Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek megéri IOS váltani?

Szerintetek megéri IOS váltani?

Figyelt kérdés

Jelenleg Samsung Galaxy S21 FE 5G telefonom van, szeretném kipróbálni iphone vonalat is. Ezért 270ezer ft-ért újszerű állapotban 2 év garanciával új tokkal és előlapi üvegfóliával együtt vásárolnám meg az iphone 14-et.

A jelenlegi készülékemet 100ezer ft környékén adnám el. Szerintettek érdemes plusz 170ezer ft kiadni egy ilyen telefonért? Vagy maradjak a jelenlegi készülékemnél vagy vegyek jobbat andrioid vonalon?

2023. okt. 5. 17:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
Most le leszek pontozva biztos vagyok benne, de szerintem megéri. Nekem is Samsungok voltak sokáig (A5 2017, majd S8 végül S21 Ultra), aztán iPhonera váltottam, de nagyon megérte. Eleinte furcsa volt egy kicsit a rendszer, neked is az lesz, de idővel rájössz, hogy sokkal de sokkal jobb rendszer mint az Android. Gyors, nem fagy le, nem lassul le, minden korrekten működik. Én már semmi pénzért nem mennék vissza Androidra. Samsungból egyébként is az FE az a Fan Edition márkajelzés, vagyis a butított verzió. Tehát mindenképpen jól járnál, ha elpasszolnád. A 14 pedig majdnem a legfrissebb széria, 4-5 évig lesz egy stabil telefonod. Én azt mondom vágj bele, mert nagyon megéri.
2023. okt. 5. 17:27
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Relatív, ha azt szoktad meg de van felesleges pénzed iPhonra akkor próbáld ki, megvan az előnye mindkettőnek.
2023. okt. 5. 18:01
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
Szeirntem meg.
2023. okt. 5. 18:03
 4/12 anonim ***** válasza:
51%

Lehet le leszek pontozva, de én is szeretném megosztani a saját sztorimat.

Én is sokáig Samsungot használtam, abból is az alsókategóriás verziókat, így elég sokat szenvedtem velük, majd 2020 augusztusában beszereztem egy iPhone Xr-t. Először nekem is furcsa volt a rendszer, mivel eléggé különbözően működnek, de egész hamar hozzászoktam. Azt a telefont használtam 2,5 évig, ugyanis most, 2023 márciusában megváltam tőle. Voltak idegesítő dolgok, mint például a borzalmas adatmásolás windows és ios között, illetve szinte minden pitiáner app előfizetést kért, azaz még egy mp4 to gif converter is havi 1000 ft-ot kért el. Ez amúgy is idegesítő volt, de szerencsére ki tudtam azzal kerülni, hogy volt nálam a régi androidos telefonom is, amivel ezeket meg tudtam oldani. Viszont nem csak ez volt a probléma. Az Xr összesen 1 db kamerája, és a 3gb ram nekem személy szerint nem volt elég, illetve a lightning sem tartozott a kedvenceim közé, így miután eladtam az Xr-t, vettem egy Galaxy Note 9-et. Kaptam egy oled kijelzőt, plusz egy kamerát, pulzusmérőt, 6gb ramot a 3 helyett, egy tollat és usb c-t. Szeretem ezt a telefont, viszont ennek is vannak bogarai, mint például a random befagyások, akadozások, a régi android verzió.

Most, hogy megjelent a 15ös széria, szinte minden problémát orvosol, amiért az Xr-t leváltottam.

Szóval igen.. Visszatérek ismét iPhonera. A Note 9-et megtartom, hisz suliban jól jön a toll, órán sokszor azzal jegyzetelek, de fő telefonnak az iphonet fogom használni.

2023. okt. 5. 18:45
 5/12 anonim ***** válasza:
59%
Ha nem hiányzik az android nyújtotta szabadság, akkor természetesen megéri. Hisz 170ezerrel drágábban veszel egy használt telefont. Ha ugyanennyivel drágábban vennél használt androidot, még sokkal komolyabb készülékhez jutnál!
2023. okt. 5. 18:57
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ mire használnád. Ha csak netezni, meg telefonálni, akkor nem kell a legdrágább telefon.
2023. okt. 5. 19:44
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk a 14 az full penzkidobás, ugyanaz, mint a 13. Pont az egyik legsz.rabb ár/érték arányú telefont akarod venni az iPhone palettából. 270 ezer használtan is sok érte. Iphone 13-at vehetsz 200 ezer körül is, még a drágábban árusító garis Rejoy is 239 ezerért ad újszerű állapotút belőle. Vagy még jobbat mondok, vegyél 13 pro-t. Annak 120 hz kijelzője van már, és 300 ezer körül van nagyon jó állapotú. Sztem ez éri meg most. A 14-et se használtan se ujonnan nem venném. A 13-nál annyival rud többet, hogy 6 gb ram van benne, meg felhívja helyetted a 112-t, ha valahol elpukkan a fejed 160-nál.
2023. okt. 5. 20:08
 8/12 anonim ***** válasza:
68%

Na, akkor én is le leszek pontozva. A világ egyik legjobban felfújt dolga ez az iOS-Android "szembenállás". Most épp Apple telefonom van, de előtte sokáig Andorid is volt. Felhasználóként, az esetek 99,99%-ában annyira tök mindegy, hogy melyik oprendszer van a telefonodon, hogy elmondani nem tudom. A valamire való appok úgyis törekednek rá, hogy mindkét oprendszeren ugyanúgy nézzenek ki és ugyanúgy működjenek. De nemhogy az appok, de még a két oprendszer is állandóan másolja a másik sikeresebb megoldásait.

Egy középkategóriás vagy afeletti akármilyen telefon nagyon gördülékenyen, röccenés nélkül futtatja az Androidot, ahogy az Apple telefonjai is az iOS-t. Ma már ezeknek a telefonoknak mind gyönyörű a kijelzője, remek videókat és fényképeket csinálnak (megfelelő körülmények között), bőven vállalható a hangszórójuk, elégséges az üzemidejük és igazából jó pár éve nincs is évről-évre jelentős javulás. Most már elmondhatjuk, hogy ez az okostelefon dolog kiforra magát.

Kérdező, ha belefér neked anyagilag az újabb telefon és kíváncsi vagy, akkor nyugodtan próbáld ki. Veszíteni nem fogsz semmit. De szerintem mindenki túlgondolja ezt a témát.

2023. okt. 5. 22:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi tapasztalatokat, meg vagyok lepődve hogy mindenki kultúráltan szólt hozzá és tartalmas is lett. Akkor jelenleg ha csak a videót és fényképezést helyezném előtérben más jobb alternatíva van? Iphone 13 pro bőven drága +80 ezer ft tudom beszerezni, az kiesett.
2023. okt. 5. 23:02
 10/12 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem nem, de kinek mi. 170ezerért lehet kapni jobb telefont is az iphone 14-nél. az iphone 14 gyakorlatilag egy 13 pro kevesebb funkcióval. Tehát a telefon használt, most már 1 éves és 2 éves hardverral és ez 170ezerért. Ennyiért már majdnem lehet venni Pixel 7-et, ami vadonat új és egy éves, vagy 7a, ami fél éves és fél éves hardver van benne, vagy S22-t, ami lassan két éves és két éves hardver van benne. Ezek ugyanannyi ideig fogják bírni, ugyanannyira megbízhatóak és még vadonat újak is.
2023. okt. 5. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!