Milyen szempontok alapján szoktátok kiválasztani, hogy melyik telefont vegyétek meg?
Én most kettő között őrlődök. Egy középkategóriás Motorola G84 és az iPhone 14. Most utóbbi egész jó áron van már, de azért még így is 2,5x annyiba kerül, mint a Moto.
A Moto minden szempontból megfelelne nekem, jól is néz ki, viszont az iPhone szoftvere, menürendszere és dizájnja kimondottan tetszik. Persze vannak benne olyan dolgok, amik nem tetszenek, meg Androidon jobbak.
A kameráját, erős prociját soha ki nem használnám, viszont a hosszú szoftvertámogatás meg jó (én 3-4 évig minimum használok egy telefont).
És szégyenlem magam, de van bennem egy kis hiúság is, ami pedig eddig nem volt rám jellemző, hogy az iPhone-nal kicsit villogni is lehet.
Tudtok jó módszert, hogy milyen szempontok alapján lehet ilyenkor dönteni?
A Moto is tud mindent amit egy embernek tudni kell.
A többi meg csak pöcs méregetés, semmi szükség nincs rá.
"az iPhone-nal kicsit villogni is lehet"
Dehogy lehet! Már senkit nem érdekel, hogy milyen telefonod van. Én amúgy meghúzok egy max árat, aminél többet nem adok ki érte, mert minek vegyek 4-500 ezres telefont chatre, telefonálásra, netezésre? Ezen felül ne legyen hatalmas kijelző, mert azért csak zsebben hordom, OLED kijelző, meg viszonylag nagy akku, hogy azért bírja a napot, kb ennyi volt a szempont. Samsung A52-m van, és még nem is az 5G, nekem tökéletesen megfelel, ha jól emlékszem 140 ezer körül volt a Média Marktban.
Legyen kicsi kijelzője, legyen nagyjából megbízható, és olcsó.
Ennyi. Nem egy autó ez vagy egy lakás.
Ne mások véleményét kérd ki. Hanem melyiket szeretnéd igazából?
Nem kell állandóan azt nézni, hogy mennyire tudod kihasználni a kiszemelt mobilt. Melyikkel éreznéd jobban magadat? Lehet, hogy ez plusz pénzbe kerül, de minden reggel, mikor felébredsz meglátod az almás mobilt és jobb kedved lesz. 🙂🙂
Ha mégsem érdekel ennyire, hogy mit használsz, akkor vegyél Motorola-t, mert az is jó lesz, csak lehet hamarabb kell majd lecserélned.
Egyébként akkor cserélek, veszek telefont, ha már úgy érzem, hogy az új modell jóval többet nyújt annál, amit használok. Ez 3-4 évente történik, nem eszetlenül évente és csak iphone, mert soha nem volt másfajta okos telefonom, ezt ismerem.
Vályi Pistának volt egy nagyon jó beszéde a neten, és annyira igaza van!
"X7-as BMW-ben most már nem férnek el családok, régen meg a Zsiguliban felnőttünk?
Mi van velünk? Ne bolonduljunk már meg!
Már lassan ha valakinek születik egy gyereke, az már kisbuszt keres.
A.. Mert miért?
Szóval... Tudod ez a mindig nagyobbat, többet. Igazából nincsen rá szükség, Az életünk nem attól lesz boldog, hogy van egy autónk!
Az életünk attól lesz boldog, hogy szeretnek a gyerekeink , meg vannak barátaink."
Ez igaz a mobilra is, szerintem. Nem leszel boldogabb, mert veszel egy többszázezres telefont, max első pár napban, utána rájössz, hogy az igényeidnek egy olcsóbb is megfelel, de közben meg kidobtál egy csomó pénzt, rosszabb esetben meg fizethetsz egy olyan drága dijcsomagot amit ki sem használsz. Menő sem leszel, és csajok se buknak már az iPhone-ra.
Akkukapacítást kerestem, mert erről nemigazán adnak tájékoztatást, erre ezt dobta a google, na így tervezz vele 3-4 évre, hogy közben cserélhetsz egy akkut is.
"Ez igaz a mobilra is, szerintem. Nem leszel boldogabb, mert veszel egy többszázezres telefont"
Igen, pontosan. Világ életemben ár/érték arány alapján választottam minden tartós használati cikket. Mindig volt pár "must have" szempont és azon felül még ameddig ésszerű volt elmenni, addig mentem. Persze ez sokszor hetekig tartó keresgélést, olvasgatást jelentett, ami miatt a környezetem folyton hülyének nézett.
Node nem is cserélgetek folyton telefont. Az előzőt 4 évig használtam, az is egy középkategória volt. Csak kaptam kölcsön egy iPhone-t és azért be kell valljam, tetszik.
Amúgy kocsiban is így vagyok. Volt egy Suzukim, 13 évig használtam. Utána vettem egy Corsa-t. Vehettem volna drágább kocsit is, de minek, ha ez is bőven megfelel? Lenne olyan, ami megdobogtatná a szívem, csak az 20 millióba kerül, annyit meg nem adok érte, mert évi 10 ezer km-t megyek csak.
"Menő sem leszel, és csajok se buknak már az iPhone-ra."
Csajozni már nem kell, feleségem van. És pont ezért nem értem magam, mert sosem voltam divatmajom, de most kicsit bennem van az érzés.
Az akkuval kapcsolatban köszi a cikket, erről még nem olvastam, de az biztos, hogy nagyobb akkut is tehetnének az iPhone-ba. A Moto-ban 5000mAh van, na az nekem 4 napig bírná.
Az én szempontjaim Android csak az lehet ,5-6 coll közt legyen képenyö átmérője,tiszta Android,Android one .
Az ár és márka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!