IMEI szám alapján a szolgáltató hány évre visszamenőleg tud adatot szolgáltatni?
Arról van szó, hogy egy ismerősöm csúnyán átvert. A nevemre hoztam ki neki telefont, ő nem fizette a részleteket, a telefont eladta és mindent tagad. Az IMEI nem lett letiltva, meg lett téve a feljelentés is, de a rendőrség kétséget kizáró bizonyíték hiányában lezárta a nyomozást. Az IMEI-ről semmilyen tájékoztatást nem kaptam. Van még remény, hogy valami nyom előkerül, mert az IMEI még aktív, nem lett letiltva. Lehet, hogy a rendőrség nem is keresett rá?
Azt a kört most hagyjuk, hogy hogyan lehettem ekkora pancser, hogy másnak hozok ki telefont. Megfizettem a tanulpénzt keményen.
Az a baj, hogy ilyen ügyekben nem lehet tanácsot adni látatlanban. Mindig az van, hogy el vannak hallgatva fontos részletek. Egy kívülálló azt sem képes kiérezni, hogy ki hazudik többet, hisz a lényeges részletek elvesznek a balladai homályban.
Kérdező - a legtöbb amit tehetsz az az, hogy konkrét személyes adatok nélkül, de a legapróbb körülményekig mindent kiírsz az ügyről, hogy megérthessük a pszichológiai folyamatokat.
A leírásod szerint az ügy abszurd, hisz a telefon tulajdonjogát illene tudnia igazolni annak, aki a vételi szerződést megkötötte. A szerződés mindkét félnél megvan, tehát el nem veszhetett. A készülék így csak nálad lehet fizikailag, tehát ha nincs másnak használati engedélye, akkor az illegális eltulajdonítás tényként kezelhető.
Valaki itt nagyon csúsztat!
Ami a hivatalos eljárásokat illeti, pontosan az a probléma, hogy emberéleteket tesznek tönkre szerződésszegésekkel, és ezeket az ügyeket se oldják az állami hatóságok.
Például valaki igényes egyetemi tanulmányokra rááldozza a fiatalságát. A Szülei erre gyakorlatilag rákényszerítik pszichológiai nyomásgyakorlással és azzal a hazugsággal, hogy nincs más életlehetősége. Csak az abszolút minimumot adják meg a fiatalnak, aki mire lediplomázik, szociális hulla lesz. Utána csóróként nem kap lehetőséget a kimagasló tudása érvényesítéséhez, és intéznek neki egy büfészakosnak való állást.
Amikor már a valós értelmiségivé vált fiatal ebből elmenekül, akkor a besároztatják egy rendesebb cégnél, így végleg kiiktatják karrierileg. A szüleiről ekkor derül ki, hogy egész életükben azért dolgoztak nyomott bérért, mert valamilyen "keresztapuka" megígérte, hogy az utódjukra fényes jövő vár, ha szuperengedelmes félhülyére nevelik a háziállatukat - pardon - az édes gyermeküket.
Ez a bizonyos titkos "keresztapuka" viszont elfelejtette pénzelni a katedravezetőt, így az utód elitkategóriás diplomája gyakorlatilag érvénytelen lesz, mert kihagytak bizonyos kapcsolat és referenciaszerzési lehetőségeket az egyetemi évek alatt. Kell néhány semmibe vett diák is, hisz a tehetségtelen, se "Cum laude" vonalra befizetett protekciósoknak biztos utat kell nyitni. A keresztapukát nem érdekelte, hogy igazi tudósképzést kellett megszívnia annak, akit csak egy korrupt zughivatalnoki állásba szánt a maffiájában. Se az egyetem, se a munkavállalók, se a rokonság, sem a gyermekkori ismerősök nem állnak többé szóba a lesemmizett emberrel!
Javítás:
Utolsó előtt harmadik mondatban nincsen "se" a vessző után. Az utolsó mondatban "munkavállalók" helyett természetesen munkaadók vannak.
Hú 15-ös te még balf.szabb vagy mint a kérdező.
Bekerültél valamelyik minisztériumba, de még ahhoz is hülye voltál hogy lopj. Ahhoz meg gyenge kis senki hogy borítsd a rendszert, úgyhogy most itt kalapolsz elismerésért? LOL!
15-ös, itt a kérdés, 5 éve írtam ki először, az elévülés előtt tettem meg a feljelentést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!