Ocean7 kérdése:
Bunkó telefonszervízes hazavágta a telefonom és még neki állt feljebb. Mik a törvényes lehetőségeim?
Figyelt kérdés
Adott egy telefonszervíz (privátban megírom melyik) és egy kijelzősérült P30 Lite. Vettem hozzá egy kijelzőt és bevittem a szervízbe, hogy rakják be. A telefonon egy karcolás sem volt a törött kijelzőn kívül, mivel nem esésből kifolyólag tört be, csak nem volt rajta fólia én meg összefogtam egy villáskulccsal és ennyi elég is volt neki! Mikor kész lett és vissza akarták adni olyan görbe volt a telefon hogy hintázott a pult tetején!! És volt egy elég feltűnő festékhiba a hátlapon is (ami előzőleg nem volt ott). Azt mondták, biztos az esés következtében. Én ezt nem hittem el, ugyanis a villáskulcsos baleset után hetekig otthon volt a telefon az üveg dohányzóasztalon, ahol ide-oda tologattuk párommal mire végre elszántam magam, hogy megcsináltatom. Szóval észrevettük volna ha el van görbülve. Mikor mondtam a szervizesnek, hogy én nem ilyen állapotban hoztam be a telefont, szabályosan kikelt magából, hogy én őt milyen alapon gyanúsítgatom hazugsággal stb és egyáltalán taj bunkó és tenyérbemászó volt és persze el akart hajtani telefonostul. Akkor nem értem rá hogy odahívassam a főnököt/tulajt ezért csak megmondtam neki, hogy egy ilyen szemmel látható hibát egyébként is észre kellett volna vennie, mikor átvette a telót javításra. Erre közölte, hogy ebben igazam van, de ehhez a készülékhez hiánycikk a keret és nem tudja lesz-e. Ettől függetlenül othagytam a telefont, hogy igenis csinálják meg. Ez már két hete volt, eddig semmit nem jeleztek vissza. Közben megnéztem a Google-on a véleményeket erről az üzletről és több kijelzőcserés esetet is leírtak, ahol valahogy mindig probléma kerekedett és az ügyfél jól megszívta. Nekem az a véleményem, hogy a szervízes kolléga sportot űz ebből, hogy hibás alkatrészeket tesz az ilyen telefonokba, aztán ráfogja hogy ez az eséstől keletkezett. Akárhogy is, nem fogom annyiban hagyni a dolgot, a napokban bemegyek és ha kell hát ráborítom a pultot, de jobb lenne normál módon rendezni. Csak hát az eddigiek alapján nem remélhetem hogy komolyan és profi módon fogják kezelni az ügyet. Tudja valaki milyen opcióim vannak (törvényes kereteken belül)?2023. júl. 21. 13:08
1/11 anonim válasza:
Lefotóztad beadás előtt a telefonodat?
2/11 A kérdező kommentje:
Az a poén hogy igen! A csajom lefotózta! Ezt el is felejtettem!!! :) De nem tudom mennyire látszik a fotón hogy most görbe vagy nem. Nem fotózza senki a telót csak azért mert be fogja adni a szervízbe. Vagy igen?
2023. júl. 21. 14:18
4/11 A kérdező kommentje:
3- Ezzel most aztán rengeteget segítettél. Azért kikeresem azt a fotót.:)
2023. júl. 21. 14:30
5/11 anonim válasza:
Tegyél fel előtte utána képet, érdekel, mennyire görbítették meg.
6/11 anonim válasza:
#2: bármit, amit akár szervizbe adok le, akár kölcsön ismerősnek, barátnak, körbefotózom. Ez a biztos. Nem is értem, miért olyan meglepő ez.
7/11 anonim válasza:
Ezert kell hivatalos szervizbe vinni, mert lehet h draganak tunik, de igy most megszivtad.. sokat nem fogsz tudni tenni
8/11 anonim válasza:
Békéltető testülethez fordulhatsz!
Aztán bírósághoz.
Írd meg melyik üzlet ez, ha nem titok!
9/11 A kérdező kommentje:
Az üzlet a Lõrinc-center bevásárlóközpontban van. Hiba volt odavinni, ez már biztos, de inkább kényelemböl, semmint anyagi megfontolásból vittem oda. El akartam adni a telefont miután megcsinálták erre most van egy xar telefonom amit így már senki nem vesz meg... Elég bosszantó.
2023. júl. 22. 00:54
10/11 A kérdező kommentje:
6-os. Én nég nem a mobiltelefonnal a zsebemben nõttem fel, meg sem fordul a fejemben h mindent körbefotózzak. Meg bízok(tam) is az emberekben. De ezek után másként lesz...
2023. júl. 22. 00:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!