SD-Kártya menthető formázástól?
Lefagyott a Redmi 9A telefonom és miután újraindult azt írja hogy probléma adódott az SD-kártyával amin 14GB-nyi kép van és formázzan újra(2. hogy ez van és nem hiszen hogy lenne felhős visszaállítás mióta a Mi-Cloud helyére a Google-Fotók lépett).
Az lenne a kérdésem hogy ha a gépbe csatlakoztatom az SD-t egy USB fortdítóval megmenthetők a képek vagy az SD tartalma megsült?
Biztos menthető, de inkább olyan csinálja, aki ért hozzá.
Lehet a lefagyáskor éppen írt és ez okozott problémákat az újraindulásnál. Én úgy tudom ettől nem szabadna hogy minden elérhetetlen legyen, remélhetőleg valamilyen kisebb fájlrendszer-sérülést okozhatott.
Mindenesetre mielőtt bármi történne, én egy image-mentést csinálnék róla és a továbbiakban azzal kísérleteznék javítóprogrammal, mert az SD-n megmaradna az eredeti állapot, ha mégis pl. adatmentőhöz kell vinni, az esélyek ne csökkenjenek a kísérletezés miatt.
Jaa és Linux alatt csinálnám ezeket.
Amikor megpróbáltad más módon elérni a kártyán lévő adataidat, mi volt az eredménye? Mi innen nem tudjuk sajnos. Jellemzően ha meghibásodott a kártya, házi barkács nem segít. Profi cégek viszont foglalkoznak ilyennel, ha értékes a tartalma számodra, meg tudják menteni.
Ez egyben egy jó figyelmeztetés, hogy ne tárolj számodra fontos és pótolhatatlan adatokat kizárólag sd kártyán vagy más flash memórián.
Bármelyik pillanatban tönkremehet, elveszhet, ellophatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!