Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Firstphone-ról vélemény?

Firstphone-ról vélemény?

Figyelt kérdés

Egy Iphone 15-ö szeretnék rendelni, és láttam hogy itt közel 70 ezerrel olcsóbb mint egy Euronicsba vagy Mediamarktba. Mennyire megbízhatóak? A garanciával tényleg foglalkoznak? Szoktak náluk gyári hibás telefonok lenni? Mennyire akarjàk átverni az embert?

Mivel elég sok üzletük van, ezért sokkal biztatóbbnak tűnik, mint egy noname gsm, de minden véleményre kívàncsi vagyok velük kapcsolatban.

Köszönöm előre is a válaszokat.

2023. dec. 20. 22:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

" Abban meg igaza volt a korábbi válaszolónak, hogyha egy évig nincs baja, akkor utána sem lesz, vagy ha igen, az már amúgy is a 3 éven túl történik."

Ugye érzed, hogy miért orbitális ökörség ez a mondat? :D

Na de akkor közelítsük meg máshonnan a kérdést: kérdező azt mondod, hogy egy rendes helyről 50 (vagy 70) ezerrel drágább a telefon, de akkor nyugodtan alhatsz az 1 év vége után is, a 3. évig. Tehát akkor ez azt jelenti, hogy 50 ezer/24 (vagy 70 ezer/24) a havi ára plusz 2 év garanciának. Ez havonta 2-3 ezer forintot jelent. Ha neked ennyit nem ér meg a plusz garancia, akkor vegyed a legolcsóbb helyről. Ha megér, akkor vegyed normális helyről.

Én filléres termékeket bátrabban veszek ilyen lebujokból, drágábbakat meg inkább normális helyről szoktam, de te tudod.

2023. dec. 21. 11:16
 12/23 A kérdező kommentje:
Most még jobban elbizonytalanodtam ezzel kapcsolatban, de látom ebben is nagyon megoszlanak a vélemények. Én is az egy èv garancia miatt gondolom, ha addig nem volt baja, akkor utána már csak nem lesz. Meg hülye logika, de itt a 70 ezer amit megspórolok, tud menni a javításba, ha pár év múlva kellene. Köszönöm a válaszokat.
2023. dec. 21. 11:20
 13/23 A kérdező kommentje:

Az előzővel sem volt bajom, attól még hogy neked nem volt szerencséd ezzel, nem kellene olyat garantálnod, ami egyáltalán nem biztos.

2023. dec. 21. 11:22
 14/23 A kérdező kommentje:

A sarki gsm nekem is lebuj, de egy olyan bolthálózat, aminek közel 20 fizikai boltja is van az országban nálam nem ez a kategória. Olyanok véleményére lennék elsősorban kíváncsi, akkor vásároltak onnan vagy van tapasztalatuk a bolttal kapcsolatban.

2023. dec. 21. 11:26
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

"Ugye érzed, hogy miért orbitális ökörség ez a mondat? :D"

Nem, nem érzem, és azt hittem kifejted, hogy szerinted miért az, de nem fejtetted ki. Az állításom teljesen helytálló, nem igazán tudnád cáfolni sem, ha akarnád se, de meg is írom miért.

Egy telefon, ha gyári hibás, az rögtön kijön rajta napokon, de max heteken belül. Ezen nincs mit vitatkozni. Ha tehát van egy iPhonera pl. egy év nemzetközi garancia, az arra pont jó, hogy az Apple-n keresztül ezt elintézd, ha a bolt fel is szívódna esetleg. A konkrét esetben erről szó sincs. Az Apple szó nélkül kicserél, elintéz gariban egy gyári hibás készüléket. Ha egy évig semmi baja nincs, akkor az a telefon nem gyári hibás, működik. Innentől már csak a szokásos öregedés, akkumulátor és hardver problémák jönnek elő az idő elmultával. Ez meg olyan 3 év után jelentkezik kb. Ezen sincs mit cáfolni, ez is ìgy van elfogadod vagy sem. Ha esetleg brutál módon nyírod az akksid, akkor előfordul, hogy 2 év után kuka, egyébként 3 év után szokott. Szóval az öregedés miatti hardveres hibák bőven a rendes gari időn túl jelentleznek.

2023. dec. 21. 15:46
 16/23 anonim ***** válasza:

Am nem tudom mi ez a nagyüzemi vagizás az ifosokkal manapság.... Imádom amikor nézem az olyan iphone zugszervíz videókat ahol a hamis iphone akksira forrassza át a gyári szalagkábelt a manusz, mondván így eredetinek látja.

Másik kedvencem: dehát az ifost nem két évre veszed! Nem is.... Mert lassan már csak félre! Én meg nem fogok másnak a leharcolt 3-4 éves sz@rjával mászkálni az utcán

2023. dec. 21. 17:10
 17/23 anonim ***** válasza:
55%

"Meg hülye logika, de itt a 70 ezer amit megspórolok, tud menni a javításba, ha pár év múlva kellene"

gondolom azt a 70 ezret elrakod a fiókba és nem nyúlsz hozzá ameddig szervizelni nem kell, igaz? :D

2023. dec. 21. 23:14
 18/23 anonim ***** válasza:
54%

"Nem, nem érzem, és azt hittem kifejted, hogy szerinted miért az, de nem fejtetted ki. Az állításom teljesen helytálló, nem igazán tudnád cáfolni sem, ha akarnád se, de meg is írom miért."

Na, akkor kifejtem: az a bajom, hogy a világon semmivel, de tényleg semmivel nem igazoltad az állításodat, csak ideböfögted. Ugye te azt mondtad, hogy ha 1 évig nem lesz baja a telefonnak, akkor 3 éves koráig úgysem lesz, tehát lényegében hülyeség az 1 éven túli garanciával foglalkozni. Értem én, hogy te mint Gipsz Jakab, anonim telefon szakértő így érzed, de gondolom a világon semmivel sem tudod alátámasztani az állításodat. Remélem most már érted, hogy miért hülyeség.

"Ha egy évig semmi baja nincs, akkor az a telefon nem gyári hibás, működik."

Mivel egyáltalán nem értesz hozzá, így igazából nem is tudom, hogy minek válaszolok, de te tényleg el nem tudsz képzelni olyan hibát, ami az 1. és a 3. év vége között jöhet elő? Na ne már. :) Nekem is volt olyan telefonom, amit 2 év után kellett gariztatni és nem hiszem hogy a világon én vagyok így ezzel egyedül. :)

"Meg hülye logika, de itt a 70 ezer amit megspórolok, tud menni a javításba, ha pár év múlva kellene."

Az a baj, hogy nem vagy képben azzal, hogy mennyibe kerül egy-egy főbb alkatrész javítása/cseréje. De azt csinálsz, amit akarsz.

2023. dec. 22. 00:28
 19/23 A kérdező kommentje:

A stílus maga az ember. Tényleg nem vagyok vele tisztában, ezért is kérdezek, de amilyen magas lóról beszélsz, és rajtad kívül mindenki hülye, ezért nem is akarom folytatni ezt a vitatkozást.

2023. dec. 22. 10:42
 20/23 A kérdező kommentje:

Nyilván nem így van, meg el is inflálódna, de örülök, hogy találtál valamit, amibe bele tudsz kötni. Remélem már boldog vagy. Azt hittem, hogy itt az eletronikai részen legalább lesz egy két értelmes ember és válasz, ami szerencsére volt is, de még mindig a másik tábor a nagytöbbség, veled az élen.

2023. dec. 22. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!