Yettel vs. Telekom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Yettelről szeretnék véleményeket kérni, avagy Yettel vagy Telekom! :)

Telekomról váltanék, mert az utóbbi időben rosszabb lett a térerő, sebesség, illetve a hálózat elérhetősége.

Teszteltem néhány napig Yettelt egy prepaid kártyával, ott szárnyal az 5G is, de kérdésem az lenne, akik huzamosabb ideig használják milyen?

+ A Telekomnak az ügyfélkezelése is megromlott sajnos, a vezetékes szolgáltatásról meg ne is beszéljünk…

#Telekom #Yettel #Melyik mobilszolgáltató a legjobb #Yettel vs. Telekom #Yettel vagy Telekom
2023. aug. 7. 18:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

10:

Honnan veszed ezt a butaságot?

2023. aug. 8. 09:00
 12/20 A kérdező kommentje:
A Telekom hálózatának nagy részén DSS alacsony frekvencia tartományú 5G hálózata van /vidéken/ ami sebességben majdnem 4G. Ahol magas frekvenciájú 5G van, ott valóban jó.
2023. aug. 8. 09:58
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

12:

De ott a 4G is lassabb volt előtte, ha volt egyáltalán. Ugyanazon a helyen vesd össze a lehetőségeket.

2023. aug. 8. 13:27
 14/20 Kancácska ***** válasza:
39%
Iszonyat kellemesen csalódtam a Yettelben. Tavaly óta megy a hálózatfejlesztés, a legújabb generációs adókat használják, optikai betáplálással. Masszív, erős és stabil az 5G. Nem kamu mint a Telekom alacsony frekvenciás hálózata. Én a saját, rokonaim és ismerőseim több éves tapasztalata alapján mindent áthoztam a Yettelhez. Volt Telekomos mobilom is egy ideig, öröm volt megszabadulni tőle. Vodafone nem volt de tv igen. UPC ami Vodafone lett. Azoknál hol volt net, hol nem. A mostani Yettel tv fényévekkel jobb. A kezelhetősége, képminősége. Az otthon net pro meg szuper jó. Panel 5. emelet, és bármikor 1400 Mbps felett mérek. Három különféle telefonon bármilyen időpontban. A feltöltés 130-140 Mbps körül. A lakás bármely pontján 600 felett mérek, legyen akármilyen betonfal mögött. Több oldalnyi speednet mérésem van. Ugyanaz a laptop anno a vodafone routeren egy szobával arrébb anno 250-350 Mbps fölé sosem ment, az otthonnet tp-link routerjével most 500 felett van laptopon a net. A rekord 565 Mbps. A hálózatfejlesztés nálunk júniusban fejeződött be. Előtte csak 4G volt. Azon 100-200 Mbps környékén volt a net, a rekord 232 Mbps. Telefonon a belvárosban a Szabadság téren volt 1700 Mbps mérés. Egyre szebb a Yettel térkép és még egy év komoly fejlesztés előttük van. Csomó dolgot nem is aktiváltak és nem is fognak csak a fejlesztés végén. Komoly jövő van előttük. A telekom sajnos lemaradt egy picit. Ha sorrendet kellene állítani, akkor nálam egyértelmű a Yettel mellette a Telekom, de csak egy paraszthajszállal lemaradva. Jóindulattal akár majdnem holtverseny. Aztán a digi, majd a vodafone.
2023. aug. 10. 17:38
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, utolsó! Én azt vettem észre, hogy sok olyan hely van, ahol a Telekom “5G”-je mellett csak Yettel EDGE van, ami nem olyan jó még :(

Remélem lassan minden Megyeszékhelyen lesz 5G.

Én feltöltőkártyával egy balatoni településen mértem Yettel 5G-t, valamint magas frekvenciájú Tekekom 5G-t, ami ugye nem a light 5G.

Yettel: 1300/150

Telekom: 650/100

Szerintem érezhető:)

2023. aug. 11. 09:55
 16/20 anonim ***** válasza:
50%
A Yettelnek kisebb az 5G lefedettsége, mint a Telekomnak, de ahol van, ott viszont gyorsabb mint a Telekom.
2023. aug. 11. 10:05
 17/20 A kérdező kommentje:
Viszont elment a kedvem a Yetteltől a napokban történt tulajdonos csere bejelentés miatt, meg a ZTE-s 5G-s botrány miatt. Nem tudom hogy fog alakulni most a Yettel…
2023. aug. 11. 13:14
 18/20 Kancácska ***** válasza:
73%
Igaz, hogy még kisebb a lefedettség de sokkal jobb és erősebb, valamint még ugyanennyi fejlesztés lesz. Nem csupán gyorsabb a Yettel hanem a jelerősség, stabilitás esetében is komolyat virított. Pár hónap és fordított lesz a helyzet. A tulajdonos téma pedig csak pozitívan fog érinteni mindenkit, mivel hatalmas tőkeinjekció lesz és további komoly fejlesztések. Eszköz kérdésében pedig nem lesz semmiféle botrány. Ugyanúgy fog menni minden, ha tetszik a jenkiknek ha nem. Neked pedig lehet nyugodtan eleged a Yettelből, én a saját tapasztalataimnak és üzleti szimatomnak hiszek jobban. Nekem nem lesz jobb és rosszabb ha neked eleged van :) A Yettel előtt komoly jövő áll, nagy dolgok lesznek a háza táján.
2023. aug. 11. 16:04
 19/20 Kancácska ***** válasza:

Nálam egyértelmű a Yettel. 7400-ért van korlátlan beszélgetésem korlátlan nettel. Mellette az otthoni szolgáltatások, net és tv ár/érték arányban a legjobb. Már minden szolgáltatót kipróbáltam a digi kivátelével, de egyik sem volt megfelelő, most értem el oda, hogy megtaláltam az igazit:

[link]

2023. aug. 13. 10:06
 20/20 davidkovacs válasza:
55%
A Telekomnál a multisim jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy egyre több helyen a sebességük benézzen voda színvonalra (vagy az alá). A routerekben használt mobilnet sim-ek jellemzően egyfolytában több eszközt szolgálnak ki, így jóval nagyobb adatforgalmat bonyolítanak, mint egy telefonban lévő. Ehhez pedig extra sávszélességet kell valahogyan biztosítani, ami nem kevés pénz és idő.
aug. 9. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!