Melyik Apple telefonban érdemes most gondolni?
Ha nem számítana a pénz, nyílván 15, amit érdemes lenne megvenni. 1-2 generáció nem ad akkora előrelépést, hogy megérje, vagyis 12 semmiképp, 13, ha nagyon nem akarsz többet költeni, 14-gyel már el lehet lenni egy darabig.
15-tel sincs gond, nyugodtan lehet venni, ha telik rá.
Ha a jelenlegidhez nézzük hogy mivel járnál a legjobban ár/értékben, akkor a 13 pro. Használtan tudod már csak megvenni, de 260 ezer ft-tól már megbízható eladóktol van garanciával pl. hardverapron is.
A 11-ről 12-re semmiképp sem váltanék. Ugyan itt már volt egy nagyobb ugrás két széria közt, design váltás, 5G, oled kijelzők, jobb kamera, viszont ha már cserélsz, hosszútávon gondolnodnék. A 13 pro még vagy 3-4 évig biztos kap iOS főverziót, 120 hz kijelző és jobb akku van benne, mint a 12-es szériában. A sima 13 is jó akkor, ha neked a 120 hz nem fontos. Ez is jó. A sima 14-est semmiképp se venném, ugyanaz szinte mint a 13 csak drágabb vagy 50 ezerrel. A 14 pro-t meg akkor venném, ha nem sajnálsz 370 ezret egy telefonért használtan, vagy 420+ ezret újonnan, mert a dinamic islandot, a 48 mp kamerát, és az alig jobb procit leszámítva a 13 pro is ezeket tudja majdnem 100 ezerrel olcsóbban. A 13-as széria éri meg a legjobban most szerintem.
"Igy most 12, 13, és a 14-et ajánlanám neked."
Felejtsétek már el ezt a retek sima 14-et. Az egyik legnagyobb pénzlehúzás szerintem, amit gyártó valaha csinált. Kiadták még egyszer gyakorlatilag a 13-at több tízezerrel drágábban, kicsit több rammal, meg tettek bele egy sebességérzékelő funkciót, hogyha szétloccsan a fejed 160-nál a szalagkorlátba csapódva, akkor hívja helyetted a 112-t, ami egy szép és jó dolog, csak ahol ekkora sebességkülönbség keletkezhet, az max országút és autópálya, ahol amúgy is perceken belül úgyis járna arra valaki, aki értesítené a mentőket, ha véletlen elő is állna ez az eset.
"15-ről sok panaszt hallok"
Én is azt akarok venni, úgyhogy meghallgatnám én is azokat a panasokat, írd le ide, vagy linked be légyszíves! Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!