Mobilon a 60 hz-es kijelző tényleg fejfájást okozhat?
Figyelt kérdés
Sokan panaszkodtak mobilos oldalakon, hogy a 60 hz amoled kijelző sokaknál fejfájást okoz. Korábban valamelyik tech videós is említette, hogy ez egy létező probléma. Meg hogy a szemnek is jobb a nagyobb képfrissítési ráta. Ez valós?2023. dec. 7. 07:49
11/14 Morzsi007 válasza:
Akkor ne általánosítsunk. Lehet azzal van gond csak.
12/14 anonim válasza:
Több mint 10 éve vannak AMOLED telefonok 99%-uk 60Hz-es, én is ilyet használok. Lehet hogy fáj a fejük, de az biztos, hogy nem az ilyen kijelzőktől.
14/14 anonim válasza:
Nem a képfrissítési frekvencia okozza a gondot, hanem a kijelző típusa! Míg a TFT és IPS -kijelző is folyamatosan világít, addig az Amoled nagyon gyorsan villog! Olyan gyorsan, hogy az emberi szem nem képes érzékelni, de hosszabb távon mégis megterhelő lehet a szemnek és fejnek, főleg ha valaki érzékeny rá!
Nekem például 2 és fél évig volt 60 Hz Amoled-kijelzős telefonom, minden nap több órán át neteztem rajta, de sose volt vele bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!