Mobiltelefonon, a vészhivó gomb/segély hivó gomb ugye az europai 112-es számot hivja és még véletlenül se az amcsi 911-et? Tudom amatőr kérdés de bennem ez felvetődött.
Mindenkinek köszönöm akkor az a lényeg, hogy mindenképpen a 112-őt tárcsázza a teló ? (a megfelelő gomb megnyomásával) .
14 ezt szerettem volna még kérdezni pont, ha nincs 1 telefonba sim kártya tehát nincs gondolom pl a vodafone hálózatán a teló akkor mi van, akkor is tudja e hogy mit kell hivni. Akkor ezen nem kell aggódnom, hogy én a GPS-t kikapcsoltam? Fentebb irtam nem vezetek autót stb, nekem nem kell és nem szeretném ha az alkalmazások/ játékok meghatároznák a helyem igy a GPS kikapcsolva van.
Mindig az adott ország segélyhívóját hívja.
Nem a GPS alapján dönti el, hogy mit hívjon, hanem hogy melyik hálózatra csatlakozik.
Ha nincs benne sim kártya, akkor is felcsatlakozik valamelyik szolgáltató hálózatára, de csak segélyhívást lehet indítani. Ha pl. a Vodafone Magyarország hálózatát találta meg, akkor a magyar 112-t fogja hívni. Ha pl. a szlovák határnál vagy és csak szlovák hálózatot lát a telefonod, akkor a szlovák segélyhívót fogja hívni.
A gps csak azért hasznos, mert elküldi a helyedet a központnak és így tudják a mentők/rendőrök/tűzoltók, hogy pontosan hová kell menniük, akkor is ha te nem tudod rendesen elmondani, hogy hol vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!