Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi okozhatja ezeket a pixel...

Mi okozhatja ezeket a pixel hibákat?

Figyelt kérdés

A telefonomon az utóbbi időben egyre több apró sokszínben világító pixel jelent meg.

Úgy néznek ki, mint amikor a képernyőn elsimított folyadék van és úgy jön át a fény.

Viszont hiába törölgetem a képernyőt, ezek nem tűnnek el.

A kérdésem az lenne, hogy ezt mi okozza?

Létezik ilyen pixelhiba, vagy esetleg amire gondolnék még, hogy a kijelzővédő fólia és a képernyő közé valahogy bejutna valamilyen kis folyadék?

2023. aug. 20. 17:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kijelzohiba. Ha a folia meg a kijelzo koze folyadek jutott volna, azt erezned az ujjaddal is
2023. aug. 20. 17:29
 2/11 Szirty ***** válasza:
Ha ezt folyadék okozná, akkor a "pixel" színe és fénye attól függően változna ahogy mozgatod.
2023. aug. 20. 17:38
 3/11 A kérdező kommentje:

De úgy változik. Bocsáss meg, ha nem tudtam jól elmagyarázni.

Fekete színnél nincs semmi gond, de a világosabb színeknél ez látszódik, és pontosan ugyanúgy néz ki, mint amikor a képernyőn van nagyon kis folyadék szétkenve.

Hol piros, hol zöld és hol kék.

Ezért kérdeztem, hogy van e ilyen pixelhiba, mert eddig vagy teljesen fekete halott pixelről hallottam, vagy beragadt pixelre.

De gondolom a legegyszerűbb az lenne, ha egy telefon szervízben mutatnám be.

2023. aug. 20. 17:48
 4/11 Szirty ***** válasza:

"Ezért kérdeztem, hogy van e ilyen pixelhiba"

Ezt én értettem, meg azt is hogy változik.

Mivel fontos, ezért jegyeztem meg hogy ez a változás a mozgatástól függ folyadékcsepp vagy egyéb által okozott fénytörés esetén a változó betekintési szög miatt.

Elég nyilvánvaló hogy nincs olyan kijelzőhiba ami a mozgatástól függően változó pixeleket produkálna.

2023. aug. 20. 17:54
 5/11 A kérdező kommentje:

De akkor nálam mi okozhatja ezt?

Bocsáss meg, ha nagyon egyszerű és én mégse értem meg.

Lehet túl fáradt is vagyok ehhez most.

2023. aug. 20. 17:58
 6/11 anonim ***** válasza:
védd le a fóliát
2023. aug. 20. 19:39
 7/11 anonim ***** válasza:
* vedd
2023. aug. 20. 19:39
 8/11 Szirty ***** válasza:

"De akkor nálam mi okozhatja ezt?"

Még mindig nem tudtam meg hogy a "jelenség" összefügg-e a mozgatással.

De nem is akarok ennél jobban belemenni.

2023. aug. 21. 14:17
 9/11 A kérdező kommentje:

De, megtudtad.

5/8, tegnap 17:58.

"De úgy változik."

Tehát igen, csak akkor változik, ha mozgatom. És ugyanúgy változik, mint mikor csak apró folyadék van a képernyőn szétkenve.

2023. aug. 21. 16:17
 10/11 Szirty ***** válasza:

Hát akkor az valamiféle fénytörés. Egyenetlenség, szennyeződésé, hiba a kijelző előtt lévő plexin, üvegen, kijelzővédőn stb.

A pixelhiba (ami alatt általában a kijelző hardveres, fizikai hibáját kell érteni) nem "tudja" merről nézed. Mozgatásra nem változik. :)

2023. aug. 21. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!