A mobiltelefont lehet powerbankról működtetni úgy hogy nincs benne aku?
Nem lehet, mint ahogy autót sem lehet vagy szabad akku nélkül járatni, önmagában a generátorról. Bár nem teljesen ugyanaz játszódik le.
Telefonnál maradva, az akku egy kis belső ellenállású pufferként szerepel, ami képes biztosítani a telefon nagy áramfelvétellel járó tápimpulzusait, vagy épp tartós áramfelvételét.
Lehet telefont járatni tápegységről, de ahhoz az akku helyett kell bekötni egy DC-konvertert, pár centis vastag vezetékkel (minimális ellenállás) plusz egy megfelelő pufferkondenzátor is ajánlatos, közvetlen a táppontokon.
Mérnök kartárs! Jöttem én már haza az öreg Fordommal úgy, hogy egy laposelem tartotta a mágnesszelepet. A mai okos autókban tényleg nem működik, de a régi dízeleknél nem kellett semmi más mint gázolaj és ment a motor.
Kérdező némelyik telefonnál meg lehet csinálni a dolgot, de át kell verni a telefont. Youtubeon találsz videókat erről. De otthon nem fogod tudni megcsinálni....
Régebbi telefonok legalacsonyabb fényerőn, takarékos és repülő módban működtek töltőről.
Viszont egyrészt kevés volt az 5v/1A, jelenlegi telefonok pedig töltő bedugása esetén automatikusan az akku hiányára figyelmeztet, és meg sem próbál bekapcsolni.
Ha a telefon akksijának közvetlen helyére csatlakoztatnál tápot talán bekapcsolna, de még ez is brutál kétes.
4. Kisebb "butafon" sem kapcsolt be nekem, egyszerűen a vezeték ellenállása miatt. Ahogy fentebb vázoltam, úgy működik.
3. Ez megint olyan dolog, hogy kivételes példákat szinte bármire lehet írni, hiába igyekeztem óvatosan fogalmazni:
"sem lehet vagy szabad"
Az a gond, hogy autóban, akku nélkül a generátor túlfeszültséget is generálhat, ezért veszélyes ilyennel szórakozni.
"kevés volt az 5v/1A"
Azt hogy?
Ha ez kevés, akkor az akkuról meg hogy bírja 10-20 órán át?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!