem teljes összegben lett kifizetve. Nincsenek meg a papírjai és a doboza sem, és így nem tudom megnézni, hogy ez milyen kód.

#zárkód #SonyEricsson zárkód
2023. dec. 23. 16:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

szerintem ez:

5ö768395635976398t3596ö3ö35489ö294583ö9

2023. dec. 23. 16:12
 2/15 anonim ***** válasza:

"Emlékeim szerint régen nem kért. "

Amíg a régi sim volt benne, addig nem.

Azt kellene beletenni, azzal oldani a zárást, és kész is.

Ha nincs meg akkor viszont bukta. Még a pápa sem tudja feloldani neked.

2023. dec. 23. 16:18
 3/15 A kérdező kommentje:
Hát az már nincs meg. Azóta szolgáltató is volt váltva.
2023. dec. 23. 16:23
 4/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
60%
Ugyazon szolgáltató kártyáját kell betenni, vagy kérni tőlük ingyenesen a függetlenítő kódot.
2023. dec. 23. 18:01
 5/15 A kérdező kommentje:
És ilyet fognak adni, hogy ha be megyek? Elvégre 13 éves a készülék
2023. dec. 23. 18:13
 6/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
55%

Függetlenítést elvileg a szolgáltatók weboldalán is lehet kezdeményezni, lazán emailben elküldhetik a kódot, miután törvény kötelezi őket.

Nézegettem én is egy készülék kapcsán, csak még nem volt kedvem elindítani a folyamatot, mivel annyira nem fontos.

2023. dec. 23. 19:37
 7/15 A kérdező kommentje:

Ja, de nem azzal van a gomd. Telekomos a készülék, és a kártya is amit bele raktam. A sim kártya pinkodját elfogadta, de utána kér egy zárkódot

amit nem tudok.

2023. dec. 23. 20:03
 8/15 anonim ***** válasza:

" lazán emailben elküldhetik a kódot, miután törvény kötelezi őket."

Nem egészen így van.

A szolgáltató csak az ügyfeleiknek az igazolhatóan tőlük vásárolt készülékével kell foglalkozniuk. Az, hogy vannak ettől eltérő esetek is, az pozítiv eltérés, de nem jelent kötelezettséget.

Azaz lehet kérni bármit, de benne van a pakliban, hogy szó szerint veszik a vonatkozó előírásokat. Mert megtehetik.

Olyannyira megtehetik, hogy amikor egy alkalommal egy telefonos ügyfélszolgálati beszélgetést követően tévedésből felmondták a szerződésem, amikor reklamálni akartam, és azonosítamon kellett magam, közölték, hogy nincs ilyen nevű ügyfelük. Persze felhívtam a figyelmüket, hogy éppen ez a probléma, és ha nem haragszanak, oldják meg, és értesítsenek ha sikerült. Egy óra múlva fontos hívást várok, és ha nem fog csörögni a telefonom, akkor már a jogi képviselőmmel kell majd egyeztetniük a továbbiakról.

Mondanom se kell, megoldották.

2023. dec. 23. 21:36
 9/15 anonim ***** válasza:

SIM kártya nélkül is kéri?

Mert akkor a telefonra állítottál be kódot.

Ha nem emlékszel, akkor nem maradt más: hard reset. A rajta tárolt adatok törlődnek.

2023. dec. 24. 00:37
 10/15 A kérdező kommentje:
Sim kártya nélkül nem tudom, hogyan lehet tovább lépni. Ha nem rakok bele sim kártyát, akkor nem tudok tovább lépni. Vagy igen? Nekem azt írja, hogy helyezze be a sim kártyát,de hiába nyomogatod a gombokat nem enged tovább.
2023. dec. 24. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!