Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mobilon a 60 hz-es kijelző...

Mobilon a 60 hz-es kijelző tényleg fejfájást okozhat?

Figyelt kérdés
Sokan panaszkodtak mobilos oldalakon, hogy a 60 hz amoled kijelző sokaknál fejfájást okoz. Korábban valamelyik tech videós is említette, hogy ez egy létező probléma. Meg hogy a szemnek is jobb a nagyobb képfrissítési ráta. Ez valós?

2023. dec. 7. 07:49
1 2
 1/14 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Eddig nem okozott fejfájást tizen X évig, most, hogy pár éve van 120Hz-es frissítés, már bajos a 60Hz. 😱

Egyébként az a 120Hz-sincs mindig, pl olvasás közben, mikor nem mozog a kép, akkor igencsak lecsökken. Itt nincs vibrálás, a magasabb képfrissítés annyit tesz, hogy folyamatosabb lesz a mozgása a képnek, nincs akkora elmosódás gyorsabb mozgásnál, ez nem CRT, hogy fárasztja a szemet az alacsonyabb frekvencia.

2023. dec. 7. 08:17
 2/14 anonim válasza:
54%
A 120 Hz-es mobilok is nagyrészt 60 Hz-en mennek.
2023. dec. 7. 08:30
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez ilyen marketinges duma. Megpróbálnak mindenkit a 120Hz-es, vagyis drágább mobilok felé terelni.

Amúgy tényleg jobb a 120Hz, simábban mennek a mozgások a kijelzőn ez tény. De a 60Hz-től nem fogsz agyrákot kapni... kb 15 éve majdnem minden okostelefonban 60Hz-en mennek a kijelzők. Ha lenne káros hatása, akkor az már kibukott volna réges régen, valamikor 2010 körül.

2023. dec. 7. 08:40
 4/14 A kérdező kommentje:

"Eddig nem okozott fejfájást tizen X évig, most, hogy pár éve van 120Hz-es frissítés, már bajos a 60Hz"

Csak eddig tizen X évig IPS és LCD 60 hz-es kijelzők voltak, csak kevesen használtak Amoledet. Ezt kimondottan a 60 hz-es amoled kijelzőre írják, hogy sokaknál fejfájást okoz.

2023. dec. 7. 08:58
 5/14 A kérdező kommentje:

"Ez ilyen marketinges duma. Megpróbálnak mindenkit a 120Hz-es, vagyis drágább mobilok felé terelni."

Annyira nem kell terelni egyébként, mert már a 400 ezres iPhone-on kívül szinte minden 120 hz, még a 40 ezer ft feletti telefonokba is egy 90 hz már benne van.

2023. dec. 7. 09:01
 6/14 anonim ***** válasza:
49%
Amit 5-ben leírtál, pont azt bizonyítja hogy beszoptad a marketinges dumát :D
2023. dec. 7. 09:16
 7/14 Morzsi007 ***** válasza:
69%

3 évig használtam OLEDes 60Hz-es iphone-t. Nekem soha nem volt bajom tőle. Lehet az androidos AMOLED porblémás, de azt sem hiszem.

Monitoroknál olvastam, hogy az IPS kijelző okozott valakiknék fejfájást már fél óra után is akár. Azok írták, akik megvették.

2023. dec. 7. 09:27
 8/14 Morzsi007 ***** válasza:
Amúgy kik panaszkodtak, milyen mobiljuk volt/van 60Hz-es AMOLED kijelzővel?
2023. dec. 7. 09:29
 9/14 A kérdező kommentje:

"Amit 5-ben leírtál, pont azt bizonyítja hogy beszoptad a marketinges dumát :D"

Mit bizonyít te önjelölt megmondóember? Azt írtad, hogy ez marketing duma, hogy tereljék az embereket 120 hz-re. Erre írtam, hogy annyira terelni sem kell, hisz eleve 120 hz-s már szinte minden. Ezek TÉNYEK. Ezen mit szoptam be? Úgy bírom, amikor emberek szalmabáb effektel belelátnak egy kommentbe valamit, és erre ráerőltetve írnak valami baromságot, ami semmiben nem kapcsolódik az állításhoz, és köze nincs hozzá.

2023. dec. 7. 09:57
 10/14 A kérdező kommentje:
#8 pl a One Plus 7-nél írták többen is a 60 hz-s változatára.
2023. dec. 7. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!