Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 120 hz-ről 60 hz-re váltani...

120 hz-ről 60 hz-re váltani megéri?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap támadt az az ötletem hogy ki kéne próbálni egy iPhone-t. :D Androidos vagyok már jó ideje, viszont hajt a kíváncsiság hogy az iPhone milyen is lehet. Nyilván nem újonnan akarnék venni mert az eléggé drága lenne. Használtan nézegettem őket es az iPhone 11 vagy a 11 pro-n agyalok mert nem is a nagyon régi de nem is az új. Van aki androidrol váltott iPhone-ra? A mostani telefonom egy Xiaomi Redmi Note 10 pro

2023. ápr. 18. 19:32
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
48%

Van aki androidrol váltott iPhone-ra?

Igen. Én.

2023. ápr. 18. 19:35
 2/20 A kérdező kommentje:
#1 milyen androidrol váltottál es milyen iPhone-ra?
2023. ápr. 18. 19:38
 3/20 anonim ***** válasza:
Redmi 4x-ről, iPhone 13 minire.
2023. ápr. 18. 19:52
 4/20 anonim ***** válasza:
51%

Nagyon sok ember állítja azt, hogy kiveri a szemét a különbség a 120 Hz és a 60 Hz között, nekem egyáltalán nem, szóval SZERINTEM ez önmagában nem gond. Én a laptopomról is csak 2 évvel később tudtam meg, hogy 120 Hz-es a kijelzője, annyira nem érdekelt. :)

Itt inkább szerintem az lesz a gáz, hogy az iPhone 11-ben nem OLED kijelző van, ez pedig számomra már visszalépésnek érződne egy telefonnál. A 11 Pro-ban már az van, ott nem áll fenn ez a probléma. Plusz a 12-es sorozattól már az összesben ilyen van, kivéve az SE-kben.

Én kb. egy éve váltottam Androidról iPhonera, szintén leginkább kíváncsiságból. Az elején zavart pár apróság, ami nem is feltétlenül oprendszer szintű változás volt, csak szimplán pár app iOS-es verziója nem úgy működött mint Androidon és kicsit zavart, de javarészt megszoktam.

Őszintén szerintem mára elolvadt az iOS kezdeti előnye az Androidhoz képest. Semmivel sem érzem stabilabbnak, fluidabbnak, felhasználóbarátabbnak az iPhone 13-mamat mint az előtte lévő telefonomat. Nyilván ez jobb képeket csinál, de hát 2x annyiba is került, mint az elődje. :) Meg ha egymás mellé teszem a két telefont és teszt jelleggel egyszerre indítom el rajta az appokat, akkor látom, hogy az iPhone hamrabb elindítja őket, de egyrészt nem látványos a különbség másrészt meg ez sem feltétlenül az iOS előnye, hanem inkább a SoC-ok teljesítményéből adódik ez.

Az ami tuti nagyon jó, az az Apple Watch-al való összhang, de ha nincs okosórád és nem is szeretnél, akkor ez nem igazán szempont.

2023. ápr. 18. 20:59
 5/20 A kérdező kommentje:
#4 akkor szerinted nem kell azon aggodnom hogy 120 hz és kijelző után fura lesz a 60 hz? Meg gondolom attol h 60 hz-es még ugyan úgy letisztult es gördülékeny mentes az appok váltása meg stb? Tehát a 4 gb ram miatt nem fagy meg akadozik stb stb? Van okosórám de apple watchot nem akarok bár kitudja ha nagyon megtetszik az iPhone bármi lehet még.
2023. ápr. 19. 04:09
 6/20 Morzsi007 ***** válasza:

Teljesen máshogy kezeli a RAM-ot az ios, nem lesz fagyás, akadás a 4GB miatt.

“iPhone hamrabb elindítja őket, de egyrészt nem látványos a különbség másrészt meg ez sem feltétlenül az iOS előnye, hanem inkább a SoC-ok teljesítményéből adódik ez.” Az ios jobban kitudja használni az erőforrásokat, mint bármi más, mivel jóval kevesebb hardverre kell optimalizálni és most már saját fejlesztésű porcesszorokat gyártatnak. Egy app megnyitásánál nem, mert van egy minimális animáció,( de ez szörszálhasogatás), inkább a betöltéseknél lehet érzékelni az előnyt

Hogy lásd a teljesítményt, használd a max erőforrásokat és lásd a különbséget, leginkább számításigényes műveleteket kell csinálnod. Pl konvertálás, renderelés, videóvágas, stb ilyenek. Ősszehasonlítás képpen csinálj egyet a Xiaomi-n, meg az iphone-on. Persze az átlag, napi felhasználásoknál ez eltörpül vagy ritkán érzékelhető. Nem tudom az OLED kijelző hiánya mennyire zavaró, de az iphone-ok viszonylag jobb IPS-t használtak mindig is, szóval a 11-es választás nem OLED kijelzővel nem akkora érvágás, lehet itt beszélni arról, hogy mi a trendi mi nem 2023-ban, ez nem egy olcsó kategória, nem szabad hasonlítani hozzájuk. Nem is a kijelző miatt, hanem minden másért a 12-es szériát nézegetném minimum, ha kiakarnék próbálni egy iphone-t, mivel hamarosan 3 éves modell lesz az is, a 11 meg már 4 éves szeptemberben.

2023. ápr. 19. 07:00
 7/20 A kérdező kommentje:
#6 akkor inkább iphone 12 mint 11 na es pro vagy sima?
2023. ápr. 19. 07:13
 8/20 Morzsi007 ***** válasza:
A sima 12 is jó, de olcsóbb legalább, ha nem akarsz annyi pénzt kiadni érte.
2023. ápr. 19. 08:27
 9/20 A kérdező kommentje:
#8 ahh értem köszi
2023. ápr. 19. 08:31
 10/20 anonim ***** válasza:
probald ki szinte biztos hogy a telodon van 60hzes mod a beallitasokba azt bekapcsolod es maris latod a kulonbseget
2023. ápr. 20. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!