Az ágyon volt egy telefon műanyagtokban. Nekem van egy kb 35 kilos juhasz kutyám. Elvileg a kutya raugrott vagy rafekudt es osszetort a telef9n hatulja de teljesen. Sok repedes stb. Ugy hogy tokban volt. Most kiakarjak fizettetni. De hogy lehet?
Miért nem vigyázott a telefonjára a gazdája?
Én még otthon sem rakom le olyan helyre ahol baja eshet, nem még násnál. Nálunk is van kutya, kettő is. Nem lehet megmondani neki hogy vigyázzon a mobilra mert drága.
Ezt hívják balesetnek.
Kitudja, mondjuk felkapaszkodik mellső lábakkal, ott kétfelé oszlik a 35 kg tömeg. Egyikkel rákarmol véletlenül, miközben megcsúszik a telefonon.
Hátsó lábakkal elrugaszkodik, ami némileg csökkentheti az elől jelentkező nyomást.
Előfordulhat éppen.
Te voltál otthon, vagy a te voltál a vendég? Nem mintha attól könnyebb lenne a válasz, csak hátha elárul valamit a kontextus.
Az az érdekes, hogy ki az a hülye aki ekkora kutyát bevisz házba/lakásba?? (Mármint nagynénémen kivül... az is ekkora marha, hogy az óriás kutyával a 40 négyzetmétere lakik.)
Ha volt annyi eszed, hogy a kutyádat bevitted, ráadásul még megnevelni sem tudod, akkor fizeted a telót. Ennyi.
Az ágy puha, a telefon meg merev. Ha megkapja a telefon a terhelést felülről, akkor alatta az ágy elhajliik, de a telefon meg nem. Nem lesz megfelelően alátámasztva, deformálódni tud és azt meg nem szereti, vagyis el fog törni.
35 kg elég sok. 4 azaz négy zsugor 1,5 literes ásványvíz ennyi. Ha ugrott az ebállat, akkor a dinamikus erőhatás ennél sokkal nagyobb is lehetett, lehet hogy akár 100 kg is érhette a telefont néhány pillanatra. Ez már bőven elég ahhoz, hogy eltörjön.
Ha ilyen nagy dög kutyád van, akkor viseld a tettének következményeit. Örülj neki hogy nem a porcelánt verte le. Ismerőséknél milliós kárt okozott egy idióta kutya.
Nem is értem hogy nem lehet megtanítani a kutyát, hogy az ágyra ne ugráljon fel?? Ott nincs keresnivalója!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!