Maximum milyen sebességre képes az 5G?
Nemrég vásároltam egy új mobilt magamnak, mert a régi már közel 10 éves volt, egy Galaxy J5 2015. Az alkalmazások már nem úgy működtek ahogy kellett, a tárhely kevés volt már nekem is, az SD kártyám is tönkrement, az akkumulátorral együtt, szóval ami elromolhatott azon a telefonon, az el is romlott.
Egy Galaxy A53-asra esett a választásom, és ha ez is ilyen hű társ lesz, mint az előző Samsung, akkor az nagyon jó lenne. És hát ugye voltam a szolgáltatóhoz SIM kártyát cserélni, mert a régi nagy volt bele. Adtak új kártyát, minden okés vele, viszont:
Amikor vettem magamnak egy 5 napos korlátlan mobilnet csomagot, azonnal feltünt a telefonon, hogy az 5G hálózatra csatlakozott. Azonnal letöltöttem a Speedtestet, mert nagyon kíváncsi voltam, mert ez volt életem első 5G-s élménye. Az eredményben nem csalódtam. A letöltés 925 mega volt, a feltöltés pedig 95. Ezt megismételtem, és hasonló eredmények fogadtak. Hol 850 mb volt a letöltés, hol 900, de 800 alá soha nem ment. Arra lettem kíváncsi, hogy mekkora a maximális sebesség, amire az 5G képes?
Elméletben olyan 2500Mbit/s letöltési sebességre képes 5G-n a Galaxy A53, de ehhez nagyon közel kell lenned az 5G toronyhoz.
Maga az 5G szabvány teteje amúgy kb 20Gbit/s jelenleg, de nagyon kevés helyen, meg persze kell hozzá megfelelő eszköz is.
Én mondjuk 4G-n használom, semmi előnyt nem nyújt az 5G, cserébe meríti az akksit elég durván…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!