Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IMEI szám alapján a szolgáltat...

IMEI szám alapján a szolgáltató hány évre visszamenőleg tud adatot szolgáltatni?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy egy ismerősöm csúnyán átvert. A nevemre hoztam ki neki telefont, ő nem fizette a részleteket, a telefont eladta és mindent tagad. Az IMEI nem lett letiltva, meg lett téve a feljelentés is, de a rendőrség kétséget kizáró bizonyíték hiányában lezárta a nyomozást. Az IMEI-ről semmilyen tájékoztatást nem kaptam. Van még remény, hogy valami nyom előkerül, mert az IMEI még aktív, nem lett letiltva. Lehet, hogy a rendőrség nem is keresett rá?

Azt a kört most hagyjuk, hogy hogyan lehettem ekkora pancser, hogy másnak hozok ki telefont. Megfizettem a tanulpénzt keményen.

2023. okt. 16. 00:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Előbb az ismerősöd, most az ügyvéded jár jól veled.
2023. okt. 16. 20:28
 12/19 A kérdező kommentje:
Lehet, de nem adom fel, ez már messze nem az anyagi kárról szól.
2023. okt. 17. 01:39
 13/19 anonim ***** válasza:
Szerintem fizesd ki és felejtsd el az ügyet, ha ilyen-olyan perekbe mész, újabb hatalmas költségek meg évekig tartó eljárásra lehet számítani.
2023. okt. 17. 06:18
 14/19 anonim ***** válasza:
71%
Ha felvetted a beszélgetést a tudta nélkül, még téged fognak megbüntetni :D
2023. okt. 17. 07:58
 15/19 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ilyen ügyekben nem lehet tanácsot adni látatlanban. Mindig az van, hogy el vannak hallgatva fontos részletek. Egy kívülálló azt sem képes kiérezni, hogy ki hazudik többet, hisz a lényeges részletek elvesznek a balladai homályban.

Kérdező - a legtöbb amit tehetsz az az, hogy konkrét személyes adatok nélkül, de a legapróbb körülményekig mindent kiírsz az ügyről, hogy megérthessük a pszichológiai folyamatokat.

A leírásod szerint az ügy abszurd, hisz a telefon tulajdonjogát illene tudnia igazolni annak, aki a vételi szerződést megkötötte. A szerződés mindkét félnél megvan, tehát el nem veszhetett. A készülék így csak nálad lehet fizikailag, tehát ha nincs másnak használati engedélye, akkor az illegális eltulajdonítás tényként kezelhető.

Valaki itt nagyon csúsztat!

Ami a hivatalos eljárásokat illeti, pontosan az a probléma, hogy emberéleteket tesznek tönkre szerződésszegésekkel, és ezeket az ügyeket se oldják az állami hatóságok.

Például valaki igényes egyetemi tanulmányokra rááldozza a fiatalságát. A Szülei erre gyakorlatilag rákényszerítik pszichológiai nyomásgyakorlással és azzal a hazugsággal, hogy nincs más életlehetősége. Csak az abszolút minimumot adják meg a fiatalnak, aki mire lediplomázik, szociális hulla lesz. Utána csóróként nem kap lehetőséget a kimagasló tudása érvényesítéséhez, és intéznek neki egy büfészakosnak való állást.

Amikor már a valós értelmiségivé vált fiatal ebből elmenekül, akkor a besároztatják egy rendesebb cégnél, így végleg kiiktatják karrierileg. A szüleiről ekkor derül ki, hogy egész életükben azért dolgoztak nyomott bérért, mert valamilyen "keresztapuka" megígérte, hogy az utódjukra fényes jövő vár, ha szuperengedelmes félhülyére nevelik a háziállatukat - pardon - az édes gyermeküket.

Ez a bizonyos titkos "keresztapuka" viszont elfelejtette pénzelni a katedravezetőt, így az utód elitkategóriás diplomája gyakorlatilag érvénytelen lesz, mert kihagytak bizonyos kapcsolat és referenciaszerzési lehetőségeket az egyetemi évek alatt. Kell néhány semmibe vett diák is, hisz a tehetségtelen, se "Cum laude" vonalra befizetett protekciósoknak biztos utat kell nyitni. A keresztapukát nem érdekelte, hogy igazi tudósképzést kellett megszívnia annak, akit csak egy korrupt zughivatalnoki állásba szánt a maffiájában. Se az egyetem, se a munkavállalók, se a rokonság, sem a gyermekkori ismerősök nem állnak többé szóba a lesemmizett emberrel!

2023. okt. 17. 11:46
 16/19 anonim ***** válasza:

Javítás:

Utolsó előtt harmadik mondatban nincsen "se" a vessző után. Az utolsó mondatban "munkavállalók" helyett természetesen munkaadók vannak.

2023. okt. 17. 13:05
 17/19 anonim ***** válasza:

Hú 15-ös te még balf.szabb vagy mint a kérdező.

Bekerültél valamelyik minisztériumba, de még ahhoz is hülye voltál hogy lopj. Ahhoz meg gyenge kis senki hogy borítsd a rendszert, úgyhogy most itt kalapolsz elismerésért? LOL!

2023. okt. 17. 14:13
 18/19 anonim ***** válasza:
17-es (14:13), nálad gyengébb szövegértési készséggel bíró "balf.szal" még nem találkoztam itt a gyakorin. Az elképzeléseid pedig nagyon távol állnak a valóságtól!
2023. okt. 17. 15:55
 19/19 A kérdező kommentje:

15-ös, itt a kérdés, 5 éve írtam ki először, az elévülés előtt tettem meg a feljelentést:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

2023. okt. 18. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!