Magyarországon minimálbérből érdemes ki hozni részletre a legdrágább legújabb IPhone. - okát?
De miből gondolod, hogy mindenki minimálbérből vesz iPhone-t? Nem értem a következtetést.
Azt elismerem, hogy sok olyan ember birtokol drága terméket (legyen az telefon, autó, TV, laptop, teljesen mindegy) akiknek nem volna szabad, mert az anyagi helyzetük nem teszi lehetővé.
De én például az autó tulajdonlást sokkal nagyobb problémának tartom, pláne nagyvárosban.
Én nem 1 olyan embert ismerek, aki egy gyárban dolgozik 3 műszakban, nincs olyan nap, hogy ne panaszkodna a pénz miatt, de autóval jár dolgozni, pedig ugyanabban a városban van a cég mint a lakhelye, ingyen busz van, és konkrétan a cég kapujába tenné le a busz.
Holott egy autó fenntartása havi minimum 40 ezer forint éves szinten, mert egy autó nem csak a tankolásból áll...
De mindenki azt csinál és úgy él ahogy akar.
Az a gond, hogy csak akkor érdemes csúcstelefont venni, ha kihasználod tudását. Alap netezésre még egy iPhone 8 is tökéletes.
Meg az alkatrészek, kiegészítők is drágák, nekem Xs Max-hoz 75 ezer volt a kijelző. És nem gyári. Applenél 145 ezer lett volna...
Persze hogy érdemes.
Pénze kajára alig marad, máris meg van a fogyókúra.
Szabadalmaztatni fogom..
7
Ezt már leírtam 1x, nem találom, bemásolnám, de leírom akkor újra.
Mit jelent a kihasználás egy telefonnál? Mire gondolsz pontosan?
Ha most esetleg azt mondanád hogy pl. a kamera, akkor előre szólok, hogy aki fotózással foglalkozik, az nem telefonnal fotóz, mert annak ott van a szekrényben a másfélmilliós eszköz.
Viszont én még nem találkoztam olyan emberrel, aki szeretett sz.r képeket csinálni. Hogy most a kajáját fotózza, a p.csét vagy a tájat, az teljesen irreleváns. Ki nem szereti ha egy fénykép szép?
Mit jelent nálad egy telefon kihasználása?
Te kihasználsz egy laptopot? Minden nap nyomtatsz vele? Videót vágsz? Mindig használod a számológépet? Mi a helyzet a Paint-tel? Rajzolsz vele? Szoktál programozni?
Ha ezek közül 1-re is az a válaszod hogy nem, akkor te sem használsz ki egy laptopot, teljesen felesleges számítógépet használnod (asztalit is), hiszen nem használod ki az összes funkcióját.
Természetesen az iPhone 8 is sok mindenre képes, de ezen az úton haladva, tök felesleges a színes TV, egy 90-es évekbeli TV is ugyanazt mutatja mint a 2023-as modell, futhatnának csak Dacia/Suzuki gépjárművek az utakon, hiszen A-ból B-be visz az is ugyanúgy mint a Bmw meg a Mercedes, és valószínű apád 70-es évekbeli bőrdzsekije is ellátná azt a funkciót, amit egy kabátnak kell, tehát hogy ne fázz ha felveszed.
Visszatérve a laptopra: egy laptop funkciója a hordozhatóság. Azt arra találták ki, hogy hozza-vigye az ember napi szinten. Ennek ellenére a laptopok népszerűsége az asztali számítógépekhez viszonyítva óriásivá vált, pedig az emberek 95%-nál 1 centit nem lett elmozdítva az asztaláról a laptop az elmúlt 1 évben. Akkor a 95% használ egy olyan terméket, ami nincs kihasználva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!