Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mobiltelefonon, a vészhivó...

Mobiltelefonon, a vészhivó gomb/segély hivó gomb ugye az europai 112-es számot hivja és még véletlenül se az amcsi 911-et? Tudom amatőr kérdés de bennem ez felvetődött.

Figyelt kérdés
Üdv a kérdés adott, nekem van pin beirásnál 1 vészhivás nevü gomb,illetve kikapcsolásnál 1 segélyhivó nevü, HISZEM HOGY SOHA NEM KELL HASZNÁLNI, de a kérdés felvetődött bennem, ugye a 112-t hivja és még véletlenül se mondjuk az amcsi 911-et. (azt se tudom eu-ból azt hivható e egyáltalán) , köszi a választ, kérem a kioktatás mellőzését , tudom buta kérdés de megfogalmazódott.
2023. júl. 11. 12:10
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
5 ös Helyszolgáltatások vészhelyzetben ezt, bekapcsolva hagytam de a GPS ki van kapcsollva akkor igy is a 112 re telózik?
2023. júl. 11. 15:53
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha magyar hálózatot lát a telefonod, akkor a magyar segélyhívót fogja hívni a 112-vel és a 911-gyel is.
2023. júl. 11. 17:37
 13/27 anonim ***** válasza:
46%
Annak a funkciónak az a lényege, hogy elküldi a hívás pontos helyét, ez sokszor megkönnyíti a hatóságok dolgát.
2023. júl. 11. 17:40
 14/27 anonim ***** válasza:
48%
Akár SIM kártya nélkül is, az éppen csatlakozott cella alapján (melyik toronyra csatlakozott a készülék) tudja, hogy melyik országban/régióban vagy, és automatikusan az adott régiónak megfelelő központot hívja fel a rendszer, függetlenül attól, hogy a 112-t vagy a 911-et tárcsázod.
2023. júl. 11. 17:41
 15/27 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm akkor az a lényeg, hogy mindenképpen a 112-őt tárcsázza a teló ? (a megfelelő gomb megnyomásával) .

14 ezt szerettem volna még kérdezni pont, ha nincs 1 telefonba sim kártya tehát nincs gondolom pl a vodafone hálózatán a teló akkor mi van, akkor is tudja e hogy mit kell hivni. Akkor ezen nem kell aggódnom, hogy én a GPS-t kikapcsoltam? Fentebb irtam nem vezetek autót stb, nekem nem kell és nem szeretném ha az alkalmazások/ játékok meghatároznák a helyem igy a GPS kikapcsolva van.

2023. júl. 12. 10:32
 16/27 anonim ***** válasza:
76%

Mindig az adott ország segélyhívóját hívja.

Nem a GPS alapján dönti el, hogy mit hívjon, hanem hogy melyik hálózatra csatlakozik.

Ha nincs benne sim kártya, akkor is felcsatlakozik valamelyik szolgáltató hálózatára, de csak segélyhívást lehet indítani. Ha pl. a Vodafone Magyarország hálózatát találta meg, akkor a magyar 112-t fogja hívni. Ha pl. a szlovák határnál vagy és csak szlovák hálózatot lát a telefonod, akkor a szlovák segélyhívót fogja hívni.

A gps csak azért hasznos, mert elküldi a helyedet a központnak és így tudják a mentők/rendőrök/tűzoltók, hogy pontosan hová kell menniük, akkor is ha te nem tudod rendesen elmondani, hogy hol vagy.

2023. júl. 12. 10:58
 17/27 A kérdező kommentje:
köszönöm
2023. júl. 12. 11:16
 18/27 A kérdező kommentje:
hm mik vannak... itt magyarul is irják, hogy a 911 a 112-re fut be, [link] tudom itt is többen irták de ez nekem meglepő.
2023. júl. 13. 13:04
 19/27 anonim ***** válasza:
52%
Ha csak a Gyakorit böngészed azon a telefonon, már az is nagyságrendekkel bonyolultabb tevékenység, mint mindig az adott ország segélyhívóját tárcsázni. Ezen meg nem csodálkozol.
2023. júl. 14. 07:49
 20/27 anonim ***** válasza:

Nálam így néz ki:

[link]

[link]

[link]

2024. márc. 12. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!