Magyarországon minimálbérből érdemes ki hozni részletre a legdrágább legújabb IPhone. - okát?
9:
pl teljesítmény. Sokan telón vágnak videót, azoknak előny egy nagyobb órajelű több magos processzor, mivel hamarabb rendereli ki a videót, vagy nagyobb felbontásban tud dolgozni. Telefonos játéknál is előny az erősebb CPU és GPU, mivel több FPS lesz, mellette jobb beállításokkal futhat a játék.
Laptopoknál is van i3-i5-i7-i9. i3 jellemzően irodai munkára, otthoni netezős gépekhez való. i5 már játékra, munkára. i7 komolyabb renderre, 3D munkára, vagy nagyon beast gamingre. i9 meg nem is tudom otthoni környezetben mire használható, nyilván felesleges, mivel tudását nem fogod kihasználni valszeg. Olyan, mintha vennél egy Mercedest, de csak 50-nel mennél vele. Mi értelme Mercedest venni, ha nem használod ki pl a max 250km/h-t?
Nekem van egy intel 3genes laptopom, szerintem tökéletesen kihasználom. Sokat használom az office progikat, 1080p videóvágás, régebbi játékok.
"egy 90-es évekbeli TV is ugyanazt mutatja mint a 2023-as modell"
Azért ha így működne minden, akkor még ma is Trabantok meg ladák gurulnának az utakon, meg antennás telefonok lennének. Mellesleg az iPhone 8 nem 33 éves, igenis átlagos használatra 6s-től bármelyik tökéletes. Nekem i7 van másodlagosnak, mai napig gyorsabb, mint néhány mai olcsóbb (kb 50.000) Droidos társa.
11
Tehát akkor újra megkérdezem. Te használod a Paint alkalmazást? Teljesen mindegy hogy i3 vagy i7. Használod vagy nem? Vágsz videót? Nyomtatsz?
Ugyanis ezeket mind lehet csinálni egy 100.000 forintos gépen is csinálni. Ha viszont ezek közül 1-et is nem használsz, akkor tulajdonképpen te sem használod ki a számítógépedet, hiába csak 100 ezer forintos. Felesleges neked bármilyen számítógép.
"Azért ha így működne minden, akkor még ma is Trabantok meg ladák gurulnának az utakon, meg antennás telefonok lennének. "
Így van, tehát ha senki nem venne magasabb kategóriájú termékeket, akkor nem gyártanák őket, ergo 20 év múlva is bőven elég lenne az a tudás amit egy mai telefon/autó/Tv/hűtő/mosógép ad. Ezzel a gondolkodással még ma is lovak járnának az utakon és mernénk a lószart az utcán.
"Mellesleg az iPhone 8 nem 33 éves, igenis átlagos használatra 6s-től bármelyik tökéletes."
Amikor az iPhone 8 kijött (azt hiszem 2017-ben), pontosan ugyanezeket a "úgysem használod ki" dolgokat csattogtattátok. Pontosan ugyanez volt a mantra. "Felesleges egy iPhone 8, a Samsung Galaxy a3 2017 is tudja amit az iPhone 8, nem tudja senki kihasználni amit az iPhone 8 ad". Ennek ellenére senkit nem látok Samsung Galaxy a3-mal a kezében, iPhone 8-as telefon használót annál többet.
Most pedig arról beszélsz, hogy bőven elég egy iPhone 8, mert azt mennyire kihasználod. Mivel használod ki jobban 2023-ban az iPhone 8-at, mint ahogy kihasználtad volna 2017-ben? Mert szerintem semmivel, pedig az iPhone 8 a maga idejében csúcskategória volt, és nem éppen 100 ezer forintért dobták az ember után.
A férfiak álma, nagy ház, kocsi, jó nő, drága mobil ...
Van aki lentről építkezik, azt próbálja megvalósítani amire reális esély van. Ha csak minimálbér van, abból legalább egy jó mobilt, hogy érezze a sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!