120 hz-ről 60 hz-re váltani megéri?
"Az ios jobban kitudja használni az erőforrásokat, mint bármi más, mivel jóval kevesebb hardverre kell optimalizálni és most már saját fejlesztésű porcesszorokat gyártatnak. Egy app megnyitásánál nem, mert van egy minimális animáció,( de ez szörszálhasogatás), inkább a betöltéseknél lehet érzékelni az előnyt"
Az a baj, hogy egy harmadik féltől származó app indítási sebességének szélsőséges eseteket leszámítva nem sok köze van az adott operációs rendszernek. Az operációs rendszer fogja az alkalmazást, beolvassa a szükséges dolgokat a háttértárról, betölti őket a memóriába és elindítja a programot. Ennek a sebessége nem operációs rendszer függő. Ha gyorsabb a háttértár, gyorsabb a memória és gyorsabb a processzor, akkor gyorsabban nyílik meg az alkalmazás. Az iOS nem egy csoda, az sem tud semmit sem jobban kihasználni, mint az Android. Nem a mundér becsületét védem, nekem is Apple telefonom van.
"#6 akkor inkább iphone 12 mint 11 na es pro vagy sima?"
Nyilván a 12 az időtállóbb. Itt inkább az lenne a kérdés, hogy mennyi a keret.
"Azt írtam, hogy betöltések gyorsabbak lehetnek, ez a nagyobb számításoknak köszönhető és a jobb memória kezelésnek, írás/olvasás, ezt viszont úgy lehet elérni, hogy jobb az optimalizálás."
Szoftverfejlesztőként dolgozok elég ideje, nem azt mondom, hogy a szakterületem az, amiről most beszélgetünk, de az ilyen dolgoknál, mint a memória olvasás, nem kell feltalálni a spanyol viaszt. Ezek lényegében ugyanúgy történnek minden operációs rendszeren. A teljesen laikusok nagyon szeretnek valami misztikumot szőni az Apple operációs rendszerei köré, de ilyen nincs
"Nem egy csoda az iphone, az viszont említésre méltó, hogy kevesebb RAM-mal, kevesebb CPU maggal hasonló vagy nagyobb teljesítményre képes, mint a konkurencia alacsonyabb fogyaszt mellett."
Semmi csoda sincs benne. Az a memória mennyiség, amit már egészen olcsó androidos telefonokba beleraknak, egész egyszerűen fölösleges, MAXIMUM (!!!) multitasking közben lenne előnye, de a legtöbb Android alapú rendszer agresszívan írtja az általa fölöslegesnek vélt háttérfolyamatokat, szóval még így sem igazán indkolt. Az előző telefonomban 6 giga RAM volt, szerintem az életben soha nem használt 4-nél többet.
Az Apple mobilprocesszorai meg szinte konkrétan mindig az aktuális csúcsot jelentik. A nagyon sok magnak szintén nagyjából semmi értelme sincs egy telefonnál, a jobb üzemidő miatt raknak bele több, kisebb teljesítményű magot (ahogy egyébként az Apple is csinálja...).
Továbbra is állítom: semmi meglepő nincs abba, hogy egy csúcstelefon, csúcshardverrel, aktív szoftveres támogatás mellett jól működik. Ezt közel sem csak az iPhone tudja, a kb. bármelyik gyártó csúcstelefonja tökéletesen fog működni 4-5 évesen is. Anyám pl. a mai napig aktívan használja a Note 4-emet, az meg idén lesz 9 éves...
Nem mondtam, hogy feltalálta valaki is a spanyol viaszt. 🙂
Nem mondtam, hogy csak az iphone tudja ezt, azt írtam, most érthetőbb módon, hogy paraméterekben erősebb androiddal is felveszi a versenyt, sőt még meg is előzi bizonyos esetekben, pl számítási műveletekben, egy konvertálást hamarabb elvégez, mint más csúcs mobil. Egy magos teljesítményben még mindig óriási előnye van a csúcs Snapdragonnal szemben. De ahogy írtam, csak bizonyos esetekben használja ki az ember. Nem vagyok elfogult, nem utálom az androidot sem és az új S23 jól sikerült, grafikai teljesítményben, jobb, mint a 14 Pro. De ez sem mindig érzékelhető. A csúcs mobilok mindig is a legjobbak szoktak lenni a megjelenésükkor és utánna is
"Nem mondtam, hogy csak az iphone tudja ezt, azt írtam, most érthetőbb módon, hogy paraméterekben erősebb androiddal is felveszi a versenyt, sőt még meg is előzi bizonyos esetekben, pl számítási műveletekben, egy konvertálást hamarabb elvégez, mint más csúcs mobil."
Még egyszer akkor megpróbálom leírni. Egy mobilnál a teljesítményt a SoC határozza meg. Akkor is, ha kevesebb memória van például a telefonban. SoC-ban pedig én nem is tudom, hogy mikor nem az Apple aktuális fejlesztése lett volna a legjobb.
Sokan azt hiszik, a "nagyobb jobb" leve alapján, hogy az Apple hardveresen gyenge készülékeket ad el magasabb áron és egy xy Xiaomi mennyivel jobb, hiszen több benne a "mag", több a RAM, több a háttértár, több lencse van rajta, több a megapixel meg a tököm tudja még mi. Ezek az emberek fogják telefon részegységeit, aztán kiemelik a részegységek EGYETLEN tulajdonságát és akkor ezzel el is van végezve a feladat. Az meg mondjuk el nem jut a tudatukig, hogy hiába van egy 100 ezer forintos telefonban 8 giga memória, ha lassabb, mint amit egy csúcs telefonba tesznek. Vagy hiába van benne 4x annyi háttértár, ha a másikhoz képest csiga lassú, így lassabban fog beolvasni dolgokat a memóriába a rendszer és lassabban fognak elindulni az alkalmazások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!