Mi lehet a SonyEricsson zárkódja?
szerintem ez:
5ö768395635976398t3596ö3ö35489ö294583ö9
"Emlékeim szerint régen nem kért. "
Amíg a régi sim volt benne, addig nem.
Azt kellene beletenni, azzal oldani a zárást, és kész is.
Ha nincs meg akkor viszont bukta. Még a pápa sem tudja feloldani neked.
Függetlenítést elvileg a szolgáltatók weboldalán is lehet kezdeményezni, lazán emailben elküldhetik a kódot, miután törvény kötelezi őket.
Nézegettem én is egy készülék kapcsán, csak még nem volt kedvem elindítani a folyamatot, mivel annyira nem fontos.
Ja, de nem azzal van a gomd. Telekomos a készülék, és a kártya is amit bele raktam. A sim kártya pinkodját elfogadta, de utána kér egy zárkódot
amit nem tudok.
" lazán emailben elküldhetik a kódot, miután törvény kötelezi őket."
Nem egészen így van.
A szolgáltató csak az ügyfeleiknek az igazolhatóan tőlük vásárolt készülékével kell foglalkozniuk. Az, hogy vannak ettől eltérő esetek is, az pozítiv eltérés, de nem jelent kötelezettséget.
Azaz lehet kérni bármit, de benne van a pakliban, hogy szó szerint veszik a vonatkozó előírásokat. Mert megtehetik.
Olyannyira megtehetik, hogy amikor egy alkalommal egy telefonos ügyfélszolgálati beszélgetést követően tévedésből felmondták a szerződésem, amikor reklamálni akartam, és azonosítamon kellett magam, közölték, hogy nincs ilyen nevű ügyfelük. Persze felhívtam a figyelmüket, hogy éppen ez a probléma, és ha nem haragszanak, oldják meg, és értesítsenek ha sikerült. Egy óra múlva fontos hívást várok, és ha nem fog csörögni a telefonom, akkor már a jogi képviselőmmel kell majd egyeztetniük a továbbiakról.
Mondanom se kell, megoldották.
SIM kártya nélkül is kéri?
Mert akkor a telefonra állítottál be kódot.
Ha nem emlékszel, akkor nem maradt más: hard reset. A rajta tárolt adatok törlődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!