Szerintetek megéri IOS váltani?
Jelenleg Samsung Galaxy S21 FE 5G telefonom van, szeretném kipróbálni iphone vonalat is. Ezért 270ezer ft-ért újszerű állapotban 2 év garanciával új tokkal és előlapi üvegfóliával együtt vásárolnám meg az iphone 14-et.
A jelenlegi készülékemet 100ezer ft környékén adnám el. Szerintettek érdemes plusz 170ezer ft kiadni egy ilyen telefonért? Vagy maradjak a jelenlegi készülékemnél vagy vegyek jobbat andrioid vonalon?
Lehet le leszek pontozva, de én is szeretném megosztani a saját sztorimat.
Én is sokáig Samsungot használtam, abból is az alsókategóriás verziókat, így elég sokat szenvedtem velük, majd 2020 augusztusában beszereztem egy iPhone Xr-t. Először nekem is furcsa volt a rendszer, mivel eléggé különbözően működnek, de egész hamar hozzászoktam. Azt a telefont használtam 2,5 évig, ugyanis most, 2023 márciusában megváltam tőle. Voltak idegesítő dolgok, mint például a borzalmas adatmásolás windows és ios között, illetve szinte minden pitiáner app előfizetést kért, azaz még egy mp4 to gif converter is havi 1000 ft-ot kért el. Ez amúgy is idegesítő volt, de szerencsére ki tudtam azzal kerülni, hogy volt nálam a régi androidos telefonom is, amivel ezeket meg tudtam oldani. Viszont nem csak ez volt a probléma. Az Xr összesen 1 db kamerája, és a 3gb ram nekem személy szerint nem volt elég, illetve a lightning sem tartozott a kedvenceim közé, így miután eladtam az Xr-t, vettem egy Galaxy Note 9-et. Kaptam egy oled kijelzőt, plusz egy kamerát, pulzusmérőt, 6gb ramot a 3 helyett, egy tollat és usb c-t. Szeretem ezt a telefont, viszont ennek is vannak bogarai, mint például a random befagyások, akadozások, a régi android verzió.
Most, hogy megjelent a 15ös széria, szinte minden problémát orvosol, amiért az Xr-t leváltottam.
Szóval igen.. Visszatérek ismét iPhonera. A Note 9-et megtartom, hisz suliban jól jön a toll, órán sokszor azzal jegyzetelek, de fő telefonnak az iphonet fogom használni.
Na, akkor én is le leszek pontozva. A világ egyik legjobban felfújt dolga ez az iOS-Android "szembenállás". Most épp Apple telefonom van, de előtte sokáig Andorid is volt. Felhasználóként, az esetek 99,99%-ában annyira tök mindegy, hogy melyik oprendszer van a telefonodon, hogy elmondani nem tudom. A valamire való appok úgyis törekednek rá, hogy mindkét oprendszeren ugyanúgy nézzenek ki és ugyanúgy működjenek. De nemhogy az appok, de még a két oprendszer is állandóan másolja a másik sikeresebb megoldásait.
Egy középkategóriás vagy afeletti akármilyen telefon nagyon gördülékenyen, röccenés nélkül futtatja az Androidot, ahogy az Apple telefonjai is az iOS-t. Ma már ezeknek a telefonoknak mind gyönyörű a kijelzője, remek videókat és fényképeket csinálnak (megfelelő körülmények között), bőven vállalható a hangszórójuk, elégséges az üzemidejük és igazából jó pár éve nincs is évről-évre jelentős javulás. Most már elmondhatjuk, hogy ez az okostelefon dolog kiforra magát.
Kérdező, ha belefér neked anyagilag az újabb telefon és kíváncsi vagy, akkor nyugodtan próbáld ki. Veszíteni nem fogsz semmit. De szerintem mindenki túlgondolja ezt a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!