Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Android-os telefonon hogyan...

Android-os telefonon hogyan állítható be a SIM kártya "saját telefonszáma"?

Figyelt kérdés

A SIM kártya állapota menüben van egy sor "saját telefonszám" sor, amiben az áll, hogy "üres". Hogyan lehet megadni neki a benne lévő SIM kártya telefonszámát?

Gondolom ezt a SIM-ről olvassa be, mert egy másik menüben, ahol megadhatom a saját számomat, ott megjelenik az, amit beírtam.

Ötletek?

2023. aug. 3. 21:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%

Jól gondolod, azt a SIM-ről olvassa be, és ha a SIM kártya nem tartalmazza a számot, akkor nem tud mit oda kiírni.

Meg lehet próbálni azt, hogy a SIM kártyát átteszed egy másik telefonba, majd vissza a mostaniba. Ha ezután sem jelenik meg, akkor max. SIM csere jöhet szóba, de emiatt nem hiszem hogy ingyenesen cseréléné a szolgáltató.

2023. aug. 3. 22:36
 2/11 anonim ***** válasza:
SIM-ről olvassa be, viszont ma már maga a SIM kártya nem tartalmaz telefonszámot.
2023. aug. 4. 02:19
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Ez egyébként technológia függő!

A régi SIM-ek esetében a szolgáltató által hozzárendelt szám a kártyán eltárolódott és azt minden egyszerű készülék ki tudta jelezni.

Azóta, amióta az eSIM-ek használata terjed, a telefonszám SIM-hez rendelése már nem fontos, sőt elhanyagolható.

Ebben az esetben a telefonszámodat egy üres mezőbe be tudod írni és az fog megjelenni minden hívásnál.

Szerintem el fog jönni az az idő, amikor ez a lehetőség már nem lesz, mert a rendszer magától kijelzi (tiltás esetén titkolja) a telefonszámodat!

Nálam: Redmi Note 12 Pro 5G, Android 14-es verzió ez a lehetőség a beállítások - mobil hálózatok - mobil szolgáltatók menűpont alatt található. Ide belépve mind a szolgáltató neve, mind a telefonszám átírható és elmenthető.

Ezt a lehetőséget előbb-utóbb (szerintem) törölni fogják, mert jó pár visszaélést követnek el egyesek úgy, hogy hamis mobilszámot adnak meg!

aug. 19. 08:07
 4/11 anonim ***** válasza:
60%

ennyi hülyeséget egy helyen

mi az hogy nem fontos esimhez számot rendelni?

teljesen mindegy a sim típusa, minden esetben kell hogy legyen msisdn-imsi páros hozzárendelve az iccid-hoz!

a sim kártya állapotánál meg nem a simről olvassa be, hanem aktív sim kártyával beregisztrál a készülék az ip multimedia subsystembe, és ha az sikeres, akkor visszaadja a regisztrált státuszt, és a számot

az hogy be lehet írni egy mezőbe a telefonszámot annyit tesz, hogy el lehet nevezni a simet, de nem azt fogja kijelezni

a számhamisítós csalásokat külföldről követik el, mivel nem tudja a magyar partner ellenőrizni a partner által átadott A-számot, így kénytelen elhinni, végződtetni a hálózatán és az áldozatnál azt kijelezni

aug. 19. 09:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nem tudom, hogy hogy kell rendesen válaszolni (4. bejegyzés), mert még új vagyok!

A lényeget pontosan leírtad! Vagyis míg régebben konkrétan a SIM-en volt eltárolva fixen a telefonszámod és ehhez nem fértél hozzá, addig most már ez a párosítás egy szolgáltató központban történik (csak)!

Tehát az msisdn-imsi (iccid) párosítások ma már csak központilag vannak.

Ennek az a logikája, hogy az eSIM esetében ez már csak mellékes körülmény és nem alap tézis. Ha jól megnézed az eSIM műszaki leírást, akkor abból kiderül, hogy ott már ez a párosítás nincs felsorolva (vagyis akkor már csak központi követelmény).

aug. 20. 07:47
 6/11 anonim ***** válasza:

#5 sosem volt a simen előre tárolva a szám, csak a prepacked kártyáknál

minden más esetben a szerződéskötés, sim csere pillanatában van provisioning művelet, amiben csak előre inventoryba betöltött imsi msisdn páros mehet

"Vagyis míg régebben konkrétan a SIM-en volt eltárolva fixen a telefonszámod és ehhez nem fértél hozzá"

ezt nem érem, mindig is működött rá ussd kód, inkább pont hogy most vezetik ki a szolgáltatók

aug. 20. 11:03
 7/11 anonim ***** válasza:

+ azt akarod mondani, hogy régen ha kértem egy számcserét, akkor az sim cserével járt? :D

es hogy ha én olyan könnyű számot akartam mint pl +36-XX-AAABBCC de még nem került legyártásra, akkor várnom kellett rá éveket is akár, amíg indokolttá teszi az újabb számmező megrendelést az ügyfélállomány?

aug. 20. 11:05
 8/11 anonim ***** válasza:

1 - Minden esetben, amikor Te, mint Fogyasztó/Ügyfél kézhez kaptad a SIM-et, az már hozzá volt rendelve (központilag) egy telefonszámhoz. Én erre értettem az "előre" szót.

2 - A szám tárolva a SIM-en ez régen kétféle volt:

2a - Előre fixen volt hozzárendelve (Pre-Paid, feltöltős),

2b - kiadás előtt párosították (Post-Paid, előfizetéses).

Tehát a lényeg: Korábban egy erre szolgáló "rekeszben" fixen el volt tárolva a SIM-hez tartozó telefonszám. Ez a rekesz nem volt Ügyfél által szerkeszthető. Volt viszont egy "Alias", amihez hozzáfért az Ügyfél és azt tudta átírni.

Ezek az átírások viszont egyre több csaláshoz vezettek (és manapság megint kezd ez a módszer terjedni).

Mint azt korábban is írtam a telefonszám hozzárendelések már csak központilag hajtódnak végre.

Éppen ezért már nincs szükség a telefonszám SIM-en történő tárolásához, de valamiért az Alias (átírással együtt) lehetősége megmaradt.

aug. 20. 12:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Igen, ha kértél egy számcserét, akkor a kezdeti időkben az SIM cserével is járt. Ebben sajnos nekem volt részem, és a kellemetlen velejáróját is megtapasztaltam, amikor nem jól másolták át a telefonszámaimat az új kártyára... Nagyon rossz érzés volt.

Mint mondtam a szám hozzárendelése kiadás előtt történt. Tehát, ha te kértél egy speciális számot (amelyik tartomány nyitva van a szolgáltató számára) és megfizetted az árát, akkor azt kiadták neked. Ilyet egyszer én is csináltam. Amikor is a vezetékes telefonunk számát kértem meg mobil számként is! Vastagon fogott a számlán a toll arra emléxem.

aug. 20. 12:26
 10/11 anonim ***** válasza:

1 - Minden esetben, amikor Te, mint Fogyasztó/Ügyfél kézhez kaptad a SIM-et, az már hozzá volt rendelve (központilag) egy telefonszámhoz. Én erre értettem az "előre" szót.

2 - A szám tárolva a SIM-en ez régen kétféle volt:

2a - Előre fixen volt hozzárendelve (Pre-Paid, feltöltős),

2b - kiadás előtt párosították (Post-Paid, előfizetéses)

ez nem igaz

teljesen mindegy, milyen postpaid simet veszek el, ahhoz nem egy szám tartozik, hanem bármelyiket tudom párosítani inventoryból

ha az lenne amit te írsz, nem lenne szükség bonyolult provisioning folyamatra, csak egy aktiválási parancs kéne, meg egy inventory update

de mondd már meg, melyik telconál dolgoztál éveket hogy ennyire biztos vagy a leírtakban?

aug. 20. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!